Görüş Bildir
Haberler
Otomotiv Sektöründe Hareketlik Devam Ediyor: Araç Fiyatları Artacak mı?

Otomotiv Sektöründe Hareketlik Devam Ediyor: Araç Fiyatları Artacak mı?

Kurdaki hareketlilik ve enflasyon ile birlikte otomotiv sektöründe hareketlilik devam ediyor. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, sektördeki fiyat değişiklikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Ertemel, araç fiyatlarının yılbaşından itibaren yüzde 50 oranında arttığını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

"Hem fiyatlar hem de satış adedi artacak"

"Hem fiyatlar hem de satış adedi artacak"

İlk tur seçim maratonunun ardından fiyatların yükseleceği beklentisi ve talep etkisiyle son 1 ayda fiyatlar hızla yükseldi. Ocak ve mayıs arasında otomobil fiyatlarında yüzde 50 oranında artış olduğunu ifade eden Ertemel, seçim sonrasında da fiyat ve satış sayısında artışa gidileceğini açıkladı.

"Yüksek fiyatlı araçlara talep düşüyor"

"Yüksek fiyatlı araçlara talep düşüyor"

Fiyatların hızla yükselmesi, araç satan vatandaşların ilanlarda yüksek fiyatlar belirlemesine neden olduğunu dile getiren Ertemel, ancak talep olmadığında fiyatlar düştüğünü ve 5 yaş üstü araçlar en çok el değiştiren araçlar olduğu için yüksek fiyatlı araçların hızlı satılmadığı şu sözlerle ifade etti:

'Fiyatların hızla ve sürekli yükselmesi gerek aracını satan vatandaşlarımızı gerekse otomobil satıcısı meslektaşlarımızı ilan verirken fiyatları yüksek tutmasına sebep oluyor. Bir süre sonra istenen fazla fiyata talep olmayınca fiyatlar geri çekilebiliyor. Diğer yandan 5 yaş üstü araçların en çok el değiştiren araçlar olduğu düşünüldüğünde yüksek fiyatlı araçlar hızlı satılmadığından zaman zaman satışı hızlandırmak adına fiyat düşülebiliyor. Elbette genel alım gücünün etkilerini de sebeplerin arasında sıralayabiliriz. Ancak mevcut piyasa dahilinde her fiyat bareminden otomobile talep olduğunu söyleyebiliriz.”

Seçimlerin otomotiv sektörüne etkisi

Seçimlerin otomotiv sektörüne etkisi

Son bir ayda seçim gündemiyle beraber fiyatların hızla artışa gittiğini ifade eden Ertemel, piyasanın yukarı yönlü hareketine devam edeceği aktardı:

'İçinde bulunduğumuz seçim maratonu akabinde fiyatların yükseleceğine dair olan genel kanaat sebebiyle oluşan talep etkisiyle son 1 aylık süreçte fiyatlar hızla yükseldi. Ocak-mayıs itibarıyla fiyatların yüzde 50 oranda yükseldiğini söyleyebiliriz.

2018'de gerçekleşen seçim öncesi piyasalarda satış adedi olarak oldukça yüksekti. Yılın aynı grafikte devam edeceği tahmin edilirken seçimlerin hemen akabinde doyan piyasa neticesinde satış adetleri durağan grafiğe dönmüştü.

İçinde bulunduğumuz süreçte satış adetleri olarak benzer bir yıl geçirebiliriz. Ancak fiyatlar artmaya devam eder ve otomobil cazip bir yatırım aracı olarak yerini korur ise hem fiyatlar hem satış adetleri yukarı yönlü devam edecektir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın