Görüş Bildir
Haberler
65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman ? 65 Yaş Sokağa Çıkma Saatleri...

65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman ? 65 Yaş Sokağa Çıkma Saatleri...

Buse
25.11.2020 - 15:32

Türkiye’de Kovid-19 virüsü ile ilgili kısıtlamalar geçtiğimiz hafta itibariyle yeniden yürürlüğe girdi. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre tüm yurt genelinde 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkması belirli saatler dışında yasaklandı. 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri ne zaman işte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Saatleri Ne Zaman ?

65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Saatleri Ne Zaman ?

Tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler gün içerisinde 10.00-13.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. İçişleri Bakanlığı, 65 yaş üstü için getirilen sokağa çıkma saatlerine ilişkin cuma namazı düzenlemesini ve istisna kapsamındaki kişiler de duyuruldu. İşte detaylar...

İçişleri Bakanlığı, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için getirilen sokağa çıkma saatlerine ilişkin cuma namazı düzenlemesini duyurdu. Belirtilen yaş gruplarında yer alan vatandaşlarımızdan Cuma namazı kılmak isteyenler için İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca; 65 yaş ve üzeri büyüklerimizin sokağa çıkma saati Cuma namazı bitimine kadar uzatılabilecek, 20 yaş altındaki gençlerimizin sokağa çıkış saati ise Cuma namazına gidebilecekleri şekilde öne alınabilecektir.

Yeni bir karar alınıncaya kadar, bu şekilde devam edecek...

Yeni bir karar alınıncaya kadar, bu şekilde devam edecek...

İş yerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma, SGK kaydı gibi belgeleri ibraz eden çalışanlar ise bu uygulamadan istisna tutulacak. Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları saat 10.00- ­20.00 dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaf tutulacak. Bu doğrultuda ilk uygulama olarak 21 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'den 22 Kasım Pazar günü saat 10.00'a kadar, 22 Kasım Pazar günü saat 20.00'den 23 Kasım Pazartesi günü saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı.

Bu tarihlerden sonraki hafta sonlarında da uygulama, yeni bir karar alınıncaya kadar, belirtildiği şekilde devam edecek.

65 Yaş Üstü Seyahat İzni Merak Ediliyor👇

65 Yaş Üstü Seyahat İzni Merak Ediliyor👇

İçişleri Bakanlığı koronavirüs salgınıyla ilgili yeni tedbirler hakkında sıkça sorulan sorular ve cevaplarını yayımladı. Genelgede, '65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız 20.05.2020 tarih ve 8206 sayılı Genelgemiz çerçevesinde ancak Seyahat İzin Belgesi almaları koşuluyla şehirlerarası seyahat edebilecek olup her türlü şehirlerarası toplu ulaşım aracına (uçak, otobüs, tren, vapur vb.) ilişkin bilet satış sürecinde Seyahat İzin Belgesinin alınmış olması şartı aranacaktır.' denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın