Görüş Bildir
Kastra, Ancyra, Iconium ve Diğerleri! Türkiye'nin İllerinin Etimolojik Kökenleri Nedir?
Anadolu coğrafyası zengin tarihsel ve kültürel bir mirasa ev sahipliği yapmaktadır. Bölgedeki yerleşim yerlerinin isimlerinin etimolojik kökenleri genellikle Latince ve Yunanca dillerinden gelmektedir. Bu içerikte buna örnek bazı iller yer almaktadır. Siz de Türkiye'nin il haritasına bakarak yaşadığınız ilin isminin hangi kelimeden geldiğini öğrenebilirsiniz.İyi keşifler.
Antik Dönemin 'Maracana'sı: 7 Maddede 'Yarışlar Kenti'nin Coşkulu Mekanı Magnesia Stadyumu
Magnesia Antik Kenti, Aydın’ın Germencik ilçesinde yer alan, matematiğin, geometrinin, fiziğin, mimarlığın, insan becerisinin zirveye çıktığı bir antik şehir. Onu bu özelliklerinin yanında öne çıkaran bir özelliği daha var. Döneminde 'Yarışlar Kenti' olarak adlandırılmasını sağlayan Magnesia Stadyumu. Döneminin Maracana'sı diyebileceğimiz bu stadyumu gelin birlikte inceleyelim.
Reklam
Reklam
Reform ve Değişim Dönemi: İngiliz İç Savaşı'nın Nedenleri ve Sonuçları
İngiliz İç Savaşı, 1642 ile 1651 yılları arasında İngiltere'de gerçekleşen bir çatışma dönemidir. Bu savaş, parlamento yanlıları ile Kral I. Charles ve destekçileri arasında yaşanan bir iktidar mücadelesinin sonucunda patlak vermiştir. İngiliz İç Savaşı da siyasi, dini ve sosyal çekişmelerin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Biz de bu içerikte sizlere İngiliz İç Savaşı hakkında bilgiler verip savaşın neden ve sonuçlarını açıklayacağız.
Reklam
On Parmağında On Marifet! Çağının En Büyük Dehalarından Biri Olan Imhotep, Modern Tıbbın Öncüsü müydü?
İsminin anlamı 'Barış içinde gelen' olan Imhotep, Antik Mısır'ın en önemli simalarından biri. Mimar, yazar, hekim, mucit, mühendis, heykeltıraş, astronom ve firavun Zoser'in veziri olarak tüm yeteneklerini sergileyen Imhotep, çağının en büyük dehalarından biri olarak kabul ediliyor. Kendisinin hiç bilmediğimiz bir yanı ise Imhotep'in bir nevi tıbbın öncüsü olması! Anlattık... 👇
İçinde Ne Ararsan Var: Mısırlıların İnsan Kanı ve Saykodelik Maddelerle Karıştırarak İçtiği Antik Kokteyller
Antik Mısırlılar ile ilgili pek çok bilimsel araştırma onların inanışlarını ve günlük ritüellerini gün yüzüne çıkarıyor. Yakın bir zamanda yapılan kimyasal bir araştırma da bunlardan biri. 2 bin yıllık bir vazo üzerinde yapılan bir araştırmaya göre eski Mısırlılar arasında Tanrı Bes'e tapan tarikat üyeleri, insan vücudundan çıkan sıvılar, alkollü maddeler, halüsinojenik otlar, meyve ve arı sütü içeren bir kokteyl içiyorlarmış. Gelin bakalım bu 'antik kokteyl' nedir ve neden içiliyor?Detaylar içerikte!
Reklam
Reklam
Ekonomide Gordion Düğümü! Mehmet Şimşek, Büyük İskender Olur mu?
Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve gelmeden önce tartışılmaya başladı. Göreve geldiğinden bu yana da sorgulamaları bitmiyor. Bir uzman Şimşek'in karşısında duran zorlukları sıralayınca 'doluya koyduk almadı, boşa koysak dolmadı' misali bir çelişkiler yumağıyla karşılaştık. Tarihi bir hikâyeyle 'Gordion düğümü' ile karşılaştık.
Kurtuluş Savaşı'nın Siyasi Manifestosu: Misak-ı Milli Nedir?
Türk Kurtuluş Savaşı'nın siyasi bildirisi olan Misak-ı Milli, toplam 6 maddelik kararlardan oluşur. Bu kararlar genellikle ülkenin bütünlüğü hakkındadır. Bildiri, I. Dünya Savaşı'nı sona erdirecek olan barış antlaşmasında Türkiye'nin kabul ettiği asgari barış şartlarını içerir. Bu bildirinin ana hatları Erzurum ve Sivas Kongrelerinde belirlenmiştir. Bu içeriğimizde Misak-ı Milli hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
Reklam