Görüş Bildir
Haberler
Dijital Çağda Kredi Kartı Kullanımı Nasıl Olacak? Gelecekte Bizi Bekleyen Kart Teknolojileri

etiket Dijital Çağda Kredi Kartı Kullanımı Nasıl Olacak? Gelecekte Bizi Bekleyen Kart Teknolojileri

Lisa Campton
28.07.2024 - 14:01

Teknolojinin hızla geliştiği bu çağda kart teknolojileri de kendi payına düşeni alacak kuşkusuz. Peki bizi neler bekliyor? Gelin birlikte bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kredi kartları ve ödeme cüzdanları, NFC (Near Field Communication) teknolojisi ile daha yaygın bir şekilde kullanılacak.

Bu durum fiziksel kart kullanımını azaltacak ve ödemeleri daha hızlı hale getirecek. Mobil cüzdanlar da aynı oranda bu durumdan payını alacak tabii ki. Apple Pay, Google Wallet gibi mobil cüzdanlar daha fazla kabul görecek. Kullanıcılar telefonları veya diğer cihazları üzerinden ödemelerini kolayca yapabilecekler.

İnternet alışverişlerinde güvenliği artırmak için sanal kredi kartı numaraları daha sık kullanılacak.

Bu da gerçek kart bilgilerinin korunmasına yardımcı olacak. Kripto para birimleri ve blockchain teknolojisi, özellikle uluslararası ödemelerde ve finansal hizmetlerde daha fazla yer bulacak. Daha fazla hizmet ve ürün aboneliği, düzenli olarak tekrarlanan ödemeleri otomatikleştirecek.

Veri güvenliği geliştirmeleri ise tavan yapacak desek yanlış olmaz.

Yapay zeka ve makine öğrenimi, dolandırıcılık tespiti ve veri güvenliği için daha etkin çözümler sunacak. Kullanıcı tercihlerine göre özel teklifler ve indirimler sunan algoritmalar, online alışveriş deneyimini daha kişisel hale getirecek.

Biyometrik kartlar

Biyometrik kartlar

Parmak izi tarayıcıları gibi biyometrik doğrulama özelliklerine sahip kartlar, güvenliği artırmak için yaygınlaşacak. Aslında son dönemde bu teknoloji fazlasıyla kullanılıyor.

Dinamik CVV kodları

Dinamik CVV kodları

Dolandırıcılığı önlemek amacıyla, kartların üzerindeki CVV kodları belirli aralıklarla otomatik olarak değişecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ekranlı kartlar

Ekranlı kartlar

Bazı kredi kartları, işlem bilgilerini veya onay kodlarını göstermek için küçük bir ekranla donatılacak.

Kendi kendini yok eden kartlar

Güvenlik amacıyla, çalınma veya kaybolma durumunda kendini imha eden veya kullanılmaz hale gelen kartlar kullanıma sokulacak.

Multi-Currency kartlar

Multi-Currency kartlar

Farklı para birimlerini destekleyen ve kullanıcıların farklı ülkelerdeki alışverişlerini daha kolay ve masrafsız yapmalarını sağlayan kartlar ise en çok öne çıkanlardan.

Blockchain tabanlı kartlar

Blockchain tabanlı kartlar

Daha güvenli ve şeffaf işlemler için blockchain teknolojisini kullanan kartlar oldukça yaygınlaşacak. Zaten günümüzde de bu teknolojinin ne kadar hızla ilerlediğini görebiliyoruz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın