Görüş Bildir
Haberler
İnternet Tarihinden 14 İlginç Bilgi

İnternet Tarihinden 14 İlginç Bilgi

derdost.com
06.09.2014 - 10:47 Son Güncelleme: 06.09.2014 - 14:31

1. Google'ın indekslediği 50 milyar web sayfasını insan gücüyle aramak

50 milyar web sayfasını insan gücüyle aramak isteseydiniz, bu işlem 95.116 yıl sürerdi.

'a' yazıp aradığımız zaman bile 8.5 milyar web sayfası görüntüleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

2. İlk Google sunucusu lego kullanılarak yapılmıştı.

3. Bir iddiaya göre Google anasayfasının bu kadar sade bir tasarımla yayına başlamasının sebebi kurucular Sergey ve Larry'nin HTML'e yeterince hakim olmamasıydı.

4. Kendimi Şanslı Hissediyorum

Google anasayfasındaki 'Kendimi Şanslı Hissediyorum' tuşu sadece tasarımı tamamlamak için orada tutuluyor. Google da bu tuşun kullanılmadığının farkında.

5. Youtube 2005 yılında Chad Hurley, Steve Chen ve Jawed Karim tarafından kuruldu. Bu üç arkadaş daha önce çalıştıkları bir başka şirketten, Paypal'dan, tanışıyorlardı. Paypal, e-Bay'e satılınca çalışanlara da satıştan ikramiye dağıtıldı. Youtube da bu üç arkadaşın ikramiyeleri ile kuruldu. Yani Paypal olmasaydı Youtube da olmazdı diyebiliriz.

6. Youtube.com alan adı 2005'in sevgililer gününde tescil edildi. Ancak bu alan adı imalat firması Universal Tube and Rollform Equipment için bir karmaşa yarattı. Şirketin 'utube.com' olan alan adının okunuşu Youtube.com ile aynıydı. Universal Tube and Rollform Equipment, Youtube'a dava açtı fakat mahkeme davayı reddetti. Bu durumla mücadele edemeyen firma pes ederek alan adını 'utubeonline.com' olarak değiştirdi.

7. Youtube'da videonun yüklenmesini beklerken klavyeden sağ sol tuşlarına aynı anda basarsanız video üzerinde yılan oyunu oynayabilirsiniz.

8. Facebook'un adresi kurulduğu yıllarda thefacebook.com idi. Çünkü Mark Zuckerberg'in bir arkadaşı facebook.com alan adını ondan önce tescil etmişti.

9. Twitter, resmi hesabı @twitter üzerinden ilk mesajı site açıldıktan ancak 478 gün sonra attı.

10. Twitter'daki 140 karakter sınırının sebebi

Twitter SMS üzerine kurulu bir sistem olarak tasarlandığı için mesajlar 140 karakter ile sınırlandırılmıştı.

11. Twitter'da hesabı onaylanan ilk ünlü Paris Hilton oldu.

12. Obama ile ilgili sahte tweet

2013 yılında Beyaz Saray'ın resmi twitter hesabından atılan sahte bir tweet borsada 130.000.000.000 $'lık geçici bir kaybın yaşanmasına neden oldu. Tweet'te Obama'nın Beyaz Saray'da yaşanan bir patlamada yaralandığı yazıyordu.

13. Twitter Grip Salgınını Önceden Tahmin Edebilir

Twitter grip olduğuna dair tweet atanların sayısı belirli bir seviyeye geldiğinde bir grip salgını yaşanacağını tahmin edebiliyor. Şimdiye kadar 11 şehir için yapılan grip salgını tahmininden 9 tanesi doğru çıktı.

14. Daha yayınlandığı ilk günden binlerce dertleşmeye aracı olan derdost.com, toplam 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde planlanmış ve uygulanmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın