onedio
Görüş Bildir
Gelişen Teknolojiyle Alakalı Sorularınıza Twitter'dan Işık Hızında Cevap Verecek 11 Dahi
Gün geçmiyor ki sürücüsüz arabalarla, yapay zekayla hareket eden drone’larla, bitcoinle ilgili yeni bir haberle karşılaşmayalım. Hızla gelişen teknoloji dünyayı değiştirirken, devletler ne yapacaklarını bilemiyor. Eski ekonominin kuralları yenisine uymuyor. Kişisel verimizi toplayan Google, Facebook, Amazon gibi Internet devleri şeytan mı melek mi? Yapay zeka yüzünden işsiz kalırsak devlet bize bakar mı? Sürücüsüz araba bana çarparsa hasarı kim ödeyecek? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız takip etmeniz gereken 13 kişiyi sizler için derledik!
Yerli ve Milli Bitcoin İçin Gelen Birbirinden Komik İsim Önerileri
Son aylarda yaptığı yükselişle almayanı pişman eden kripto para birimi Bitcoin, gündemden düşmüyor. Öyle ki bu para birimi sadece yatırımcıların değil, devletlerin ve büyük şirketlerin bile gündemi oldu. Birçok ülke kendi sanal parasını oluşturmak için çalışmalara başladı. Radyocu Nihat Sırdar da, bizim ülkemizden çıkacak bir sanal paraya yerli isim önerileri aldığını bir hashtag'le duyurdu.
Reklam
Reklam
Beşiktaş'a Şampiyonlar Ligi Kupasını Kazandırabilecek misin?
etiket
Beşiktaş'ın başarılarıyla adından söz ettiren teknik direktörü, herkes seni konuşuyor! Gruptan çıkmayı garantilediğin Şampiyonlar Ligi'nde, bakalım kupayı kaldırma başarısını gösterebilecek misin?Not: Testte yer alan olayların, kişilerin, tweetlerin ve manşetlerin tamamı hayal ürünüdür.
Reklam
Diyanet İşleri Başkanlığı'na Göre Bitcoin 'Şimdilik' Caiz Değil
“Bitcoin ve Ethereum gibi sanal paraları yatırım amaçlı almak caiz midir?” şeklinde sorulan soruya Diyanet İşleri'nden cevap geldi. Verilen cevapta kripto paraların merkezi bir otoriteye sahip olmadığına ve bu yüzden devlet teminatı altında olmadığına dikkat çekilirken, değer kazanıp kaybetme konusunda spekülasyonlara açık olması ve kara para aklamak için kullanıldığı gerekçesiyle şu aşamada dinen uygun olmadığı belirtildi.
Ah Bir Zengin Olsam: Evi Arabayı Satıp Bitcoin'e Basan Aileyle Tanışın! 💸
etiket
39 yaşındaki Didi Taihutto Hollanda'daki evini, mobilyalarını, motosikletini ve 3 arabasını satarak tüm geliriyle Bitcoin satın almış. Biliyorsunuz 'Bitcoin' herhangi bir bankayla ilişkisi olmayan elektronik bir para birimi ve son dönemlerde yatırımcıların gözdesi. Taihutto sadece asla yerini dolduramayacağı şeylerini yanına almış: Fotoğraf albümleri, birkaç hatıra ve dizüstü bilgisayarı. Taihuttolar önümüzdeki 3 yıl içerisinde mal varlıklarını Bitcoin borsası sayesinde üçe katlayacaklarını düşünüyorlar. Ama onları bu karara iten yalnızca zengin olma arzusu değil, aynı zamanda hayatlarını diledikleri gibi yönlendirmelerini engelleyen şeylerden de uzaklaşma isteğiymiş. İşte 3 çocuklu Taihutto ailesinin Motherboard'a verdiği röportaj:
Neymiş Bu Bitcoin? Bir Gecede Tüm Paranızı İkiye Katlayacak Mucize Kur
etiket
'Bitcoin'de son yılların zirvesi!', 'Bitcoin uçuyor!' gibi haberler hayatımızın içinde yer almasa bile Bitcoin dünyanın yönünü değiştiriyor. Üstelik yalnız da değil. Ona benzer birçok birimin yükselişinden habersiz geçen her dakika da finansal geleceğiniz için kaçan bir fırsat olabilir. Yeni dünyanın hem gerçek hem mecazi anlamda ele avuca sığmayan değeri Bitcoin'i, güvenliğini ve dostlarını tanıyalım.
Reklam
2017 Yılının Vatandaş İçin Çok Zor Geçtiğini Kanıtlayan 13 Fiyat Artışı
etiket
Ülkemiz metal yorgunluğu, belediye başkanlarının istifası, cam filmi, futbolda yabancı sınırı gibi gündemlerle meşgulken arka planda gelen zamlar, fiyat artışları (kimine göre güncelleme), ekstra vergiler sadece dar gelirliyi değil orta sınıfı da kötü anlamda etkiliyor. Geçen yılların aksine bu acı gerçeklerle daha da fazla yüzleşiyoruz. 2017 yılında cebimizi neler delmiş hep birlikte görelim.
Reklam
Milyarlarca Doların Güvenliğini Sırtlayan O Sistemle Tanışın: Blokchain
Blockchain yani blok zinciri son yıllarda veri güvenliğini sağlayan temel sistem. En değerli verileri koruyan bu sistem hayatımıza o kadar hızlı girdi ki hala bazılarımız blok zinciri kavramını her gün duysa bile sistemin işleyişini bilmiyor. Aslında sistemin formülize edilen bir işleyişi zaten yok -ki bu da onu üst güvenlik seviyesine çekiyor- fakat temel prensipleriyle blok zincirinin basit mantığını anlamak mümkün.
Youtube'u Hala İzlenebilir Kılan ve Çok Bilinmeyen Türk Kanallar
Youtube'da her sosyal medya alanı gibi kullanım biçimine göre 'çöp' veya 'ganimet' olarak değerlendirilebilir. Saçma sapan videolara maruz kalsak da biraz araştırınca her konuda kaliteli içerik bulmak mümkün. Tabii bu araştırma için belli kriterler belirlemek gerekiyor önce. Bu liste şu kriterlere göre belirlenmiştir:1- Hızlı konuşunca sempatik olduğunu düşünmeme.2-Videonun başında beğeni istememe.3-Videoyu 'Merhaba arkadaşlar kanalıma hoş geldiniz' diyerek açmama.4-Arkadaşının kafasına yumurta atma türevinden şakaları video içerik sanmama.5-20 dakikalık videonun 19 dakikasında kendini övmeme.6-Ne olur bağış yapın, lütfen Patreona 3-5 atın nidalarıyla dilenmeme.Not: Bunlar benim takip ettiklerim, sizin bildiğiniz ama bu listede olmayan kanallar varsa onları da siz yazıverin.
HBO Siber Saldırısı Büyüyor! Game of Thrones Yıldızlarının Telefon Numaraları Sızdırıldı
etiket
İsmi bilinmeyen bir hacker grubu dünyanın en çok tanınan TV kanallarından biri olan HBO'ya saldırdı. Saldırganlar dünyaca ünlü Game of Thrones dizisine ait 5 bölümün senaryosu ve şirketin gizli iç bilgilerini içeren 1.5 terabaytlık bilgiye sahip olduklarını iddia ediyor ve milyonlarca dolar fidye istiyor. Hacker grubundan gelen son sızıntıda ise dizinin öne çıkan oyuncularının kişisel telefon numaraları ve e-posta adresleri yer alıyor.HBO durumun ciddiyeti konusunda bir açıklama yapmasa da, çok gizli bilgilerin çalındığını kabul etti...
Reklam