Görüş Bildir
Haberler
Adrenalin Zamanı! Bu Yaz Mutlaka Denemen Gereken 11 Ekstrem Spor

Adrenalin Zamanı! Bu Yaz Mutlaka Denemen Gereken 11 Ekstrem Spor

Lisa Campton
26.06.2023 - 18:10

Yaz ayları, açık havada yapılan birçok ekstrem spor için ideal bir zaman sunar. İşte yazın sizi adrenalin deryasında sürükleyecek bazı ekstrem sporlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Dağ Bisikleti

Dağ bisikleti parkurlarında hızla pedallayarak aşağıya inmek, adrenalin dolu bir deneyim sunuyor. Yaz ayları, daha fazla dağ bisikleti parkurunun açık olduğu ve doğa ile etkileşim için harika bir zaman diyebiliriz.

2. Skydiving

Hava sporları arasında en heyecan verici olanlardan biri olan Skydiving'te uçaktan serbest düşüşle atlıyorsunuz. Özellikle yaz mevsimi açık hava etkinlikleri için daha sakin hava koşullarını sağladığından en ideal zaman olarak öne çıkıyor.

3. Wakeboard

Su kayağı ile snowboard arası bir tekneden çekilirken motorun yarattığı dalgalara karşı koyduğunuz bir spor olarak tanımlayabiliriz Wakeboard'u. Yapılabilecek en iyi yerler arasında ise Akdeniz sahilleri yer alıyor.

4. Rafting

Akarsuda yapılan bu ekstrem sporu, bir bot üzerinde ekip halinde kürek çekerek hızlı akıntılarda ilerleyerek yapıyorsunuz. Havaların ısındığı yaz ayları, su seviyelerinin daha yüksek olduğu ve sıcak hava koşullarının daha elverişli olduğu için rafting için idealdir. Özellikle kalabalık gruplar halinde gittiğiniz tatillerde rafting size harika bir takım deneyimi sunacak.

5. Jet Ski

Jet ski, su üzerinde hızlı hareket etmek ve dalgalara zıplamak için kullanılan bir kişisel su taşıtıdır.  Yaz aylarında insanların en çok sevdiği etkinliklerden biri diyebiliriz. Tatile giden pek çok kişinin Jet Ski deneyimi vardır. Yazın hem heyecan sağlayacak hem de serinlemenizi sağlayan eğlenceli bir spor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Kitesurfing

Bu spor, bir uçuş kanadı (kite) ile sörf tahtasının birleşimi olarak tanımlanabilir. Rüzgarın gücünü kullanarak su üzerinde hızlı hareket etmeyi sağlar.  Hem paraşüt hem paragliding hem de sörfün birleşimi olan Kitesurfing, yazı adrenalin bombası gibi geçirmenizi sağlayabilir.

7. Yamaç Paraşütü

Yamaç paraşütü, uçuş kanatları kullanarak yüksek tepelerden atlayarak havalanmayı sağlıyor. Oldukça heyecan veren yamaç paraşütü yaz mevsimin de en popüler sporlarından biri. Yaz aylarında güneşli ve rüzgarsız günler, yamaç paraşütü için en uygun zamanlardır. Hem hava almak hem de eşsiz bir deneyim için bu sporu deneyebilirsiniz.

8. Bungee Jumping

Bungee Jumping, yapanların kendilerine ip bağlayarak yüksek bir yerden atlamaları, sonrasında da bu ip yardımıyla yeniden yukarı çekildikleri bir spordur. Atladığınız ilk anda yere düşer gibi olur büyük bir heyecan yaşarsınız. Bu sporu yaparken malzemelerin güvenilir ve sağlam olması güvenlik açısından büyük önem teşkil ediyor.

9. Sörf Yelkencilik

Sörf tahtasını, rüzgar gücünü kullanarak hareket ettirmeye çalışıyorsunuz. Sörf yelkencilik aynı zamanda oldukça yüksek kişisel kondisyon gerektiriyor. Takım halinde yarışacağınız gibi bireysel olarak da bu sporu yapabilirsiniz.

10. Kaya Tırmanışı

Yaz ayları, kaya tırmanışı yapmak için genellikle daha uygun hava koşullarına sahip. Kayalıklara tırmanmak ve zirveye ulaşmak, fiziksel güç, teknik beceri ve konsantrasyon gerektiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Dalga Sörfü

Amerikan filmlerinin en çok özendirdiği şeylerden biri olan dalga sörfü de Türkiye'nin bazı koylarından yapılabiliyor. Yaz ayını heyecanlı geçirmek isteyenler için ideal bir spor diyebiliriz. Ekstrem yaz sporları arasında en popüleri. Denizdeki dalgalar üzerinde denge sağlayarak sörf tahtasıyla kayıyorsunuz. Mutlaka denemelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın