Görüş Bildir
Haberler
Ermiş: Sosyal Medyayı İyi Kullanan Oyunu Arttırır

Ermiş: Sosyal Medyayı İyi Kullanan Oyunu Arttırır

Esen Ermiş Ertürk
20.10.2013 - 08:11 Son Güncelleme: 20.10.2013 - 10:05

AK PARTI SEÇIMLERDE SOSYAL MEDYA İLE TAVAN YAPACAK!

Sosyal Medya Uzmanı Esen Ermiş, yaklaşan seçim öncesi siyasilere uyarılarda bulundu. “Twitter’e iyi kullanan oy oranını artırır” diyen Ermiş, genç oyların Twitter’da kazanılacağını söyledi. Siyasilerin seçim döneminde paylaşım diline dikkat etmesi gerektiğini belirten Ermiş, “CHP Twitter’i tetikçi gibi kullanıyor” ifadelerini kullandı.

YANLIŞ DİL OYLARI GÖTÜRÜR

Sosyal medyayı bombaya benzeten Ermiş, yaklaşan seçimlerde, paylaşımlarda kullanılan dile dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Kullanıcı dilinin iyi olması gerektiğini belirten Ermiş, atılan Twitler’e dikkat edilmesi uyarısında bulundu. Ermiş, “Sosyal medya dilimiz hiçbir zaman bir tetikçi gibi olmamalı. Özellikle seçimlerde bu sosyal paylaşım sitelerinde dilini doğru kullanan lider kazanacak. Cebimizde bir bomba taşıdığımızı unutmayalım. Yanlış bir hamle bütün oyları ve prestiji götürür. Twitter’ı kapatsanız bile yazdıklarınız hiçbir şekilde silinmiyor” dedi.

RAKİBİ TAKİP EDİP, HAMLE YAPIN

Siyasi iktidarların sosyal medyayı kullanarak oy oranlarını artırabileceklerini söyleyen Ermiş, kendini doğru anlatan tarafın kazanacağını belirtti. Siyasilerin medyaya hakim olan gönüllü bir ekip kurmaları gerektiğini belirten Ermiş, iki çeşit ekibin görev yapması gerektiğine vurgu yaptı. Ermiş, “Birinci ekip sizi hedef kitlenize en iyi şekilde tanıtmalı. İkinci ekip ise karşı tarafınızı yani rakibinizi takip etmeli ki, onun bu süreçte izlediği yolu bilip ona göre hamle yapmalısınız. Çünkü sosyal medya dedikodunun ve yalan haberin en hızlı yayıldığı yer” şeklinde konuştu.

GENÇLER 10 SAAT TWİTER’DA

Ülkemizde gençler arasında en fazla kullanılan sitenin Twitter olduğunu vurgulayan Ermiş, gençleri seçimde kazanmanın Twitter üzerinden yapıla bilineceğine işaret etti. Yeni oy potansiyelinin fazlalaştığına dikkat çeken Ermiş, partililerin gençleri kazanmada sosyal medyada aktif rol almaları gerektiğini söyledi. Ermiş, “Artık genç arkadaşlar haber okumuyorlar. Sabah kalktıklarında yaptıkları tek şey Twitter açarak olaylardan haberdar olma. Seçim döneminde partililer bu durumu etkin kullanarak oy oranlarını arttırabilirler. Gençlere yönelik kampanyalarla onları kendi taraflarına çekebilirler” ifadelerini kullandı. Türkiye’de gençlerin ayda 10 saat sosyal medya kullanıldığına dikkat çeken Ermiş, Twitter’e doğru kullananın oy artıracağını bildirdi.

AK PARTİ TAVAN YAPACAK

Seçimlerde dijital dünyanın etkisinin yüzde 50 oranında olacağını söyleyen Ermiş, partilerin sosyal medya durumunu da değerlendirdi. En etkin kullanan partinin AK Parti olduğunu söyleyen Ermiş, muhalefetin sosyal medyada zayıf olduğunu belirtti. Ermiş, “CHP sosyal medyayı bir tetikçi gibi kullanıyor. Dili kötü. MHP ise daha durumdan bile haberdar değil. AK Parti bu durumda başarılı ve bu seçimlerde AKP hükümeti tavan yapacak” diye konuştu.

TWİTTER ÇİFT KANALLI

Halka ulaşmanın en etkin yolunun da sosyal paylaşım siteleri olduğunu kaydeden Ermiş, Twitter’ı çift kanallı bir iletişim sistemi olarak değerlendirdi. Ermiş,“Gazete ve televizyon artık eski bir medya aracı. Sosyal medya özellikle Twitter çift kanallı bir iletişim. Bireyler kendi düşüncelerini sosyal paylaşım sitelerinde özgürce yazabiliyor. Her insana kolayca ulaşılıyor” dedi.

TÜRKİYE SOSYAL MEDYADA 4 SIRADA

Son zamanlarda sosyal medya kullanıcısının arttığını belirten Esen Ermiş, Türkiye’de 10 milyon twitter,14 milyon facebook kullanıcısı olduğunu açıkladı. Dünyada sosyal medya kullanıcı sırasında Türkiye’nin 4. Sırada yer aldığını söyleyen Ermiş, genç nüfusu fazla olan ülkelerin daha fazla etkin kullandığını belirtti.

KUTU…

SOSYAL MEDYA TUZAKLARLA DOLU

Hızla artan sosyal ağ kullanımına karşı aileleri de uyaran Ermiş, internet filtresinin önemine dikkat çekti. Sosyal medyanın birçok tuzaklarla örülmüş olduğunu söyleyen Ermiş, tuzakların özellikle yeni eğitim dönemlerde arttığını belirtti. Ermiş, “Yeni üniversiteye başlayan öğrencilerin o yalnızlık durumundan yararlanan çeteler var. Misyonerlikten tutunda fuhuşa kadar kullananlar var” dedi.

Kaynak: http://gundem.bugun.com.tr/iste-oy-ar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam