Görüş Bildir
Haberler
Adı Emekçi Niyeti Anarşi!

Adı Emekçi Niyeti Anarşi!

Ramiz TAYFUR
02.05.2014 - 23:21 Son Güncelleme: 09.05.2014 - 15:15

Hükümet yanlısı biri değilim başlığı gören sakın böyle algılamasın! Anlamadığım nokta emekçiler ve işçilerin günü evet bizim günümüz. Ancak emekçi diye nitelendirilen şahısların neden bir çoğu anarşi için ortalığı karıştırmak için çaba sarfediyor buda enteresan doğrusu. Şunu insanımız iyi anlaması gerek mümkünse algılarını sonuna kadar açması gerek. Geçmişten bugüne hep içeriden bölünen fethedilen bir millet olduk. Sırt sırta vererek mücadele etmemiz gerekirken, çoğu zaman tabir-i caizse gavurun uşağı olduk! Ne kadar meraklıyız be bölmeye bölünmeye. Hadi böldünüz daha iyi bir Türkiye’mi olacak? Bu ne tür bir cahiliyettir anlamıyorum. İstanbul’da olmak üzere birçok yerde hükümetin istemediği heryerde eylem ve provakasyon yapan insanımız bu durumun aleyhine olduğunun farkında değillermi? Anarşi ile bir sonuca varılamayacağını, bu durumun bölünmekten başka  hiçbir halta yaramayacağını bilmiyorlarmı? Bir tarafta iktidarın benim savcım, benim polisim şeklindeki konuşmaları, bir tarafta işçiyiz, emekçiyiz kendilerini tanıtıp anarşi diye k*çını yırtanlar! Bir tarafta yok efendim böceklermiş, yok efendim dinlemelermiş, yok tapelermiş, ulan bir huzur içinde yaşayamayacakmıyız biz. Dün eski dost diye tabir ettiğim bir kaç karikatürist abimin yorumlarına karşılık vermem onların zoruna gitmiş olmalı ki aramız bozuldu. Sözcü yansılı gazete köşelerinden alıntı yaparak konuşan abilerim. Aşağılamıyorum ama arkadaşım ben görüşüne yorumuna saygı duyuyorum sende aynı nezaketi göstereceksin. Sen solcumusun, komünistmisin neysen benim takıldığım yada rahatsız olduğum bir nokta yok ki! Sende rahatsız olmayacaksın.Demokrasi elden gidiyor!

Demokrasi elden gidiyormuş. Arkadaşım bölen sen, devleti kötüleyen sen, dış mihrak diye tabir ettiğimiz gereksizlere tapan, sempati duyan, uşaklık yapan sen! Bunların hiçbirinden rahatsız olmuyoruz hatadır telafisi vardır diyoruz, susuyoruz, saygı duyuyoruz sonuç? Eleştiriye tahammül edemiyorlar bir de gelmiş ‘Demokrasi elden gidiyor’ diyorlar. Yav he he gidiyor. Kaçanı kovalamak lazım tabi sen bildiğin yoldan sapma. Herifler devletin İstanbul’u açık hava hapishanesine çevirmek pahasına binlerce polisi işçilere, emekçilere saldırı için seferber eden AKP hükümeti ve valisine 1 mayıs’ı yasaklayamayacaklarını gördüler diyor. Yahu ne tür bir kafadır bu gerçekten bende yaşamak istiyorum! Adamlar Yenikapı’dan  Kazlıçeşmeye kutlama alanı hazırlıyor vatandaşı için herifler yasaklamaktan bahsediyor. Bununla yetinmeyerek yasakçı tavrın arkasında tamamen ideolojik bir durum olduğunu belirtiyor. Onların ideolojisini anlarım devletin her kaldırım taşının zarar hanesine yazılmasından dolayıda sizin ideolojiniz nedir? Kendini bilmez anarşist dengesizler(emekçileri gerçekten tenzih ediyorum bu yorumdan) ayyuka çıkartarak, gaz bombası, tayzikli su, cop yemeyi bu kadarmı seviyorsunuz? Bak bunları yaptırıyorlar sonrasın da adı ne oluyor? FAŞİZM! İnanın 1 mayısta kutlama yapmak isterdim, Ancak çalışıyordum. Biz çakma işçi grubu olarak çalışmayı tercih ettik. Siz ise değerli vakitlerinizi kardeşçe elele kol kola geçirmek yerine, yazın gelmesine az bir süre kala tomalarla serinleyip, coblarla susturularak geçirdiniz. Acıyorum diyemem çünkü ataların gerçekten bu konu da güzel bir sözü var. “Eşşeğe altın semer vursan eşşek yine EŞŞEK!”Görüş özgürlüğü!

Görüş özgürlüğü diye birşey var. Bakın şahsen gerçekten kimsenin görüşü umrumda değil. Sadece bu derece ayyuka çıkarıp devamında yediği biber gazı, cob  ve su ile kalan şahısların bu ülkenin vatandaşı olduğuna inanmıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Balıkesirdeydi bir lezbiyen şahıs kadın polislere kendini aratmak istemedi ve erkeklerin bulunduğu alana yöneldi, devamında ki açık bir şekilde ki talebi ise lezbiyen olduğunu belirterek kadın polislerin değil erkek polislerin üzerini aramasıydı. Yahu lezbiyenmi olursun transeksüelmi olursun bilmiyorum ancak bu derece rahat bir şekilde görüşlerini ifade eden insanlar bizim insanımız olamaz ben buna inanmıyorum. Belki bu konu da beni yargılayabilirsiniz ancak bu ne tür bir görüş özgürlüğü ki bağıra bağıra ben lezbiyenim, bayanlar beni aramasın rahatsız oluyorum diyorsunuz? Çağdaş ve demokratik bir ülke olarak bkunu çıkarmaya başlamış bulunmaktayız bunu anlamış bulunuyorum. Bu ara buradan izleyebilirsiniz bahsettiğim şahsın videosunu. Son olarak şunları belirtmek istiyorum. Dünyada onlarca ülkede milyonlarca insanın coşkuyla kutladığı bir günü devletin kabusa çevirdiğini düşünenler; 39 bin polisle kenti işgal ettiğini düşünenler, halkı sokak savaşlarına zorluyorlar diyerek anarşi diye bağıranlar, emekçilere barikatlar kurarak en az 60 insanı yaralayıp, 160′ını işkence uygulayarak gözaltına aldıklarını beyan edenler, herşeyi devlete mal etmeliyiz değilmi? Anarşi diye kçını yırtan ve milleti galeyana getirenler bu senaryonun sahibi değiller yani? Devlet, iktidar sütten çıkmış akkaşık değil, ancak sizde(Emekçi ve işçi abilerimi amcalarımı tenzih ediyorum) eminim bu ülkenin vatandaşı değilsiniz. Bugün 2 mayıs ve bu düşüncelerimi paylaşmama neden olan şey ise anarşistlerin yakıp yıkması, emekçilerin ise 1 mayıs’ın artıklarını temizlemesi oldu. Teşekkürler Tüm EMEKÇİ ve İŞÇİ Kardeşlerime. İyi ki varsınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam