Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Şimdi Ne Diyorlar 'Hastane Var da Doktor Yok' Ya Elinize Dilinize Dursun Be...'

Erdoğan: 'Şimdi Ne Diyorlar 'Hastane Var da Doktor Yok' Ya Elinize Dilinize Dursun Be...'

Ulaş
09.11.2021 - 15:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EPDK Hizmet Binası ve Yapımı Tamamlanan Enerji Santrallerinin Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta 'Akkuyu Santrali'nin ardından süratle 2. hatta 3. nükleer güç santralimiz için hazırlıklara başlayacağız' dedi.

Erdoğan, sağlık sistemi üzerinden gelen eleştirilere de 'Elinize dilinize dursun' sözleriyle tepki gösterdi... 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

'2027'de güneş ve rüzgarda 10'ar bin megavatlık ek kurulu güç katkısı hedefliyoruz. Eylül ayındaki Mersin seyahatimizde Akkuyu Nükleer Güç Santralini ziyaret ederek gelinen aşamayı gördük. 4 üniteden oluşan 4800 megavat kapasiteli santralimizde çalışmalar devam ediyor. İlk ünitesini 2023'te devreye almayı planlıyoruz. Türkiye'yi nükleer enerji kullanabilen sınırlı sayıdaki ülkeler arasına dahil edeceğiz. Sokakları yakıp yıkanlar attığımız her adım gibi bunu da eleştirseler de biz nükleer enerjiyi ülkemize kazandırmakta kararlıyız. Akkuyu Santrali'nin ardından süratle 2. hatta 3. nükleer güç santralimiz için hazırlıklara başlayacağız. Dünyanın 32 ülkesinde 443 nükleer güç santrali faaliyetteyken Türkiye nükleer güç santraline sahip olmasın demek ihanet değilse gaflettir. Çevre duyarlılığından ziyade başka gündemlerle hareket ettiği açıktır.'

Sağlık sistemi üzerinden yöneltilen eleştiriler de Erdoğan'ın gündemindeydi.

'Karadeniz'de tarihimizin en büyük keşfine imza attık.'

'Karadeniz'de tarihimizin en büyük keşfine imza attık.'

'Piyonluk yapanlara rağmen kaynaklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. Son yıllarda arama ve sondaj çalışmalarında değişikliğe gittik. Petrol ve doğal gaz aramaları kiralama ile yapılıyordu. Ülkemiz dışa bağımlıydı. Bu çalışmalardan olumlu sonuç yakın tarihe kadar çıkmadı. Biz sürdürmeye karar verdik. O dönemki Bakanımız Berat Albayrak ile Bakanımız Dönmez hayata geçirdi. 2 sismik araştırma gemisi ile 3 sondaj gemisini ülkemizin filosuna dahil ettiler. 14 derin deniz kuyusu açtık, Karadeniz'de tarihimizin en büyük keşfine imza attık. Türkiye farklı bir lige yükselmiştir. Muhalefet anasıyla yavrusuyla isteseniz de istemesiniz de sondaj, sismik araştırma gemilerini arttıracağız ne var ne yok bulup çıkaracağız. Enerji konusunda attığımız adımlar bazı çevreleri rahatsız etmektedir. Kanal kanal gezerek ne dediler 'keşfettiler ama çıkaramazlar' diyen gafillerden gazın ekonomik fayda sağlamayacağını ifade eden sözde ekonomistlere şahit olduk.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
39
34
7
3
2
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Filter

Saray hayatı değil burası. Bir basit randevuyu 18 gündür bekliyorum. Daha da beklemem gerekiyor. İyi öğrenmiş "diline dursun" lafını.

yeşilzytn

orada; bizlere, halka hizmet etmesi gerekirken geçmiş birde bizi azarlıyor...

Baldırbacak

Devlet imkanlarıyla yapılan işler halka lütuf gösterilemez.