Eğlenmeye Düşkün Osmanlı Şehzadesinin, Köylüler Tarafından Katledilerek Tarihten Silindiğini Biliyor muydunuz?
Osmanlı Devleti, var olduğu süre boyunca padişahlık sistemiyle yönetildi. Bu padişahların bir kısmı çok başarılı olduğu için günümüzde bile saygıyla anılıyor. Ancak bazıları ise bu şekilde bir iz bırakmadı. Her ne olursa olsun tüm padişahlar, tarih sayfalarında az ya da çok yerini alsa da aralarından birinin ismi dahi anılmadı. Tarih sayfalarında adı unutulan şehzade Süleyman Çelebi'nin hayatını yakından incelemeye hazır mısınız? Öyleyse başlayalım!
Hangi Kilise Daha Üstün, Katolik mi Ortodoks mu? Hristiyanlığın İkiye Bölünmesinin Nedenlerini İnceliyoruz
Hristiyanlık, dünya genelinde milyonlarca takipçisi bulunan bir inanış. Ancak Hristiyanlık, ilk ortaya çıktığı günden bugüne aynı kalmadı. Kiliseler, başlangıcından günümüze kadar çeşitli sebeplerle birkaç değişiklikle birbirlerinden ayrıldı. Hristiyanlık denilince akla ilk gelen ve en yaygın olanları ise Katolik ve Ortodoks kiliseleri. Gelin bakalım, Hristiyanlığın ön plandaki bu iki kilisenin arasındaki farklılıklar, ayrılmalarını nasıl etkilemiş.
Ulaşım, İletişim ve Endüstri Tarihine Adanmış Bir Yer: İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi
İstanbul, Ankara ve Ayvalık'ta bulunan Rahmi M. Koç Müzeleri, ilk olarak İstanbul'da kurulmuş. Rahmi M. Vakfı’nın bir parçası olan ve kâr amacı gütmeyen bu müzeler, ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış durumda. Endüstriyel arkeolojinin önde gelen örneklerinden olan Rahmi M. Koç Müzeleri, meraklıları için eşsiz parçalar sunuyor.Bu içeriğimizde İstanbul'da yer alan Rahmi M. Koç Müzesini keşfedebilirsiniz.
Puslu Kıtalar Atlasını Sevenlerin Mutlaka Okuması Gereken 10 Tarihi Roman
Her okuyucu, kitapların hayat değiştirecek şeyler olduklarını mutlaka bilir. Yaşamış olduğumuz toprakların kıymetini bilmek ve daha ileriye gidebilmek adına tarihimizde yaşana zorluklar, atalarımızın nasıl süreçlerden geçerken bu günlere geldiklerini bilmemizde fayda var.Bu içeriğimizde tarih severlerin mutlaka okuması gereken 10 kitabı sizler için derledik!
Kakao ve Balıkları Koruyan Tanrılar da Varmış! Maya Mitolojisinde Yer Alan Tanrılara Çok Şaşıracaksınız
Maya takvimine göre 2012 yılında kopacak kıyametle dünyanın sonunun geleceğini düşündüğümüz günler olmuştu. Özellikle o zamanlarda aklımıza fazlasıyla kazınan Maya uygarlığı, tarihsel açıdan oldukça önemli bir yere sahip. Kültürel olarak birbirinden değerli pek çok eser bırakan Mayaların bu değerlerini Orta Amerika civarında bulmak mümkün. Bunlar dışında Mayalıların çok tanrılı bir inanca sahip olduğunu biliyoruz. Her tanrısı hakkında günümüzde bilgi bulmak pek mümkün olmasa da günümüzde bilinen önemli Maya mitolojisi tanrılarını sizin için derledik. İşte detaylar...
İstanbul'un Yedi Tepesinde Bulunan 7 Şaheser Niteliğindeki Cami
Tarihte Bizans, Roma ve Osmanlı İmparatorluğu İstanbul'u yedi tepe üzerinde inşa etmiştir. Bu tepelerin tamamı ve her tepeyi temsil eden şaheser niteliğindeki camiler Tarihi Yarımada’da Suriçi İstanbul denilen bölgede yer almaktadır. Kentin tarihi güzelliğini yansıtan görkemli camileri yakından inceleyelim.
Dünyanın En Garip Cenaze Gelenekleri
Her kültür ve halk sevdikleri ölüleri ebediyete uğurlamak için farklı yollar kullanır. Zamanla bu yollar hiç bırakılmayan bir gelenek haline gelir. Ölüleri gömenler, yakanlar artık bizim için normal bir şey. Ama bu yazıda sizin için daha ilginç cenaze geleneklerini buldum. Dünyanın en garip cenaze geleneklerini okuyunca halinize şükredeceksiniz. (Ben şükrettim.)İyi okumalar dilerim. 😃
Mardin'de Adeta Canlı Bir Tarih Görünümündeki Manastır: Deyrulzafaran Manastırı
Mardin'de yer alan Deyrulzafaran Manastırı, Mardin'in 3 kilometre doğusunda kalıyor. Mardin Ovasına hakim noktadaki bu manastır, 5. yüzyılda yapılmış. Bir Süryani manastırı olan Deyrulzafaran Manastırı, onların önemli merkezlerinden biriydi. İlk tıp fakültesinin de burada kurulduğu söyleniyor. Bu içeriğimizde Deyrulzafaran Manastırı hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.