Görüş Bildir
Haberler
Kürtçe Tiyatro Oyununun Yasaklanmasına İmamoğlu'ndan Tepki: 'Terör Örgütü Üyesinin Televizyona Çıkması Serbest'

etiket Kürtçe Tiyatro Oyununun Yasaklanmasına İmamoğlu'ndan Tepki: 'Terör Örgütü Üyesinin Televizyona Çıkması Serbest'

Ulaş
14.10.2020 - 14:44

Ekrem İmamoğlu, İBB Şehir Tiyatrosu'nda oynanacak 'Beru' isimli Kürtçe oyunun engellenmesine ilişkin açıklamada bulundu. İmamoğlu, 'Kırmızı bülten ile aranan bir terör örgütü üyesinin televizyonda çıkıp açıklama yapması serbest. Kürtçe bilen vatandaşlarımızın gidip izleyeceği bir oyunu oynatmak yasak, suç. Böyle bir şey olmaz' ifadelerini kullandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), koronavirüs salgını nedeniyle gelirleri kesilen işletmelere destek vermek amacıyla belediyeye bağlı Şehir Tiyatroları sahnelerini, ekim ayında özel tiyatrolara açtı. 

Bu kapsamda, 'Teatra Jiyana Nû' (Yeni Yaşam Tiyatrosu) da Dario Fo’nun 'Yüzsüz' oyununu, “Bêrû” adıyla Kürtçe olarak 13 Ekim’de Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde sahneleyecekti. 

Ancak kaymakamlık, perdenin açılmasına saatler kala oyunun yasaklandığını oyunculara bildirdi.

İstanbul Valiliği, oyunun Kürtçe olması nedeniyle değil, terör örgütü propagandası yapılacağı gerekçesiyle yasaklandığını duyurdu.

İstanbul Valiliği: 'Terör propogandası yapılıyordu'

İmamoğlu yasakla ilgili 'Kırmızı bülten ile aranan terör örgütü üyesinin açıklaması yapması serbest' ifadesini kullandı.

İmamoğlu yasakla ilgili 'Kırmızı bülten ile aranan terör örgütü üyesinin açıklaması yapması serbest' ifadesini kullandı.

Dünyaca ünlü İtalyan yazar Dario Fo'nun oyununun daha önce Devlet Tiyatroları’nca da sahneye konulduğunu hatırlatan İmamoğlu, bu soruya, 'Kırmızı bülten ile aranan bir terör örgütü üyesinin televizyonda çıkıp açıklama yapması serbest. Kürtçe bilen vatandaşlarımızın gidip izleyeceği bir oyunu oynatmak yasak, suç. Böyle bir şey olmaz' yanıtını verdi. 

Devlet aklının devleti yönetenlerin ortaya koyduğu akıl olduğunu ifade eden İmamoğlu, 'Yani o yönetenlerin orada ortaya koyduğu akıl, sudan ucuz bahaneler, geçersiz mesnetsiz bahaneler üretemez. O aklın; geçerli, akıllı, hukuka uygun ve kanunlara uygun bir şekilde hareket etme ve ortaya akıl koyma mecburiyetleri vardır' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
223
58
44
23
4
2
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bilge

Kürt Dili ve Edebiyatı adlı üniversite bölümü var kürtçe tiyatro neden oynanmasın? Fransızca tiyatroları terörle bağdaştırmazken kürtçeyi bağdaştırmak neden?... Devamını Gör

İkta Solork

Oyunu kontrol ettim dario fo İtalyan bir oyun yazarı. Ve daha önce bu oyun Türkçe bir şekilde oynamış. Yani sizin sandığınız gibi terör propagandası varsa Tü... Devamını Gör

İkta Solork

Buyrun bunu da okuyun terör var mı yok mu görelim. Dario Fo’nun 1978 yılında Kızıl Tugaylar’ın Hıristiyan Demokrat politikacı Aldo Moro’nun kaçırılması olayı... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bizim yaptığımız,düşündüğümüz her şey doğru ama sizin yaptığınız ve düşündüğünüz her şey yanlış ,hükümet yanlısıysan her zaman haklısın ,muhalifsen senden da... Devamını Gör