Görüş Bildir
Haberler
En İyi 7 Dram Filmi

En İyi 7 Dram Filmi

Sinema.com.tr
08.12.2014 - 02:24 Son Güncelleme: 10.12.2014 - 12:49

Türk ve yabancı sinemalarda derlenmiş ve uzun bir analiz sonucu oluşturulmuş 7 en iyi dram filmi listesi.

Kaynak: http://www.sinema.com.tr/7-en-iyi-dra...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1) Bir Zamanlar Anadolu’da (2011)

1) Bir Zamanlar Anadolu’da (2011)

Uzak ve Üç Maymun ile daha önce büyük başarı elde eden Nuri Bilge Ceylan imzalı ve Bosna-Hersek Türkiye ortak yapımı olan film, 64. Cannes Film Festivali’nde büyük ödül Altın Palmiye için yarışacak filmler arasına girdi. Ayrıca ikinci büyük ödül olan Büyük Ödül’e layık görüldü. Başrollerini Yılmaz Erdoğan, Muhammet Uzuner ve Taner Birsel gibi ülkemizin usta sanatçılarının paylaştığı Bir Zamanlar Anadolu’da hikayesi Kırıkkale’de geçiyor. Şehir hayatı bir kenara bırakılıp taşranın sıkıntılı hayatı anlatılıyor. Bir cinayet öyküsünün gerilimi, çok başarılı bir sıradanlık ve akıcılıkla aktarılıyor. Oyuncuların ustalık ve rollerine bağlılığı ise filmi klasikler arasına sokmaya yetiyor.

2) Babam ve Oğlum (2005)

2) Babam ve Oğlum (2005)

Türkiye’nin başarılı ve birçok efsane sayılacak filmlerde imzası bulunan Çağan Irmak’ın senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı, Türk sinemasının en dokunaklı filmlerinden Babam ve Oğlum, konusu olan 12 Eylül 1980 darbesi döneminin dramını ustaca aktarıyor. Annesiz büyüyen Deniz, gazeteci babası Sadık ile mütevazi bir evde yaşamaktadır. Deniz, babasıyla birlikte, hiç görmediği ve babasını öğrenciyken o dönemin siyasi işlerine karıştığından dolayı silen dedesi Hüseyin Efendi’nin (Çetin Tekindor) evine, Ege’de bir çiftliğe doğru yolculuğa çıkar. Sert bir kişiliğe sahip Hüseyin Efendi ile oğlu Sadık’ın arasındaki buzlar kolay kolay erimeyecektir. Herşey iyiye giderken olan şeyler ve bu durumların dramı herkesi derinde etkileyecektir.

3) The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli – 1994)

3) The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli – 1994)

Stephen King uyarlaması 1995 yapımı olan ve aralarında en iyi film adaylığı olmak üzere 7 dalda Oscar’a aday gösterilen filmin başrollerinde Hollywood yıldızları Morgan Freeman ve Tim Robbins bulunuyor. Bir hapishane dramını anlatan Esaretin Bedeli’nde, genç ve başarılı bir banker olan Andy, karısını ve onun sevgilisini öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılır. Shawsank hapishanesindeki her türlü kötü duruma karşı Andy hala yaşama tutunmaktadır. Bu davranışlarıyla çevresindeki insanlarıda etkiler. Hapishanede özgür gibi yaşamayı diğer insanlara öğretir.

4) The Godfather (1972)

4) The Godfather (1972)

Mario Puzo’nun kitabından uyarlanan, bir İtalyan mafya ailesinin hikayesinin anlatıldığı ayrıca Türkiye’de en fazla izlenen ve satın alınan film olma özelliğini taşıyan Baba filminin başrollerini efsanevi aktörler Marlon Brando ile Al Pacino paylaşıyor. En iyi film, en iyi erkek oyuncu, en iyi uyarlama senaryo dallarında Oscar kazanan eser, 1940-50’lerin Amerika’sında Don Corleone ailesinin yükseliş öyküsünü ve o zamanların durumunu çok iyi yansıtıyor. Bir suikast sonucu işlerini artık yürütemeyecek Don’un yerine işlerin başına Michael ve ağabeyi Sonny geçer. Danışmanları yardımıyla diğer ailelere savaş açarlar ve artık eski yöntemleri kullanmayacaklardır.

5) The Godfather II (1974)

5) The Godfather II (1974)

1972 Baba filminin devamı olarak çekilen The Godfather II yine yazarı Mario Puzo ve yönetmeni Francis Ford Coppola’nın usta ellerinden çıkarak 6 adet Oscar kazanmıştır. Devam niteliğinde olan filmin başrollerini Al Pacino ve Robert De Niro paylaşıyor. Amerika’ya yeni gelen genç Corleone, 1917 yılında New York’un yerel ve saygın mafyalarından birinin patronunu öldürünce korkulan biri haline gelir. Eleştirmenler ve izleyenler tarafından önceki filmden daha başarılı bulunan nadir devam filmlerinden The Godfather II’de, Robert De Niro 45 dakika Vito Corleone’yi canlandırarak Oscar almıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6) 12 Kızgın Adam (Twelve Angry Men – 1957)

6) 12 Kızgın Adam (Twelve Angry Men – 1957)

Latin Amerikalı genç bir çoçuk babasını öldürmek suçundan yargılanmaktadır.Bu gencin hayatı 12 jüri üyesinin kararına bağlıdır. Mahkemedeki kanıtlara ve kanunlara koşulsuz güvenen 12 jüri üyesinden 11’i çocuğu suçlu bulur.Buna rağmen sekiz numaralı jüri üyesi Davis suçsuz hükmünde oy verir. 11 jüri üyesinin Davis’i ikna etmeye çalışması Davis’in olaya farklı bakış açılarıyla yaklaşımlarıyla bir oda da geçen bu film sinema tarihinin başyapıtlarından biridir.

7) Schindler’in Listesi (Schindler’s List – 1993)

7) Schindler’in Listesi (Schindler’s List – 1993)

1994’te 12 dalda Oscar’a aday olup 7 dalda ödüle layık görülen, yönetmen Steven Spielberg imzalı Schindler’in Listesi filmi, Oskar Schindler isimli Alman bir adamın 2. Dünya Savaşı sırasında Polonya’da kurduğu fabrikada işçi olarak çalıştırılan Yahudilerden 1100 tanesinin kurtulmasını konu alıyor. Gerçek bir hikayeden esinlenerek oluşturulan yapıt, sinema dünyasının klasikleri arasına girmeyi çoktan başarmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam