Görüş Bildir
Haberler
İlişkilerdeki En Toksik Yanın Ne?

etiket İlişkilerdeki En Toksik Yanın Ne?

Ecivicivokke
20.11.2023 - 23:01

İlişkilerde bazı zamanlarda toksik yanlar olabilir peki ya senin ilişkilerinde en toksik yanın ne?

Bu testte söylüyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. İlk olarak cinsiyetini öğrenelim!

2. Partnerinle sık sık tartışmalar yaşıyor musunuz?

3. Partnerinin kararları hakkında fikrini her zaman belirtiyor musun?

4. Peki ya aranızdaki saygının ilişkinizin başından itibaren hala aynı olduğunu söyleyebilir misin?

5. Partnerin sensiz bir yerlere gideceğinde bu senin için problem yaratıyor mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Aranızda sık sık güvensizlik ve kıskançlık gibi problemler yaşanıyor mu?

7. Partnerin seninle duygularını paylaştığında onu rahatlıkla anlayıp destek olabiliyor musun?

8. Diyelim ki partnerin senin içinde bulunmadığın bir arkadaş grubuyla tatile çıkmak istedi, bu konuda ona tamamen güvenir misin?

9. Son olarak, daha önce hiç partnerine "buna izin vermiyorum" gibi bir cümle kurdun mu?

Kontrol edici davranışlar!

Senin ilişkilerindeki en toksik yanın kontrol edici davranışlarda bulunmak. Hayatına giren partnerlerinin hayatında her zaman söz sahibi olmak istiyorsun ve bunu onlara her zaman yansıtıyorsun. Kontrol edici davranışlar ilişkideki dengeyi bozabilir ve iyi giden bir ilişkinin bozulmasına sebep olabilir. Senin niyetin iyi, hayatındaki en önemli insanın nerede ne yaptığını bilmek ve hayatına her zaman dahil olmak istiyorsun ama bu durum ilişkilerinde olumsuz bir etki yaratabiliyor. Partnerlerini kısıtlamak ve onların kararlarını etkilemek yerine açık iletişim kurarak ve işbirliği yaparak tüm sorunlarınızı ortadan kaldırabilirsin. Her şey senin elinde!

Empati eksikliği!

Senin ilişkilerindeki en toksik yanın empati eksikliği. Biriyle yakın bir ilişkide bulunduğunda onun hissettiklerini anlamak, daha iyi hissetmesi için çabalamak, onu kendinden bir parça gibi görmek çok önemlidir. Bu ne kadar önemli olsa da herkesin hemen başarabileceği bir şey değil tabii... Empati yeteneğini geliştirmek pek kolay değil. Sonuçta her insan birbirinden farklıdır, farklı duygular hisseder ve farklı düşünceleri vardır. Bu durumda karşındaki insanı çok iyi tanımaya çalışmalı, olumsuz bir olay yaşandığında savunmaya geçmek yerine onun anlattıklarını dinlemelisin. İyi bir dinleyici olmak mükemmel bir biçimde empati kurabilmenin ilk adımı!

Güven eksikliği!

Senin ilişkilerinde en toksik yanın güven eksikliği... Bu durum geçmiş tecrübelerinden kaynaklı olabilir fakat bunu çözebilirsin. Partnerinle zaman geçirdikçe ve herkesin aynı olmadığını fark ettikçe bu durum ortadan kalkabilir. Güven eksikliği dışarıdan basit bir şey gibi gözükse de ilişkide çok büyük problemlere neden olabilir. Bu durum aşamayacağın bir şey değil tabii. Sadece kendini akışa bırak ve daha fazla çaba harca!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
10
7
5
2
2
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

hocam bu testte benlik bir sey yok ama gifler assiri hosuma gitti ya HÜMSYDKDİFK

Aylin Kayhan

Güven eksikliği...