Görüş Bildir
Haberler
10 Film Birden! Evde Sıkılmanıza Vakit Bırakmayacak Tatta Film Önerileri

10 Film Birden! Evde Sıkılmanıza Vakit Bırakmayacak Tatta Film Önerileri

Onedio Content
29.04.2020 - 18:23 Son Güncelleme: 02.05.2020 - 13:30

Evde durduğumuz süre uzadıkça, canımızın sıkılması da artmaya başladı. Ama öyle filmler var ki, sıkılmak için fırsat bulamayacaksınız!

1. Tavşan Jojo (Jojo Rabbit)

1. Tavşan Jojo (Jojo Rabbit)

Film Hitler’in ordusunda yer alan Jojo Betzler adlı bir çocuğa odaklanıyor. Annesinin evlerinde gizlice Yahudi bir kızı saklandığını öğrenen Jojo için büyük bir karmaşa başlayacaktır. Jojo, kendi kafasında Hitler’i en yakın arkadaşı ve sırdaşı olarak görmektedir. Faşizm içinde büyüyen ama kendi içinde merhametli olan Jojo Betzler’in kafa karışıklığı, nefret ettiği Yahudi kızın bir insan olduğunu anlamaya başlamasıyla duygu karmaşasına da dönüşecektir. Jojo, hayali arkadaşı Hitler ile bu haksızlığa karşı mücadele etmek isteyecektir.

2. Muhteşem Gatsby (The Great Gatsby)

2. Muhteşem Gatsby (The Great Gatsby)

Yazar olma basamaklarını tırmanan Nick Carraway 1920'lerde eğlence hayatının gözdesi konumuna yükselen New York'a gelir. Kendi Amerikan rüyasının peşindeyken tesadüfen milyoner Jay Gatsby ve onun çevresiyle yolları kesişir. Carraway'nin alkolün su gibi aktığı, göz kamaştırıcı partilerle tanışması fazla zaman almaz. Öte yandan bu büyülü Amerikan rüyasının çöküşü de yaklaşmaktadır. Dışarıdan görkemli görünen bu hayatın örtbas etmeye çalıştığı gerçekler su yüzüne çıkacaktır...

3. Platform (The Platform)

3. Platform (The Platform)

9 ödül ve 14 adaylığı bulunan ve yönetmenliğini Galder Gaztelu-Urrutia’nın üstlendiği ve İspanyol korku sinemasının gerçekten başarılı ve akıllıca işlenmiş bir eseri olan Platform filmimiz tamamen distopik bir gelecekte geçiyor. Bu zamanda insanlar kaynakları tamamen tüketmişlerdir ve sosyal statü kazanmak içinde sadece Platform adı verilen hapishanede hayatta kalma savaşını vermek zorundadırlar. Bu hapishane bildiğimiz hapishaneler gibi değildir ve yapısı dikey ve çok katlı olarak tasarlanmıştır. Hapishanenin her katında bir hücre bulunmaktadır ve her hücrede de kendi özgür iradeleri ile orada bulunan insanlar vardır. Fakat bu hapishanenin başka bir özelliği daha vardır, bu da sadece ve sadece en üst kattan günde birkaç dakika boyunca yemek aşağıya gönderilmektedir ve elbette en alt katta kalanlar için bu bir ölüm kalım savaşıdır. Ama kısa bir süre içinde bu acımasız düzen bozulmak üzeredir; çünkü en alt katta olan bir kişi herkesin aynı oranda yemek alabilmesi için bu düzene savaş açacaktır.

4. Can Dostum (The Intouchables)

4. Can Dostum (The Intouchables)

Geçirdiği kazadan sonra felç olan zengin aristokrat Philippe, cezaevinden çıkmış Driss’i bakıcısı olarak işe alır. Herkes Driss’in bu iş için uygun olmayacağını düşünürken, Philippe ona inanır ve bir şans verir. Dünya dursa yan yana gelmeyecek olan bu iki karşıt dünya görüşünün çarpışmasının ve zamanla çılgın bir dostluğa dönüşmesinin, insanı derinden etkileyen hikâyesi.

5. Aynı Yıldızın Altında (The Fault in Our Stars)

5. Aynı Yıldızın Altında (The Fault in Our Stars)

Mutluluğu yakalamak için ne kadar vaktimiz var? İzlerken gözyaşlarınıza engel olamayacağınız bir film.

Hazel ve Gus, kanserle ilgili bir destek grubunda tanışırlar. Hazel oksijen makinesine bağlı yaşayan bir kız, Gus ise protez bacağıyla dalga geçen bir erkektir, bu tanışma sonrası mucizevi bir aşk başlar.

6. Roma

6. Roma

Film, yönetmenin 1960'larda ve 70'lerde Meksiko'da büyüdüğü yıllarda bölgede yaşanan olaylara dayanıyor. Siyah beyaz olarak filme çekilen Roma, 1970'lerin başında, Mexico'daki Roma mahallesinde geçiyor ve kişisel, sosyal ve politik çekişmeler sırasında bir ailenin dengesini korumaya çalışmasını konu alıyor. Orta sınıf bir ailenin evinde hizmetçilik yapan Cleo'yu merkezine alan filmde, aile evde yaşanan değişikliklerle boğuşurken, sokaklarda ise Meksika hükümetin desteklediği milisler ve öğrenci göstericiler arasında büyük bir çatışma vardır. Film, Venedik Film Festivali'nde prömiyer yapmış ve En İyi Film dalında Altın Aslan ödülü kazanmıştır.

7. Okja

7. Okja

Birlikte Güney Kore'nin dağlarında büyüdüğü Okja isimli değişik hayvanı ile neredeyse cennet gibi bir 10 yıl geçiren Mija (An Seo Hyun) isimli kız, Okja'ya gözü gibi bakar. Fakat Okja'nın peşinde bazı kişiler vardır. Onun üzerinde deney yapmak, hayvanı insanlara sergilemek için kullanmak isterler. Uluslararası bir şirkette CEO olarak görev yapan ve Mija’nın arkadaşı olan Lucy Mirando (Tilda Swinton), kendisinin yararına olacağı ve bu durumdan kar sağlayacağı için bir yolunu bulup Okja'yı yakalar ve New York'a gönderir. Bunun üzerine Mija onu kurtarmak için yollara düşer ancak onun üzücü yolculuğu bir grup kapitalist ve kötü niyetli kişilerle çakışır. Mija'nın tek amacı çok sevdiği dostunu eve getirmektir. Bu farklı grupların hepsi de Okja'nın kaderinin kontrolünü ellerine almak için birbirleriyle savaş vereceklerdir.

8. 1917

8. 1917

1917, I.Dünya Savaşındaki iki genç asker olan Schofield ve Blake’e odaklanıyor. Gerçekleştirilmesi imkansıza yakın olan bir göreve atanan Britanya askerlerinin görevi ise; düşman bölgesini geçerek, yüzlerce askerin ölümünü engelleyecek bir mesaj iletmek… İki asker zamanla yarışırken; Blake’in kardeşinin hayatı tehlikede olan yüzlerce askerin içinde olması da görevi zorlaştırmaktadır.

9. Sessiz Bir Yer (A Quiet Place)

9. Sessiz Bir Yer (A Quiet Place)

Dünya üzerinde ses çıkaran herkesi avlayan bilinmeyen bir güç, insan ırkını yeryüzünden silmek üzeredir. 4 kişilik Abbott ailesi, hayatta kalabilmek için büyük bir disiplin duygusuyla ve hiçbir gereksiz ses çıkarmadan hayatlarını sürdürmek zorundadır.

10. En son önerimiz bu filmlerin keyfini taçlandırmanı sağlayacak: Cheeseburger yanında Frambuaz Soslu Patates

10. En son önerimiz bu filmlerin keyfini taçlandırmanı sağlayacak: Cheeseburger yanında Frambuaz Soslu Patates

Canın koltuğa yayılıp film izlemek ve başka hiçbir şeyle ilgilenmemek istiyorsa bu anı leziz bir burger ile taçlandır! Peynirlerin eriyip hamburger köftesiyle buluştuğu ağız sulandıran bir cheesburger’e ne dersin?

Cheeseburger Tarifi

Malzemeler:

SuperFresh Dana Burger 

2 adet Hamburger Ekmeği

3 dilim Cheddar Peyniri 

1 adet Domates 

1 adet Turşu 

4 kaşık Sıvı yağ 

4 çay kaşığı Ketçap 

4 çay kaşığı Mayonez 

1 tutam Tuz 

1 tutam Karabiber 

Yapılışı:

Hamburger etini ızgarada arzu edilen dereceye kadar pişirin. Hamburger ekmeğine ketçap ve mayonezi sıkın. Ekmeğin alt tabanına pişirilen hamburger köftesini koyun. Üzerine Cheddar peynirini yerleştirin. Domates ve turşu ile hamburgerinizi oluşturun.

Frambuaz Soslu Patates Tarifi

Malzemeler:

1 paket SuperFresh Elma Dilim Patates

Sıvı yağ

200 gr. SuperFresh Frambuaz

1 yemek kaşığı Chili Sos

1 yemek kaşığı Bal

Yapılışı:

Sos için frambuaz’ları sos tenceresine alın. Kısık ateşte, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Suyunu salınca chili sosu ekleyin. Ocaktan alın. Ilınınca blenderde ezin. Daha sonra balla tatlandırın. Sosunuz hazırdır.  Elma dilim patates’leri kızgın yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt bir havlu üzerine aktarın. Frambuazlı chili sosla birlikte servis yapın.

Diğer tarifler için tıklayınız.