Görüş Bildir
Haberler
'Gezegen Değil' Diyerek Dışlamışlardı: Bilim İnsanlarından Plüton'a Geri Dön Çağrısı

'Gezegen Değil' Diyerek Dışlamışlardı: Bilim İnsanlarından Plüton'a Geri Dön Çağrısı

ABD'deki bir araştırma ekibi, Plüton'un gezegen statüsünün geri dönüşü için çağrıda bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sözcü'de yer alan habere göre, NASA’nın eski başkanı Jim Bridenstine, 2019’da Plüton’un gezegen statüsünün eski durumuna getirilmesi için çağrıda bulunmuştu. Bilim insanları, şimdi Güneş’in yakınında gezen Plüton benzeri her kayayı gezegenler listesine eklemek istiyor.

Araştırmacılara göre; temel olarak, uzaydaki herhangi bir jeolojik olarak karmaşık varlık, gezegen statüsü için önerilen gereksinimleri karşılayabilir.

150 gezegen daha gelebilir

150 gezegen daha gelebilir

Araştırma ekibinden Phillip Metzger, NBC News’e böyle bir tanımın Güneş Sistemi’ne Plüton ile beraber 150 gezegen daha getireceğini söylüyor. 

Metzger’in ekibi, bir cismin gezegen olarak kabul edilebilmesi için kendi yörüngesini temizlemiş olması gerektiğini belirten gezegen statüsü yeterliliğini kaldırmak istiyor. Bu kriter, daha önce Güneş Sistemi’ndeki uyduların, asteroitlerin gezegen statüsü kazanmasını engellemişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
16
13
4
4
3
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SEMİR DÖNDER

Bu küçük gezegenin kalbini kırdınız 😢

edna

O sırada Plüton: Banane banane gelmicem hıh!

Kzlt

Gezegen tanımı alma şartları içinde kendi yörüngesindeki astoroidleri temizleyip yörüngesindeki tek baskın gök cismi olması şartı var, Pluton'ın 5 uydusu olm... Devamını Gör