Görüş Bildir
Haberler
10 Harika Diyet Önerisi

10 Harika Diyet Önerisi

Sercan VURAL
10.06.2015 - 11:49 Son Güncelleme: 10.06.2015 - 12:25

10 Harika Diyet Önerisi

Sizde diyet yapıyorum diye sürekli aç gezenlerden misiniz? Bu yanlıştan kurtulmanız için diyetisyenlerin 10 önerisini paylaşıyoruz:

  • Öncelikle hayatınızı sürekli aç bir şekilde geçirmeyi bir kenara bırakıp belli başlı diyet kurallarına uygun bir yaşam biçimi edinmelisiniz.

  • Bolca su ve kalorisiz içecek tüketmelisiniz. Çoğu kişi aç karnına su içmeyi tercih etmiyor oysaki bardak dolusu su içmek sizi ekstra kalori almaktan kurtaracaktır. Su tüketmeyi sevmiyorsanız demlenmiş kayısı çayı ya da turunçgil suyu gibi kalorisi az fakat tadı olan içecekleri tercih edebilirsiniz.

  • Diyet listenizden neyi çıkaracağınızdan çok diyetinize neyi ekleyebileceğinizi düşünmelisiniz. Örneğin, günde 5-7 porsiyon meyve ve sebze tüketmeye odaklanın. Bu size fazlaymış gibi görünebilir fakat vücudunuza lif bakımından zenginlik katacağı için bu doğru bir adım olacaktır. Ayrıca meyve ve sebzelerin hastalık azaltıcı etkisi olduğunu gösteren çok fazla araştırma bulunmaktadır. Sebzeleri ana yemeğin yanında garnitür olarak değil, ana yemek olarak tüketmeniz gerektiğini unutmayın.

  • Gerçekten aç olup olmadığınızdan emin olmalısınız. Çünkü yeme ihtiyacı hissettiğinizde bunun gerçekten açlık hissettiğinizden kaynaklandığını gösteren işaretlere dikkat etmelisiniz. Yemek yediğinizde kendinizi şişmiş ya da yorgun değil; daha iyi hissetmelisiniz. Bir avuç dolusu yemek sizi doyuracaktır çünkü midenizin boyutu yumruğunuz kadardır.

  • Gece atıştırmalıklarında seçici olmaya özen göstermelisiniz. Bilinçsiz bir şekilde atıştırma ihtiyacı akşam yemeğinden sonra kapınızı çalar. Bu sebeple belirli bir saatten sora mutfaktan uzak durmaya dikkat etmelisiniz. En fazla 100 kalorili bir atıştırmalık yemeniz mümkün size önerimiz çay, yoğurt, havuç ya da salatalık olabilir.

  • En sevdiğiniz yiyeceklerden uzak kalmayın fakat alışverişinizi da sınırlandırmaya dikkat etmelisiniz. Sevdiğiniz kurabiye ya da şekerlemelerden bir kutu dolusu almaktansa sayısını azaltmalısınız.

  • Gün boyunca küçük atıştırmalıkları ihmal etmemeye özen gösterin. Yakabileceğiniz kadar az kalorili beslenirseniz kilo vermeniz mümkün olacaktır. Uzmanlar günlük olarak alacağınız kaloriyi öğünlere bölmenizi önermektedir. Dikkat etmeniz gereken nokta akşam yemeğinin son öğününüz olmasıdır.

  • Protein, yağlardan ve karbonhidratlardan daha doyurucu olduğu için her öğün protein tüketimine dikkat etmelisiniz. Yeterli protein alarak, doyma hissiniz oluşacak ve aynı zamanda kas kütlenizi muhafaza edeceksiniz böylece yağ yakımı kolaylaşacaktır. Proteini sağlıklı kaynaklardan almaya özen göstermelisiniz.

  • Restoranda yemek yiyecekseniz çocuk menüsü ısmarlayın. Bir başka öneri ise küçük tabaklar kullanmaktır. Küçük tabak porsiyonu daha büyük gösterir ve zihninizde doygunluğa ulaşırsınız.

  • Önemli bir takas yapın ve bir kap pastayı bir kap sebze ile takas edin. Örneğin daha az makarna ve ekmek daha fazla sebze gibi. Tabağınızda daha çok sebzeye yer vererek eskiye göre 100-200 kalori karınız olacaktır.

  • Stresin üstesinden gelin. Çünkü bazı kişilerde stres ile birlikte yiyeceklere yönelme gözükmektedir.

  • Hareketli olmaya özen gösterin. Fakat spor yaparken, istediğim kadar yiyebilirim düşüncesine kapılmayın. Onun yerine egzersizlerin size bıraktığı faydaları düşünün. Egzersiz yaparken yediklerinize de dikkat etmelisiniz.

Kaynak: https://diyeti.gen.tr/10-harika-diyet...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın