Görüş Bildir
Haberler
Apple TV 4K İnceleme

Apple TV 4K İnceleme

ivanlar
24.12.2017 - 17:58

Apple TV 4K İnceleme

Yeni iPhone’ların yanı sıra bu yıl Apple4K / High Dynamic Range (HDR) destekleyen yeni televizyonu Apple TV 4K‘yı da tanıttı. Detaylı inceleme yazısı ile karşınızdayız.

Son zamanlarda Amazon’un yakın tarihte piyasaya çıktığı Prime Video uygulamasıyla süslenmiş tvOS 11.2‘ye güncellendi. Ayrıca Apple kendi TV uygulaması uluslararası platformda kullanıma sunuldu.Apple TV 4K Paket İçeriği

ATV 4K tipik şık bir Apple ambalajıyla geliyor. ATV 4K’nın kendisini ve yeniden tasarlanmış Siri uzaktan kumandasını içeriyor. Hızlı başlangıç kılavuzu ve bir Lightning to USB kablosu da paket içinde yer alıyor.

Merak ediyorsanız Lightning to USB kablosu Siri uzaktan kumandasını şarj etmek için kullanılır.

HDMI 2.0 kablosu olmaması ise bize oldukça garip geldi.

Apple TV 4K Tasarım Özellikleri

Yeni Apple TV 4K önceki nesillere göre Apple tarafından ortaya konan aynı tasarım trendini izliyor. Ancak birkaç değişiklik yapılmış. 35mm yüksekliğinde 98x98mm boyutundakipaketin tasarımı yine aynı yapılmış. Yanları adeta bir parmak izi mıknatısı olan siyah parlak renkte iken, üst kısmı hafifçe gömülü Apple TV logolu mat siyaha sahip. Alt kısımda ise yükseltilmiş dairesel tabanda sekiz delik bulunuyor. Böylece 4K HDR özellikli iç kısımlarını soğutmak için bir hava akışı sağlıyor. Korkmayın kullanımdayken fanı duymazsınız. Oldukça sessiz.Arka tarafta Gigabit Ethernet portudahili güç kaynağı için güç soketi ve bağlantı için HDMI 2.0 bağlantı noktası bulacaksınız. Bu son nesil Apple TV’deki tüm sesin HDMI bağlantı noktasından geçtiğini belirtmek gerekirir. Eğer televizyon ekipmanınız yaşlıysa bunu göz önünde bulundurmalısınız.

Apple TV 4K kapatıldığında veya uykudayken hiç ışık göstermez. Açıldığında ise beyaz ışık gösterir. Uzaktan kumandadan bir komut aldığını onaylamak için ise bu beyaz ışık yanıp sönecektir.

Ayrıca ek uzaktan kumandaları ve AV ekipmanlarını kullanmak üzere bir IR Sensörü ATV 4K’nin ön sol alt tarafına yerleştirilmiştir.

ATV 4K’nın dış görüntüsü açısından çekici olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz.

Siri uzaktan kumandası 124mm x 38mm genişliğinde ve sadece 6.3mm kalınlığında. Arka ve yanları alüminyumdan yapılmış iken, uzaktan kumandanın önü ince bir camla kaplı. Uzaktan kumanda Siri ayrıca komutları alabilmesi için 2 adet mikrofonu da üzerinde barındırır.

Kaynak: https://cepkolik.com/apple-tv-4k-ince...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın