onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
12 Maddeyle Düz Dünya Teorileri ve Asıl Şeklinin Açıklaması

12 Maddeyle Düz Dünya Teorileri ve Asıl Şeklinin Açıklaması

Bender
25.05.2021 - 00:36

Dünya'nın geoit şeklinde olduğunu söyleyen adamın öldürüldüğünü hepiniz duymuşsunuzdur. Hala Dünya'nın düz olduğunu iddia eden ve buna ciddi şekilde inanan bir topluluk olduğunu biliyor muydunuz? 'Flat Earth Society' adlı bu grubun temel inancı Dünya'nın gerçekten de düz bir tepsi şeklinde olduğu ve bunun NASA ve tüm dünya gizli servisleri tarafından insanlıktan yıllar boyu gizlendiği. Buna inananların birkaç temel teorisi şunlar;

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. Ufuk çizgisi

1. Ufuk çizgisi

'Bir gemi uzaklaşırken önce alt kısmı daha sonra diğer kısımları ve dahasında tamamen gözden kaybolur; bu da Dünya'nın eğikliğine kanıt olarak gösterilir. Fakat gemiye bir teleskop ile bakacak olursanız hala gemiyi görebilirsiniz. Yani yalnızca insan gözünün uzağı göremediğinden gemiyi göremiyoruz. Eğer Dünya küre gibi olsaydı, gemi kürenin diğer tarafına geçince hiçbir şekilde göremezdiniz.'

2. Dünya yüzeyinin eğikliği

2. Dünya yüzeyinin eğikliği

'Dünya üzerinde yaşayan birinin Dünya yüzeyinin eğik olduğunu ispatlaması için hiçbir kanıt yok. Bkz: Uçakla yolculuk ederken ufuk çizgisi hep düz görünüyor. Dünya üzerinde eskiden yapılmış çok uzun köprüler var bunlar Dünya'nın eğikliği hesaba katılmadan yapılmış ve düz şekilde problemsiz duruyorlar.'

3. Kutuplar ve Antartika Anlaşması

3. Kutuplar ve Antartika Anlaşması
3. Kutuplar ve Antartika Anlaşması

'Güney Kutbu yoktur ve düz disk şeklindeki Dünya'nın çevresi tamamen Antartika ile çevrilidir. Burada yaklaşık 1.500 - 2000 metre yükseklikte buzullar vardır ve sonrasında sonsuzluğa uzanan bir buzul tabakası vardır. Dünyanın sonu (kenarları) burasıdır.'

'12 devlet, 2. Dünya Savaşı sonunda Antartika ile ilgili bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşmaya göre Antartika hiçbir devlete ait değildir, ayrıca sivil ya da askeri hiç kimsenin girmesine izin verilmeyecek ve gitmek izne tabi olacaktır. Bu anlaşma hala geçerli.'

  • Bunu orada bir şey sakladıklarına kanıt gösteriyorlar.

4. Dünya haritası

4. Dünya haritası

'Gerçek Dünya haritası Birleşmiş Milletler logosundaki haritadır. Düz Dünya'nın gerçek haritası budur. İnsanlar ise küre şekli ile kandırılmaktadır.'

5. Güneşin Konumu

5. Güneşin Konumu
5. Güneşin Konumu

'Dünya evrenin merkezinde bulunuyor, Ay ve Güneş aslında çok uzakta değil göğün tam üstünde Dünya'nın çok yakınında durmakta. Sadece onun üstündeki buzulları eritmiş. Bu yüzden Dünya'da yaşam var ve geri kalanlar donmuş durumda. Güneş, Dünya üzerinde çember bir yörüngede dönüyor.'

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

6. Apollo 11

6. Apollo 11
6. Apollo 11

'Ay'a iniş tamamen yalandır ve stüdyoda kaydedilmiştir.'

7. İddiaların gerçek kesitleri

63 km uzaklıktan fotoğraflanan Toronto şehri ve 553 metre uzunluğundaki CN Tower, deniz seviyesinden 184 metre aşağıda.

Chicago şehrinin 90 km mesafeden çekilen bir fotoğrafı. En yüksek binası, Willis Tower'in yüksekliği 442 metre.

Teleskop aracılığıyla fotoğraflanan yük gemisi.

8. Dünya’nın kendi ekseni etrafında dönmesi (Günlük hareket)

  • Dünya kendi ekseni etrafındaki dönüşünü, batıdan doğuya doğru 24 saatte tamamlar. Buna 1 Gün denir.

  • Gece ve gündüz birbirini takip eder.

  • Güneş ışınlarının günlük geliş açıları değişir.

  • Günlük sıcaklık farkları meydana gelir. Bunun sonucunda;

  • Fiziksel çözülme oluşur.

  • Günlük Basınç farkları oluşur.

  • Meltem rüzgarları oluşur.

  • Merkez kaç kuvveti meydana gelir. Bunun sonucunda; Sürekli rüzgarların (Alize, Batı, Kutup) yönlerinde sapmalar meydana gelir.

  • Okyanus akıntıları (Gulf - stream, Labrador, vs.) halkalar oluşturur ve yönlerinde sapmalar olur.

  • Yerel Saat farkları meydana gelir.

  • Cisimlerin gün içindeki gölge uzunlukları değişir.

  • Güneş doğuda erken doğar, batar ve batıda geç doğar, batar.

  • Dinamik basınç kuşakları meydana gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

9. Dünya'nın gözlemlenmiş şekli

Dünya; Kutuplardan hafifçe basık, Ekvator’dan şişkin kendine has bir şekle sahiptir. Buna geoit denir. Dünya’nın geoit şekli, kendi ekseni etrafında dönüşü sırasında oluşan, merkez kaç kuvvetiyle savrulması sonucu meydana gelmiştir.

Dünya’nın Şeklinin Sonuçları; Ekvator’un uzunluğu tam bir meridyen dairesinin uzunluğundan daha fazladır. Ekvator yarıçapı, kutuplar yarıçapına göre 21 km daha uzundur. Dünya’nın şeklinden dolayı, güneş ışınları yeryüzüne farklı açılarla düşer. Sıcaklık dağılışını etkiler. Ekvator’dan kutuplara doğru gidildikçe Sıcaklık değerleri düşer. Dünya’nın şeklinden dolayı, Dünya’nın bir yarısı karanlıkken diğer yarısı aydınlıktır. Aydınlanma çizgisi daire biçiminde olur. Buna aydınlanma çemberi de denir. 

Kutuplar; Dünya’nın merkezine (Ekvator’a göre) daha yakındır. Bunun sonucu olarak, yerçekimi Ekvator’da az, kutuplarda daha fazladır. Dünya’nın kendi ekseni etrafındaki dönüş hızı Ekvator’dan kutuplara gidildikçe azalır. Ekvator’dan kutuplara gidildikçe, paralel boyları ve meridyenler arası mesafe azalır. Dünya’nın şeklinden dolayı, harita çizimlerinde hatalar meydana gelir. Kutup yıldızının görünüm açısı bulunduğumuz yerin enlem derecesini verir.

10. Dünya'nın eksen eğikliği

  • Dünya’nın elips şeklindeki yörüngesinden geçen düzleme Ekliptik (yörünge) düzlemi, Ekvator’dan geçen düzleme ise Ekvator düzlemi denir.

  • Bu iki düzlem birbiriyle çakışmaz. Çünkü, Dünya’nın ekseni ekliptik düzleme tam dik değildir. Başka bir ifadeyle, Dünya ekseni ile ekliptik düzlemi arasında 66° 33', Ekvator düzlemi ile ekliptik düzlemi arasında 23° 27' lık bir Açı vardır.

  • Dünya’nın Güneş etrafındaki hareketinin sonuçlarında sayılanların asıl nedeni, Dünya’nın ekseninin eğik olmasıdır. Buradan, “Dünya’nın Güneş çevresinde dönüşünün sonuçları, eksen eğikliği ile birlikte ortaya çıkar” sonucunu çıkarabiliriz. Dünya ekseninin 23°27' eğik oluşunun sonuçları şunlardır: Güneş ışınlarının yeryüzüne düşme açısı yıl boyunca değişir. Güneş’in doğuş ve batış saatleri ile yerleri değişir. Aydınlanma çemberinin sınırı mevsimlere göre değişir. Mevsimlerin oluşumuna neden olur.

  • 21 Aralık’ta Güney Yarım Küre’nin, 21 Haziran’da ise, Kuzey Yarım Küre’nin Güneş’e daha dönük olmasına neden olur. Gece ile gündüz süreleri arasındaki farkın, Ekvator’dan kutuplara gidildikçe artmasına neden olur.

  • Ekvator çizgisi üzerinde yıl boyunca gece ve gündüz süreleri değişmez. Yıl içinde cisimlerin gölge uzunlukları değişir. Dönencelerin ve kutup dairelerinin sınırlarını belirleyerek, matematik iklim kuşaklarının oluşumuna neden olur.

11. Dünyanın güneş etrafında dönmesi (Yıllık hareket)

  • Dünya, kendi ekseni etrafındaki günlük dönüşünü sürdürürken, bir yandan da Güneş’in çevresinde dolanır. Dünya, Güneş etrafındaki dönüşünü elips şeklindeki bir yörünge üzerinde 365 gün 6 saatte tamamlar. Buna 1 yıl denir.

  • Dünya, 939 milyon km'lik yörüngesi üzerinde saatte 108 bin km. hızla hareket eder.

  • Dünya’nın Güneş’e olan uzaklığı sabit değildir. Bazen yaklaşırken, bazen uzaklaşır. Bunun nedeni, Dünya yörüngesinin elips şeklinde olmasıdır. Dünya’nın Güneş’e en yakın olduğu 3 Ocak tarihine Perihel (Günberi) denir. Dünya’nın Güneş’ten en uzak olduğu 4 Temmuz tarihine ise Afel (Günöte) denir.

12. Kainat

  • (Sol Resim) Evrenin keşfedilebilmiş kısmı ve Samanyolu Galaksisi.

  • (Sağ Resim) Güneş'in, Samanyolu Galaksisi içerisindeki konumu ve boyutu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
15
10
6
5
3
2
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın