onedio
Görüş Bildir
Lise Yerleştirmelerinde Nakil Dönemi Başladı: Tercih Sayısı 5’e Çıkarıldı
Geçtiğimiz günlerde açıklanan LGS tercih sonuçları büyük bir hayal kırıklığı yaratmış, tartışmalara neden olmuştu. 91 bin 687 öğrencinin herhangi bir liseye yerleşemediği tercih sonuçlarının ardından MEB nakil kılavuzunu yayımladı ve nakil başvuruları bugün başladı. Öğrencilerin istemedikleri okullara yerleşmelerine neden olan, farklı okul türü seçme gibi bazı kriterler bu kılavuzda kaldırıldı. Nakillerde en fazla 3 okul olan tercih sayısı da 5’e çıkarıldı.
MEB'i Karıştıran İddia: Binlerce Öğrenci Algoritma Son Anda Değiştirildiği İçin mi Açıkta Kaldı?
Milli Eğitim Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, LGS'nin ardından  binlerce öğrencinin açıkta kalmasına ve istemediği yere yerleşmesine gerekçe olarak algoritma sisteminin son anda değiştirilmesini gösterdi. Bakanlık bu iddiayı yalanlarken Kurt görevden alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı. MEB, şimdi öğrencilerin mağduriyetini giderebilmek için yeni formüller üzerinde çalışıyor. 
Birinci de İçinde: Okulun 273 Öğrencisinden 260'ı Bir Liseye Yerleşemedi!
Geçtiğimiz günlerde açıklanan LGS sonuçları öğrenciler ile velilerde büyük bir şaşkınlık ve öfke yarattı. Çok sayıda öğrenci aldığı yüksek puanlara karşı hiçbir okula yerleşemedi. İzmir'de bulunan Şehit Erkan Er Ortaokulu’ndaki 273 öğrenciden de 13'ü meslek liselerine yerleşebildi, geri kalanlar ise açıkta kaldı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğrenciler takdir ve teşekkür belgelerini müdürlüğün bahçesine atarak tepkilerini gösterdi. 99.6 ortalama ile hiçbir okula yerleşmediğini belirten okulun birincisi Aleyna Kantar,  'Ben bu sonucu hiç beklemiyordum, görünce elim ayağım titredi.  Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Umarım her şey düzelir' dedi.
YKS Ne Zaman Açıklanacak? Gözler ÖSYM'de!
LGS'nin açıklanması ile birlikte gözler YKS ve TYT sınav sonuçlarına çevrildi. Peki YKS ne zaman açıklanacak? ÖSYM resmi web sitesinden yaptığı açıklama ile birlikte 2018 YKS sonuçlarını 31 Temmuz 2018'de açıklayacağını belirtti.
Reklam
Reklam
2018 Lise Taban Puanları Belli Oldu! İşte 2018 LGS Taban Puanları
Bir sınav maratonunun daha sona ermesi ile birlikte öğrenciler ve aileler sınav sonuçları doğrultusunda tercih rehberlerini karıştırmaya çoktan başladılar bile. E durum böyle olunca lise taban puanları da en çok aranılanlar arasına girdi. 2018 yılı için LGS sonrası, lise taban puanları hakkında bir içerik hazırladık. Umarız istediğiniz liseye yerleşirsiniz!
Reklam
Şaka Değil! LGS'de Çıkan Fen-Matematik Sorularını Öğretmenler Bile Zamanında Çözemedi
etiket
MEB, LGS soru ve çözümlerini EBA’da yayınladı. Fen ve matematik sorularını çözmek, sonra cevap kâğıdına geçirmek için öğrencilerin 60 dakikası vardı. Öğretmenler, 2 teste toplam 63.67 dakika harcadı. 20 matematik sorusunun çözülme süresi öğretmen için 38.5 dakika oldu. Öğretmenin soru başına harcadığı süre 1.92 dakika. Oysa sınavdaki öğrencinin 1.5 dakikası vardı.
Kızı LGS'ye Giren Bir Baba Madde Madde Yeni Sistemi Anlattı: 'Çocuklarımızı El Birliğiyle Bitiriyoruz'
etiket
TEOG'un yerine getirilen LGS, geçtiğimiz hafta sonu düzenlendi. Binlerce öğrenci MEB'in açıkladığı 'nitelikli okullara' girebilmek için yarıştı. Kızı sınava giren öğrenciler arasında yer alan Ertuğrul Uzun isimli bir baba yeni sınav sistemine dair eleştirilerini Twitter'dan sıraladı. Uzun, TEOG'un apar topar kaldırılmasıyla sistemde belirsizlikler oluştuğunu ve yıl boyu süren belirsizliklerin de öğrencilerin motivasyonunu düşürdüğünü belirtti. Uzun, çocukların özellikle matematik sorularında sistem kaynaklı problemler nedeniyle başarısız olduğunu ifade etti. Yeni sistemin eskisinden de kötü olduğunu söyleyen veli, 'Çocuklarımızı da, geleceğimizi de el birliğiyle bitiriyoruz' diyerek tepki gösterdi.
Reklam
MEB 'Nitelikli Okulları' Açıkladı: 34 İlde Anadolu Lisesi Tercihi Yok
etiket
Yeni Liseye Geçiş Sistemi'ne göre, yapılacak sınavla bin 367 okula 1 milyon 192 bin sekizinci sınıf öğrencisinin yüzde 10'u yani 126 bin 240 öğrenci yerleştirilecek. Geriye kalan öğrenciler ise adrese dayalı yerleştirme ile kendilerine yakın 5 okuldan birine yerleştirilecek. Ancak, her şehirde fen, meslek ve imam hatip lisesi bulunurken, 34 ilde Anadolu lisesi, 14 ilde ise sosyal bilimler lisesi bulunmuyor. Eğitimciler ise bu durumu 'eğitimde adaletsizlik' olarak nitelendiriyor.
Reklam
📌 Türkiye'de Eğitim-Öğretim: 15 Senedir Hiçbir Öğrenci Başladığı Müfredat ya da Sistemle Mezun Olamadı!
etiket
Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık “15 yılda ne eğitim sistemi ne sınav sistemi rayına oturdu, hiçbir öğrenci başladığı sistemle ve müfredatla mezun olamadı, aileler de öğrenciler de okulla da yoruldu.” iddiasında bulunmuştu. TEOG'un kaldırılması tartışması başlayınca eğitim ve sınav sistemi konusu tekrardan gündeme geldi.Konuyu derinlemesine incelemek için eğitim alanında yıllardır çalışmalar yürüten Eğitim Reformu Girişimi’nin 2007 yılında başlattığı izleme raporlarından ve konuyla ilgili hazırlanan haberlerden yararlanarak durdurak bilmeyen müfredat ve sistem değişikliklerini listeledik.
Eğitimde 4+4+4 Sisteminden Vaz mı Geçiliyor?
etiket
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 18 milyon öğrenci için köklü değişikliğe hazırlandığı, eğitim sisteminin silbaştan ele alınacağı ve dört yıl önce hayata geçen 4+4+4 yerine 5+3+4 sistemine geçileceği öne sürüldü.
Reklam