Görüş Bildir
Haberler
7 Soruda Seni Strese Sokan Şeyi Söylüyoruz!

7 Soruda Seni Strese Sokan Şeyi Söylüyoruz!

Ma Belle
15.01.2023 - 16:11

Seni strese sokan şeyin ne olduğunu öğrenmek ister misin? O zaman bu test tam sana göre!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. İlk soru! Çok çalışmadığın bir dersin sınavına az bir süre kala nasıl hissedersin?

2. Başkalarının beklentileri senin için ne kadar önemli?

3. Mükemmeliyetçi misin?

4. Günde kaç saat uyursun?

5. Peki dakik bir insan mısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Gergin olduğunda nasıl davranırsın?

7. Son soru! Dışarı çıkmadan önce kaç dakikada hazırlanırsın?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam

Her şeye yetişmeye çalışmak!

Verdiğin cevaplara göre her şeye yetişmeye çalışmak seni strese sokuyor. İşe zamanında gitmek, okula vaktinde varmak, akşam yemeğine yetişmek gibi... Hayatındaki her şeye yetişmeye çalışıyorsun. Özellikle yakın çevrene karşı da öylesin. İnsanlar bazen seni rahat ve profesyonel olarak görebiliyorlar fakat işin gerçek kısmı hiç de öyle gözükmüyor. Kendini çok fazla sıkıyorsun, mükemmeliyetçi bir yanın var. Bu yüzden hissettiğin baskı aslında tamamen kendi kendine uyguladığın baskı. İpleri gevşetmeni tavsiye ediyoruz. Çünkü bu böyle devam ederse ileride çok yorulacaksın. Her şeye zamanında yetişmek yerine günün saatlerini parçalara bölüp yapman gereken işleri zamana yayabilirsin. Göreceksin, hiç yapmadığın şeylere vakit ayırabileceksin.

Baskı görmek!

Verdiğin cevaplara göre baskı görmek seni strese sokuyor. İş yerinde yetişmesi gereken evraklar varken patronun uyarıları, okulda hocaların göz hapsine girmek, mutfakta yemek yaparken içeride 'Açız!' diye yüksek sesle sana seslenen aile bireyleri seni baskı altında hissetmene itiyor olabilir. Çalışma ortamının rahat, zamanının ise geniş olması gerek. Eh, biraz da rahatına düşkünlüğün olduğu için baskı altında hissetmek seni strese sokuyor. Biraz dakik olmanın kimseye zararı olmaz canım!

Uykusuzluk!

Verdiğin cevaplara göre seni strese sokan şey uykusuzluk. Çoğu insan uyku düzenini bozduktan sonra onu kazanmakta büyük zorluk çeker ve biyolojik olarak ihtiyaç duyduğumuz uykuyu alamadığımız zaman fizyolojik olarak kendimizi iyi hissetmeyiz. Sanırız gece kuşusun, gündüz yapman gereken şeyleri gece tek başınayken halletmek sana daha çok keyif veriyor fakat bir yerden kazanınca başka bir yerde kaybediyorsun, uykusuz kalmak gibi. Önce uyku düzenini sağlamakla başlamalısın. Çünkü vücudunun dinlenmeye ihtiyacı var. Uykunu alabildiğin günlerde gün içinde ne kadar sağlıklı düşünebildiğinin sen de farkına varacaksın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
134
42
34
17
8
6
5
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Necla Kaplan

Baskı görmek!

Manav Yörük

Uykusuzluk! Verdiğin cevaplara göre seni strese sokan şey uykusuzluk. Çoğu insan uyku düzenini bozduktan sonra onu kazanmakta büyük zorluk çeker ve biyolojik... Devamını Gör