Görüş Bildir
Haberler
Kendine Sor: Bir İlişkide İhtiyaçlarını ve Önceliklerini Tanımanı Sağlayacak 10 Soru

etiket Kendine Sor: Bir İlişkide İhtiyaçlarını ve Önceliklerini Tanımanı Sağlayacak 10 Soru

Radlands
15.09.2023 - 22:01

İlişkilerde duygularımızın yoğunluğu bize bir anda kendimizi ve önceliklerimizi unutturuyor. Bu içerikteki soruları kendine sor ve ilişkide nasıl ilerleyeceğin konusunda daha emin adımlar at!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. "Partnerime karşı gerçekten duygu besliyor muyum yoksa şu an sadece duygusal boşlukta mıyım?

Bu sorunun cevabı çok önemli. Çünkü eğer partnerinize karşı hiçbir şey hissetmiyorsanız hem kendi duygularınızın tükenmemesi hem de karşınızdaki kişiyi üzmemek için ilişkiyi sürdürmek istemeyebilirsiniz.

2. "Şu anda içinde bulunduğum karmaşa partnerime zarar verir mi?"

Şu anda kafanızı tam olarak oturtamadıysanız, hayatınızda bazı karışık durumlar varsa karşınızdaki kişiyi de düşünmeniz gerekiyor. Bu karmaşanın partnerinizi yoracağını düşünüyorsanız, ona iyilik yapmak için ondan uzak durabilirsiniz.

3. "Bu ilişkiye başlamak beni yoracak mı, yoksa bana iyi mi gelecek?"

İlişkilerin amacı, hayatın yorgunluğunu paylaşarak omuzlardaki yükü hafifletmektir. Eğer ki içinde bulunduğunuz ilişki sizi devamlı ağlatıp kızdırıyor ve fazlasıyla yoruyorsa, o zaman belki de sürdürmemek gerekiyordur.

4. "Bu ilişkiye başladığıma pişman olur muyum?"

Bir ilişkide iyi kötü birçok şey paylaşılıyor. Bu yüzden de ilişkiyi yaşamak pişmanlık sebebi değil, tecrübe olarak değerlendirilmeli. Eğer ki bu ilişkiye daha başından böyle başlıyorsanız belki de bazı şeyleri daha fazla sorgulamanız gerekiyordur.

5. "Bu ilişkide kendimden ödün vermeme gerek kalacak mı?"

Partnerinizin nasıl bir karaktere sahip olduğunu başlangıçta az çok anlayabilirsiniz. Karakteri hakkında çeşitli sinyaller verip aslında sizi birçok konuda uyarırlar. Bu sinyalleri iyi takip edin ve kendinizden ne kadar ödün vermeniz gerektiğini tespit edin.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. "Partnerimle birbirimizin özel hayatına ne kadar dahil olacağız?"

İlişkilerin sağlıklı kalabilmesi için aslında her iki kişinin de kendi özel hayatını sürdürmesi gerekir. Yani partnerlerin birbirlerini hayatlarının merkezine koyması pek doğru değil. Bu yüzden bunun çizgilerini net bir şekilde çizmeniz gerekiyor.

7. "İstemediğim bir durumla karşılaşırsam partnerime hayır diyebilecek miyim?"

Karşılıklı onay her zaman çooook önemli. Bu yüzden eğer ki partneriniz 'Hayır'ı cevap olarak kabul etmiyorsa, burada büyük bir sorun var demektir.

8. "İlişkide karar verirken önceliklerimi mi yoksa duygularımı mı ön planda tutacağım?"

Eğer ki hayatınızda bazı kararlar verdiyseniz ve bu kararlar önceliklerinizi kapsıyorsa; o zaman ilişkinizde de bunu sürdürmek isteyebilirsiniz. Bu sebeple kendinizle bir anlaşma yapıp ilişkide duyguların değil, mantığın ön planda olmasını sağlamaya çalışabilisiniz.

9. "İlişkide ona zarar veren davranışlarım olduğunu söylediğinde kendimi törpüleyecek miyim?"

İlişkide her iki tarafın da zaman zaman fedakarlıklar yapması gerekebilir. Bu çok normal bir durumdur. Eğer ki siz 'Ben buyum' deme konusunda ısrarcıysanız, o zaman belki de henüz ilişki yaşamaya hazır değilsinizdir.

10. "Bu ilişkinin gerçekten bana zarar verdiğini düşündüğümde bırakıp gidebilecek miyim?"

İşte bu sorunun cevabı en önemlisi! Çünkü çoğu zaman ilişkilere bağımlı oluyoruz ve bize zarar verdiği halde gitmeyi seçmiyoruz. Ancak ilişkinin başında bunları kafanızda belirlerseniz çok daha güçlü olabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın