Görüş Bildir
Haberler
Adli Tatil Bitti Mi? Davalar Görülmeye Başladı Mı?

Adli Tatil Bitti Mi? Davalar Görülmeye Başladı Mı?

2021 yılı adli tatili bu sene 20 Temmuz’da başlamıştı. Belirli davaların görüldüğü nöbetçi mahkemeler dışında birçok mahkeme tatile çıkmış ve davalar görülememişti. Birçok mahkemeyi kapsayan adli tatil, bugün itibariyle sona erdi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yeni adli yılın başlangıcı için mesaj yayınlandı. Peki, mahkemeler açıldı mı? Davalar görülmeye başlandı mı? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yeni adli yılın başlaması sebebiyle sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı.

Yeni adlı yıl için iyi dilek temennilerinde bulunan Abdülhamit Gül, şunları söyledi;

'Adliyenin kapısı adaletin kapısıdır' anlayışıyla, bu kapıdan giren herkesin adalete gecikmeden erişeceği bir yıl olması dileğiyle, yeni adli yıl hayırlı olsun.

MAHKEMELER AÇILDI MI? DAVALAR GÖRÜLMEYE BAŞLANDI MI?

1 Eylül itibariyle adliyelerde yeni dönem başladı. Başta Danıştay ve Yargıtay olmak üzere adli tatile giren mahkemelerde, davalar nöbetçi hakimler tarafından karara bağlanıyordu. Bugün itibariyle adli tatil sonra erdi ve mahkemeler yeniden hizmet vermeye başladı. Davalar da yeni görülüyor.

ADLİ YIL YENİ BİNA İLE AÇILIYOR

Ankara Ahlatlıbel'de hizmet verecek yeni Yargıtay binasındaki törenle birlikte başlayacak adli tatilin açılış konuşmasını Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı açılış töreninde yeni binanın tanıtımı da yapılacak. Ankara'da 6 ayrı binada hizmet veren Yargıtay, bundan sonraki süreçte Ahlatlıbel'deki yeni yerleşkesinde faaliyet gösterecek. Adli yılın açılışı ile birlikte yeni yerleşkesinde hizmet verecek olan Yargıtay'da 1 başkan, 1 başsavcı, 2 başkan vekili, 1 başsavcı vekili, 24 daire başkanı, 1 genel sekreter dahil 364 üye, 800 tetkik hakimi, 207 cumhuriyet savcısı ve bin 915 personelin görev yapacağı, toplam dosya sayısının da 515 bin 957 olduğu Akarca tarafından belirtilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın