Görüş Bildir
Haberler
10 Soruluk Psikolojik Teste Göre Senin Özgüvenini Tavan Yaptıran Şey Ne?

10 Soruluk Psikolojik Teste Göre Senin Özgüvenini Tavan Yaptıran Şey Ne?

Günlük hayatta özgüvenimizi aşağı çeken ya da yukarı yükselten pek çok şey yaşarız. Ama bunlar genelde bizim olaylara ve insanlara nasıl tavır takındığımızla ilgilidir. Peki senin özgüvenini tavan yaptıran şey ne?

Hazırsan teste başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Önce cinsiyetini öğrenelim.

2. Peki kaç yaşındasın?

3. İnsanlar senin en çok hangi özelliğini beğeniyor?

4. Çevrendekilere karşı hangi davranışınla dikkat çekiyorsun?

5. Bu hayatta en çok kaygılandığın şey ne?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Senin için hayatta en önemli şey ne?

7. Günlük hayatta en çok neye kızıyorsun?

8. Karşılaştığın zorluklara en çok nasıl tepki veriyorsun?

9. İnsanların senin hakkında düşündüklerini önemsemeni nasıl derecelendirirsin? (1-Çok, 2- Orta, 3-Hiç Önemli Değil)

10. Son olarak bulunduğun ortamda bir lider olsan insanlara nasıl yön verirdin?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İnsanlarla Arana Biraz Mesafe Koymalısın!

İnsanlarla olan ilişkilerin çok iyi. Seni çok sevecen ve arkadaş canlısı biri olarak tanımlıyorlar. Girdiğin her ortamda hoş sohbetinle insanları kendine çekiyor ve onların ilgisini topluyorsun. Ancak bir süre sonra insanlarla çok sıkı fıkı olmak seni yoruyor ve kendini bir sürü kişinin dertleriyle uğraşırken buluyorsun. Sır tutan ve sohbeti güzel olan bir insan olduğun için insanlar seninle sürekli iletişimde kalmak istiyor. Haliyle bu da seni kullanılmış hissettiriyor ya da yıpratıyor. Tam da şu anda yapman gereken insanlardan biraz uzaklaşıp kabuğuna çekilmek. Böylelikle çevrendeki insanlar sohbetinin değerini, arkadaş canlılığının ne kadar yararlı olduğunu ve senin ne kadar alfa bir insan olduğunu anlayacaklar. Biraz yalnız kal ve insanların seni merak etmesine izin ver. Göreceksin ki kendini çok daha enerjik hissedecek ve özgüveninde bir toparlanma göreceksin.

Çevrende Sana Negatif Enerji Veren İnsanları Temizlemelisin!

Verdiğin cevaplardan aslında çok pozitif ve dışa dönük bir insan olduğun belli oluyor. İnsanlara karşı çok cömertsin ve onların zor zamanlarında her daim yanındasın. Ancak sevdiklerine verdiğin kadar da alamadığın bir gerçek. İnsanları sürekli neşelendiriyor, onlara hayatın olumlu yanlarından bakmayı öğretiyorsun ancak sıra sana gelince işler genelde ters gidiyor. İçinde çok büyük bir özgüven olsa da arada sırada senin de pohpohlanmaya, övülmeye ve teşvik edilmeye ihtiyacın var. Yapman gereken biraz düşünmek ve çevrende hangi insan senin üzerinde olumsuz etkiler bırakıyor diye bakmak olacak. Çevrendeki negatif insanları tespit edip hayatında onlara minimum yer verdiğinde göreceksin ki yaşamın daha kolay ve huzurlu olacak. Hayatına pozitif enerji dahil olduğunda gör bak özgüven de onunla beraber gelecek.

Yapmak İstediklerin İçin Derhal Harekete Geçmelisin!

Günlük hayatın stresi ve yoğun akışı yüzünden kendini kapana kısılmış hissedebilirsin. Hayatın bir su gibi akıp gittiğinin farkındasın. Bu su bazen durgun bazense dalgalı. Ama sen tam olarak kendini akışa kaptıramamışsın belli ki. Gerçekleştirmek istediğin birçok hayal, gitmek istediğin pek çok yer ya da kazanmak istediğin maddi ve manevi çok başarı var. Bunlar sadece sen harekete geçtiğinde gerçekleşecek şeyler. Yapman gereken erteleme alışkanlığından bir an önce vazgeçmek ve hayatın bir köşesinden yakalayıp istediğin her şeyi kendine çekmek. Hali hazırda zaten özgüvenli ve kendine yetebilen bir insansın. Sadece bunun farkındalığını daha çok hissetmen gerekiyor. Bir liste yap ve yapman gereken işleri yaz. Sen onları bir bir hallettikçe göreceksin ki özgüvenin tavan yapacak.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
32
11
9
6
5
4
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıla Gündüz

"Özgüvenimi tavan yaptıran şey"in cevabı "İnsanlarla Arana Biraz Mesafe Koymalısın!" Mı?

D.

Bana da bu çıktı cidden ne alakası var

ömer

Çevrende Sana Negatif Enerji Veren İnsanları Temizlemelisin! Yok ettim hepsini 👌🏻😎😎

Aşk Tek

yapmak istediklerin için derhal harekete geçmelisin