onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
7. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı Nerede ve Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

7. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı Nerede ve Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Uğur Kaçan
19.11.2018 - 12:54

7. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı İzmir ilinin Foça ilçesine bağlı olan Yenifoça 3-4 mahalleden oluşan küçük bir yerleşim yeridir. Kışla merkezi İzmir’e 63 kilometre, Foça İlçesine ise toplam 20 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. İzmir Ege bölgesinin en gelişmiş şehirlerinden biridir. Bu bölgeye ulaşım için hava yolunu, kara yolunu kullanabileceğiniz gibi İzmir’e trenle yada deniz ulaşımını kullanarak da ulaşabilirsiniz. İzmir ulaşım ağı en gelişmiş şehirlerimizden biridir ve Ege bölgesinde de ulaşımı en kolay şehirdir…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Yeni Foça'yı Kısaca Tanıyalım

Yeni Foça'yı Kısaca Tanıyalım

YAŞAM

İzmir iline bağlı 30 ilçe merkezinden biridir. İlçeyi doğuda Menemen kuzeyde Çandarlı, batıda Ege Denizi, güneyde İzmir Körfezi çevreler. Yüzölçümü 228 km2'dir.

Yeni Foça, Bağarası, Gerenköy, Yeni Bağarası, Ilıpınar, Yeniköy ve Kozbeyli, Kocamehmetler Foçamızın mahalleleridir.

İzmir ili içinde en az yağış alan ilçelerden biridir. Hemen her mevsim poyraz ve batı rüzgarları eser. Temmuz ve Ağustos en sıcak aylardır. Sıcaklığın 35 dereceyi aştığı olur. 

Foça içinde turizm ve balıkçılık, mahallelerinde ise tarım ve hayvancılık genel geçim kaynağıdır.

Okuma - yazma oranı % 90'ın üzerindedir. İlköğretim okulları, Lise, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi vardır. Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi’de eğitim ordusuna katılmıştır.

31 Aralık 2017 tarihli Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Foça’nın Toplam Nüfusu: 31.061’dir. 

EKONOMİ

Foça tarihsel gelişim sürecinde tarımsal ürünlerin üretilip, bir kısmının da dış ülkelere satıldığı bir ekonomik yapıya sahipken cumhuriyetle birlikte bu özelliğini yitirmiştir. Foça altmışlı yıllardan itibaren önem kazanmaya başlayan turizm ile ekonomik açıdan canlanmaya ve yeni bir yapılanmaya başlamıştır.

Foça’nın ekonomik yaşamında tarımsal üretim, zeytincilik ve balıkçılık önemli yer tutmaktadır. Son yıllarda Foça Karası üzümünün yeniden üretilmesi çalışmaları başarılı olmuş ve yeni bir ekonomik değer olarak tarımsal üretime kazandırılmıştır.

Mahallelerde tarım ve hayvancılık, Foça'da ise turizm ve balıkçılık en önemli geçim kaynağıdır. Kıyı boyunca çok sayıda pansiyon, tatil sitesi, kamping, otel ve tatil köyü açılmıştır. Ayrıca yoğun olarak ikinci konut yerleşimi vardır. İzmir ve Manisa’nın sayfiye yeri haline gelmiştir. Foça'nın; günübirlik, haftasonu nüfusu da artmaktadır. Bu nedenle günübirlik tesisler giderek önem kazanmıştır.

Bazı kentsel hizmetler Menemen ve Aliağa’dan sağlanmaktadır. Bu nedenle Foça’da imalat ve küçük sanayi fazla gelişememiştir. Ticaret ise nüfusun çeşitliliği ve büyüklüğü ile doğru orantılı olarak gelişmektedir. Yerli halkın ihtiyaçlarını karşılayan ticarethanelerin yanında günübirlikçilere, asker ve asker ailelerine, yazlıkçılara yönelik perakende ticaret artmaktadır.

Foça ile Yeni Foça arasındaki sahil yolunun etrafında turizme yönelik konaklama tesisleri yoğun olarak faaliyet göstermektedir.

Ayrıca hayvancılık da ilçede önemli bir geçim kaynağıdır. 10 adet Tavuk Çiftliği , 2 adet Hindi Çiftliği, 26 adet büyük ve orta ölçekli büyükbaş hayvan çiftliği bulunmaktadır.

İlçe ekonomisinin diğer bir faaliyeti de balıkçılıktır. Yaklaşık üç yüz aile geçimini balıkçılıktan sağlamaktadır. İlçemizde, 40 adet Trol gemisi, 10 adet Gezi teknesi, 192 adet Balıkçı teknesi, 200 adet Ticari ve Özel tekne bulunmaktadır.

Foça’daki rıhtım, 250 yat ve tekne ve Yeni Foça’daki rıhtım, 80 yat ve tekne kapasitelidir. İlçede 5 adet “Çekek ve Bakım Yeri” olup, 400 adet tekneye bakım yapılabilmektedir.

Birliğe Ulaşım Olanakları:

Birliğe Ulaşım Olanakları:

7. Jandarma Eğitim Komando Alay Komutanlığında komando ve mekanize jandarma komando eğitimleri verilmektedir. Bu birlikte eğitim gören kişiler ya komando yada mekanize jandarma komando olarak uzmanlaşırlar. Bölgede yetiştirilen er ve erbaşlar ülkenin ihtiyaç duyulan bölgelerine yani usta birliklerine sevk edilirler…Yenifoça’da bulunan kışlaya İzmir’den İZBAN ( İzmir Banliyösü ) aracılığıyla gelip otobüsle aktarma yaparak ulaşabilirsiniz. İZBAN kullanarak birliğe ulaşmak isteyen kişilerin Yenifoça Toplu Taşıma Kooperatifi’ne ait otobüslere binmesi gerekmektedir. Kışlaya özel aracınızla da ulaşım sağlayabilirsiniz. Özel araçlarıyla kışlaya ulaşım sağlayacak kişilerin İzmir istikametinden Çiğli yolu üzerinden Menemen’i de geçerek Yenifoça yolunu takip etmeleri gerekmektedir.

Yanıma Ne Almalıyım ve Ne Almamalıyım?

Askere giderken kişilerin en çok sorun yaşadığı konuların başında yanına hangi malzemeleri alıp hangi malzemeleri almayacakları konusudur. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki istisnalar hariç acemilik dönemi boyunca hiç bir askeri birlikte çarşı izni verilmez. Acemilik dönemi askere alışma dönemidir ve sizin çarşıya çıkıp askeri psikolojiden uzaklaşmanız istenmez. Acemilik dönemi boyunca mümkün olduğunca uzun süre kışlada kalmanız ve askeri düzene uyum sağlamanız ve düzene alışmanız beklenir. İkinci konu ise kışla içerisinde kesinlikle sivil kıyafetlerinizle gezmenize izin vermezler. Peki bu bilgiler ışığında değerlendirirsek bu şu anlama gelmektedir: Askere giderken yanınıza çok fazla sivil eşya almanıza gerek yoktur. Acemilik boyunca neredeyse hiç bir zaman sivil kıyafetler giyemezsiniz. Boş yere yanınıza bir sürü kıyafet almanıza gerek yoktur.Usta birliğinizde ise genel olarak olağanüstü bir durum yoksa haftada bir çarşı izniniz olur. Ülkede gelişen durumlara göre bu izin iki ayda bire kadar düşürülebilir. Yani usta birliğinizde de çok fazla sivil kıyafete ihtiyaç duymayacaksınız…Bu nedenle yanınıza fazla eşya almamanız tavsiye edilir.

Kışla içerisinde giyeceğiniz kıyafetler birliğe teslim olduğunuzda size set halinde bir bavul içerisinde teslim edilir. Birlikte size parka, bot, kemer, askeri gömlek gibi giyecek malzemeler verilir. Bir çok kışlada çorap, eldiven, eşofman takımı, spor ayakkabı, atlet, don, kirli elbise selesi, temiz elbise selesi, havlu, içlik, diş macunu ve fırçası gibi malzemeler de size verilir. Yani askerlikte sizin yanınıza almanız gereken çok fazla şey yoktur. Birliğiniz sizin ihtiyaç duyacağınız temel malzemeleri size verecektir. Askere gitmeden askerlikle ilgili malzeme de almayınız çünkü her birlikte farklı renk (haki rengin değişik tonları) kullanılmaktadır. Havacılar, karacılar, denizciler farklı farklı atlet ve benzeri malzeme kullanmaktadır. O nedenle önce birliğe gidip daha sonra ihtiyacınıza göre malzeme almanız faydanıza olacaktır.

Kışla içerisinde bir çok yerde kantin bulunmakta ve bir adette merkez kantin adı verilen büyük bir kantin yer almaktadır. Bu kantinlerde çok uygun fiyatlarla şampuandan sabuna, iğneden ipliğe, bisküviden çikolataya ve sigaraya kadar bir çok malzemeyi temin edebilirsiniz. O nedenle kışlaya gitmeden bir sürü malzeme almanıza gerek yok. Bir sürü eşya alıp bunlar kışla kıyafetlerine uymadığı için hiç kullanamayan bir çok asker var. Yanınıza en temel eşyalarınız dışında pek bir eşya almayın…

Birde yanınıza almamanız gereken malzemeler var. Bu malzemeler genel olarak Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yasaklanmış ve kışlaya girmesi engellenmiştir. Kışlaya cep telefonu, fotoğraf makinesi, yemek, çakı, silah, uyuşturucu madde, ilaç (ilaç doktor tarafından verilmiş olsa dahi içeri girmesine izin verilmez)…Bu maddelerde yer alan eşyaları yanınızda getirmemeniz önerilir. Bu maddeleri yanınızda getirirseniz birliğe girerken aramada bu maddelere el konulur ve siz başka birliğe gönderilene yada terhis olana kadar mu maddeler size teslim edilmez. O nedenle bu malzemeleri yanınızda getirmemeniz önerilir…

Kışladaki Sosyal İmkanlar:

Kışla içerisinde askerlerin ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir çok imkan mevcuttur. Kışla içerisinde Rehberlik ve Danışma merkezi bulunmaktadır. Bu rehber askerlere ücretsiz olarak sağlık hizmeti sunmaktadır. Kışlada 1. basamak muayene merkezi bulunmaktadır. Muayene merkezinde sunulan sağlık hizmetleri ücretsizdir. Kışla içerisinde internet kafe, yemekhane, kantin, gazino ve merkez kantin bulunmaktadır. Kışlada ihtiyaç duyduğunuz bir çok şeyi kantinlerden temin edebilirsiniz. Kantinlerde sigara, bisküvi, içlik, çorap, iç çamaşırı, sabun, şampuan gibi bir çok malzeme bulunmaktadır…Kışla içerisinde Ziraat Bankası Şubesi, Ziraat Bankası ATM’si ve ING Bank ATM’si bulunmaktadır. Kışlada aynı zamanda PTT postanesi de bulunmaktadır. PTT aracılığıyla da para ve malzeme alıp gönderebilirsiniz.

İletişim Bilgileri:

Posta Adresi:  7. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı … Tabur Komutanlığı … Bölük Komutanlığı Yenifoça / İzmir

Alo Mehmetçik Hattı: 0 232 827 01 46

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Daha fazla bilgi için 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın