onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı Nerede ve Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı Nerede ve Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Uğur Kaçan
19.11.2018 - 13:40

125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı Safranbolu ilçemizde yer almaktadır. Safranbolu ise Karadeniz bölgesinde bulunan illerimizden biri olan Karabük iline bağlı bir ilçedir. Gidenlerin kaymakamlar evi diye tabir edilen yeri mutlaka görmeleri tavsiye edilir. Safranbolu tarih ve Karadeniz’in o eşsiz yemyeşil doğasının buluştuğu yerdir. Burayı görenler, bu şirin ilçeyi gezenler, Safranbolu'ya büyük hayranlık duymaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Safranbolu'yu Tanıyalım

Safranbolu'yu Tanıyalım

İlçe nüfusu yaklaşık olarak 55 bin kişidir ve Safranbolu karabük ilçesinin adeta turizm başkentidir. Bu ilçemiz tarihi olarak öyle değerlidir ki UNESCO’nun Dünya Kültür Mirasları listesinde yer almaktadır. Bu ilçede bulunun tarihi yapılar bozulmadan günümüze kadar getirilmiş ve ilçe şu an bir turizm cennetine dönüşmüştür.  Safranbolu’da bulunan tarihi evler özenle restore edilmiştir. Bu evler ilçenin en ünlü yapılarıdır. Bu evler şu anda konaklama amacıyla da kullanılabilmektedir. Bu tarihi evler haricinde Safranbolu kalesi, cinciler hamamı gibi yapılar ve kuyu kebabı, zerde ve su böreği yemekleri bu ilçemize özgüdür.

Bu Birlikteki Askerlerin Sınıfı Nedir

Bu Birlikteki Askerlerin Sınıfı Nedir

Bu birlikte eğitim gören herkes askerliğini jandarma olarak yapacak demektir. Askerlik çağı gelen çoğu kişi askerliğini jandarma olarak yapmak ister. Çünkü jandarma kışlaya bağımlı değildir. İşi gereği düzenli olarak kışla dışına çıkar, değişik farklı ortamlarda değişik insanlar görür. Kimi hapishanede kimi kara yolu güvenlik kontrolünde görev yapar. Jandarmanın yeme saati, içme saati, yatma saati, yapacağı iş ve işlemler düzenlidir. Bu nedenle jandarma olmak diğer askerlik tiplerine göre nispeten çok daha rahattır. Bu birlikte eğitim gören askerler ülkenin farklı noktalarına ihtiyaç durumuna göre dağıtılırlar. Bu birlikte eğitim görenler şu ile gider diye bir durum söz konusu değildir. Herkes şansına göre değişik illere gider…

125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığına Ulaşım İmkanları

Safranbolu küçük bir ilçedir ve Karabük ilimize bağlıdır. İlçeye ulaşım kara yolu vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir. İlçede hava alanı, tren ve deniz yolu ulaşımı yoktur. İlçeye gelmek isteyenler ya özel araçlarıyla ya da otobüsler vasıtasıyla ilçeye ulaşabilir. Safranbolu İstanbul’u Ankara’ya bağlayan kara yolunun Gerede kavşağından Karabük yönüne uzanan tarafında bulunur. Gerede Bolu İlimizin Ankara yamacında kalan bir ilçesidir. Karabük ve Safranbolu’ya gitmek isteyen kişilerin Gerede kavşağından Karabük yönüne doğru sapmaları gerekmektedir. İstanbul’dan gelecek kişiler düzce üzerinden Karabük’e geçiş yapabilirler…Safranbolu’ya en yakın hava limanları Ankara Esenboğa Hava Limanı ve Zonguldak Çaycuma Hava limanıdır.

Kışlada Bulunan Sosyal İmkanlar Nelerdir?

Kışla içerisinde değişik büyüklüklerde kantinler vardır. Bu kantinlerden ihtiyacınız olan her türlü eşyayı temin edebilirsiniz. Kantinlerde sigaradan kolaya çikolatadan çoraba iğneden ipliğe kadar bir çok eşyayı temin etmeniz mümkündür.  Bunun yanında kışla içerisinde İnternet kafe, spor salonu, kütüphane ve gazinolar bulunmaktadır. Gazinolarda ücretsiz olarak lig yayınları yapılmaktadır. Acemi askerlerin dinlenebilmeleri için bir çok yerde yeşil alan ve park vardır. Kışla içerisinde berber, terzi gibi ihtiyaçlarınızı da giderebilirsiniz…Tüm bunlara ek olarak kışla içerisinde Ziraat ve İş Bank ATM leri bulunmaktadır. Bu ATM’ler aracılığıyla hesabınıza para yatırıp hesabınızdan para çekebilirsiniz.

Yanıma Ne Almalıyım ve Ne Almamalıyım?

Askere giderken kişilerin en çok sorun yaşadığı konuların başında yanına hangi malzemeleri alıp hangi malzemeleri almayacakları konusudur. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki istisnalar hariç acemilik dönemi boyunca hiç bir askeri birlikte çarşı izni verilmez. Acemilik dönemi askere alışma dönemidir ve sizin çarşıya çıkıp askeri psikolojiden uzaklaşmanız istenmez. Acemilik dönemi boyunca mümkün olduğunca uzun süre kışlada kalmanız ve askeri düzene uyum sağlamanız ve düzene alışmanız beklenir. İkinci konu ise kışla içerisinde kesinlikle sivil kıyafetlerinizle gezmenize izin vermezler. Peki bu bilgiler ışığında değerlendirirsek bu şu anlama gelmektedir: Askere giderken yanınıza çok fazla sivil eşya almanıza gerek yoktur. Acemilik boyunca neredeyse hiç bir zaman sivil kıyafetler giyemezsiniz. Boş yere yanınıza bir sürü kıyafet almanıza gerek yoktur.Usta birliğinizde ise genel olarak olağanüstü bir durum yoksa haftada bir çarşı izniniz olur. Ülkede gelişen durumlara göre bu izin iki ayda bire kadar düşürülebilir. Yani usta birliğinizde de çok fazla sivil kıyafete ihtiyaç duymayacaksınız…Bu nedenle yanınıza fazla eşya almamanız tavsiye edilir.

Kışla içerisinde giyeceğiniz kıyafetler birliğe teslim olduğunuzda size set halinde bir bavul içerisinde teslim edilir. Birlikte size parka, bot, kemer, askeri gömlek gibi giyecek malzemeler verilir. Bir çok kışlada çorap, eldiven, eşofman takımı, spor ayakkabı, atlet, don, kirli elbise selesi, temiz elbise selesi, havlu, içlik, diş macunu ve fırçası gibi malzemeler de size verilir. Yani askerlikte sizin yanınıza almanız gereken çok fazla şey yoktur. Birliğiniz sizin ihtiyaç duyacağınız temel malzemeleri size verecektir. Askere gitmeden askerlikle ilgili malzeme de almayınız çünkü her birlikte farklı renk (haki rengin değişik tonları) kullanılmaktadır. Havacılar, karacılar, denizciler farklı farklı atlet ve benzeri malzeme kullanmaktadır. O nedenle önce birliğe gidip daha sonra ihtiyacınıza göre malzeme almanız faydanıza olacaktır.

Kışla içerisinde bir çok yerde kantin bulunmakta ve bir adette merkez kantin adı verilen büyük bir kantin yer almaktadır. Bu kantinlerde çok uygun fiyatlarla şampuandan sabuna, iğneden ipliğe, bisküviden çikolataya ve sigaraya kadar bir çok malzemeyi temin edebilirsiniz. O nedenle kışlaya gitmeden bir sürü malzeme almanıza gerek yok. Bir sürü eşya alıp bunlar kışla kıyafetlerine uymadığı için hiç kullanamayan bir çok asker var. Yanınıza en temel eşyalarınız dışında pek bir eşya almayın…

Birde yanınıza almamanız gereken malzemeler var. Bu malzemeler genel olarak Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yasaklanmış ve kışlaya girmesi engellenmiştir. Kışlaya cep telefonu, fotoğraf makinesi, yemek, çakı, silah, uyuşturucu madde, ilaç (ilaç doktor tarafından verilmiş olsa dahi içeri girmesine izin verilmez)…Bu maddelerde yer alan eşyaları yanınızda getirmemeniz önerilir. Bu maddeleri yanınızda getirirseniz birliğe girerken aramada bu maddelere el konulur ve siz başka birliğe gönderilene yada terhis olana kadar mu maddeler size teslim edilmez. O nedenle bu malzemeleri yanınızda getirmemeniz önerilir…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İletişim Bilgileri:

Posta Adresi: 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı ….. (sizin tabur numaranız) Tabur Komutanlığı ……. (sizin bölük numaranız) Bölük Komutanlığı Safranbolu / Karabük

Daha fazla bilgi için 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
1
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın