Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
16 Şampiyonlar Ligi Takımı ve Onların Takma Adları
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz ay grup aşamaları tamamlandı ve son 16 turuna geçildi. UEFA, sitesinde son 16 turuna kalan takımları ve onların takma adlarını içeren bir içerik yayınladı. Birkaçını daha önceden duymuş olabilirsiniz, birkaçını ise belki de ilk kez öğreneceksiniz. Kartallar, Tilkiler, Topçular... Bakalım Şampiyonlar Ligi takımlarının lakapları neymiş.
Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turundaki takımlar
1. Arsenal - The Gunners (Topçular)
2. Bayern Münih - The Reds (Kırmızılar)
1900 yılında kurulan Bayern Münih, 6 yıl sonra Münchner Sport-Club'e giderek tesislerini kullanmak istedi. Bunun için karşı taraf bir şart koştu. Siyah şortlar, kırmızı olacaktı. O zamandan sonra Bayern Münih'in takma adı 'Kırmızılar' olarak kaldı.
3. Benfica - As Águias (Kartallar)
Benfica'nın meşhur kartalını bilirsiniz. İç sahada oynanan maçlarda stadyumun etrafında uçtuktan sonra gelir, orta sahaya konar.
4. Borussia Dortmund - Die Schwarz-Gelben (Siyah ve Sarılar)
Borussia Dortmund'un bir zamanlar renkleri kırmızı, beyaz ve maviymiş. Ancak 1913 yılında siyah ve sarı renklerini almış ve günümüze kadar öyle gelmiş. Şimdi ise bu adla anılıyorlar.
5. Juventus - La Vecchia Signora (Yaşlı Kadın)
Bu ismin 1920'lerde kulübü satın alan Agnelli ailesinden geldiği söyleniyor. Ancak daha çok bilinen haliyle Juventus'un lakabı Zebralar.
6. Leicester City - The Foxes (Tilkiler)
Leicester, tilki avcılığının başladığı ilk yermiş ve bu lakap 1920'lerde kabul görmüş. Şimdi takımın maskotu da bir tilkidir.
7. Bayer Leverkusen – Die Werkself
Bayer Leverkusen, 1904 yılında ilaç firması Bayer tarafından kurulmuş. Werkself, fabrika ekibi olarak Türkçeye çevrilebilir.
8. Manchester City – The Sky Blues (Gök Mavisi)
Takımın gök mavisi renginden geliyor bu isim. Manchester City'nin bir diğer ismi de Citizens olarak bilinir. Günümüzde Manchester City kulüp üyelerine 'Cityzens' deniliyor.
9. Monaco - Les Rouges et Blancs (Kırmızı ve Beyaz)
Monako Prensliği'nin UEFA'ya üye olmamasından dolayı Monaco takımı maçlarını Fransa 1. Ligi'nde oynar. Les Rouges et Blancs takma adı, kulübün renklerinden gelmektedir.
10. Napoli – Partenopei
Napoli'nin takma adı, aslında Napoli şehrinin eski adı Partenopei.
11. Paris Saint-Germain – Les Parisiens (Parisliler)
Paris St. Germain takımının Les Parisiens (Parisliler) ve Les Rouge-et-Bleu (Kırmızılar ve Maviler) olmak üzere iki takma adı var. Ancak kısaltma olarak çoğu zaman PSG kullanılıyor.
12. Porto – Dragões (Ejderhalar)
Ejderha, 19. yüzyıldan beri Porto'nun savaş simgesi ve yenilmezliğini temsil eden bir sembolü olmuştur. Ancak Porto, eski oyuncusu Augusto Baptista Ferreira'nın önerisiyle ejderha simgesini kulüpten 1922'de kulüpten çıkardı. Ama takma ad olarak hala kabul görüyor.
13. Real Madrid – Merengues
Real Madrid'in Los Merengues, Los Galácticos, Los Vikingos gibi birçok lakabı bulunuyor. Los Merengues, bir İspanyol radyo yorumcusunun Madrid'in beyaz formasını bezeye benzetmesiyle başladı. 1960'taki 7-3'lük Frankfurt galibiyetinden sonra Vikingler lakabı takıldı. Galaksililer lakabı ise 2000'lerde transfere en çok para harcayan takımın Real Madrid olmasından dolayı medya tarafından takılmıştır.
14. Sevilla – Palanganas (Lavabolar)
Bir takım için ilginç bir lakap değil mi. Söylentilerden bir tanesi Sevilla'nın maçlarını oynadığı Ramón Sánchez Pizjuán Stadyumu'nun şeklinin lavaboya benzemesi. Bir diğeri ise 20. yüzyıl başlarında lavaboların kırmızı ve beyaz renklerinde olduğu ve kulübün renklerine benzemesi.
15. Barcelona - Barça, Blaugrana
Barcelona'nın en çok bildiğimiz takma adı Barça. İsmin basit bir kısaltması. Bir de 'Maviler ve Kırmızılar' anlamına gelen Blaugrana var.
16. Atletico Madrid - Los Colchoneros - The Mattress Makers (Minder üreticileri)
Takım renklerinin, eskiden moda olan minder renkleriyle aynı olmasından dolayı The Mattress Makers (Minder üreticileri) olarak anılmış.
Yorum Yazın
#5 Juventus'un takma adi Bianconeri anlami da beyaz-siyahlar yani Bianco beyaz ve Nero siyah tabii Nero(siyah) cogul anlaminda kullanilinca sondaki o i'ye do... Devamını Gör