Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Akıllı KOBİ’nin Deprem Destek Paketi Depremzede KOBİ’lere Destek Olup Afet Dayanıklılığıyla İlgili Yön Veriyor
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Visa’nın katkılarıyla, işini dijitalleştirmek isteyen KOBİ’leri, ihtiyaç duydukları teknolojik ürün ve hizmetleri sağlayan tedarikçilerle bir araya getiren Akıllı KOBİ platformunun “İşletmeler için Afet Dayanıklılığı” canlı yayını 21 Mart 2023 tarihinde gerçekleşti.
İş dünyasından önemli isimlerinin katıldığı etkinlikte KOBİ’lere afet dayanıklılığı konusundaki kapasitelerini geliştirmeye imkân verecek konular tüm boyutlarıyla ele alındı. Etkinlikte depremden etkilenen 11 ilde faaliyet gösteren KOBİ’lerin işlerini sürdürebilmelerine katkı sağlayacak Akıllı KOBİ Deprem Destek Paketi duyuruldu. Destek Paketi kapsamında afetten etkilenen KOBİ’lere ücretsiz e-ticaret paketleri ve pazaryeri kullanımı destekleri, yalın dijital dönüşüm ve “Akıllı Fabrika” destekleri, hosting desteği, SEO hizmeti, bulut hizmeti ile ücretsiz analizler ve strateji eğitimi destekleri verilecek. Söz konusu desteklere başvurular akillikobi.org.tr adresi üzerinden yıl sonuna kadar yapılabilecek.
“İş dünyası afetlere karşı ne kadar dayanıklı olursa, afet anında ekonominin toparlanması da o kadar hızlı olacaktır”
“İyileştirme ve normalleştirme çalışmalarının etkin bir şekilde yapılabilmesi küçük ve orta ölçekli firmaların ekonomik faaliyetlerine dönmesine bağlı”
“KOBİ’lerimiz iş planlamalarına, yatırımlarına afet hazırlığını eklemesi ve afetlerden sonra ayakta kalabilmesi için kamu tarafından teşviklerle desteklenmesi gerekiyor”
“Veri depolama ve güvenliği; bulut alt yapısı yatırımlarının önceliklendirilmesi, siber güvenlik tehditlerine karşı önlem alınması afetlerin en az hasar ile atlatılması için eylem planları arasında yer almalıdır”
Panelin bir diğer konuşmacısı olan TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Akarca ise şunlara değindi: “Bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü de doğal afetlerde toplumun temel düzeninin devam ettirilmesinde kritik önem taşıyan sektörlerin başında geliyor. Veri depolama ve güvenliği; bulut alt yapısı yatırımlarının önceliklendirilmesi, siber güvenlik tehditlerine karşı önlem alınması, ihtiyaçlara yönelik yazılım projeleri, “akıllı şehir” yatırımları ile başta ulaşım ve sosyal hizmetlerin koordinasyonu, kamu ve özel sektör için doğal afetlerin en az hasar ile atlatılması için eylem planları arasında yer almalıdır.”
“Afet enerji planlama ve yönetim çalışmalarında “dijitalleşme” gerekliliği ortaya çıkmaktadır”
“E-ticaret sektörü olarak, deprem bölgesindeki satıcılarımızın ve üreticilerimizin ticari kayıplarının önlenmesi adına çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz”
Panelde konuşan TOBB Türkiye E-Ticaret Meclisi Başkanı Ozan Acar konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“E-ticaret sektörü olarak, deprem bölgesindeki satıcılarımızın ve üreticilerimizin ticari kayıplarının önlenmesi adına çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Sektörümüz devletimizin çalışmalarında önemli rol oynayarak afetlere ve krizlere ne denli hazırlıklı olduğunu kanıtlamış oldu. Çok sayıda e-ticaret firması Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ve Ticaret Bakanlığımızla koordineli şekilde çalışarak deprem yardımlarının ihtiyaç duyulan bölgelere sevkini sağladı. Tüm sektörün çalışmalarıyla mart ayındaki sayıların ekonomik yaraların telafisini sağlamakta olduğunu görüyoruz. Sektör olarak el birliğiyle bölgedeki satıcılarımızın ticari kayıplarının bertaraf edilmesi adına çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”
Yorum Yazın