Görüş Bildir
Haberler
Akraba Ziyaretlerinin Sonucu: Kırıkkale'de Sıfırlanan Vaka Sayısı 1 Günde Ciddi Artış Gösterdi

etiket Akraba Ziyaretlerinin Sonucu: Kırıkkale'de Sıfırlanan Vaka Sayısı 1 Günde Ciddi Artış Gösterdi

Kırıkkale Valiliği, kentte son 2 haftada sıfırlanan koronavirüs vaka sayısının akraba ziyaretleri nedeniyle bir günde ciddi artış gösterdiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kırıkkale Valiliği'nce geride kalan 2 haftada kentte hiç yeni koronavirüs vakasına rastlanmazken, hafta başında 1 günde vaka sayısında önemli bir artış yaşandığı bildirilerek, vatandaşlar tedbirlere uymaları konusunda uyarıldı.

"73 hastamızın tamamı taburcu oldu"

"73 hastamızın tamamı taburcu oldu"

Kırıkkale Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, tüm dünyada ve Türkiye'de etkisini gösteren Covid-19 salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanmasının hayati önem taşıdığı belirtildi. Aksi halde virüsün yayılımının hızlanarak vaka sayısı ile tedavi gereksiniminin artacağına dikkat çekilerek, 'Ülkemiz genelinde ve ilimizde yapılan mücadelede olumlu sonuçlar alınmaya başlanılmıştır. Geride bıraktığımız son 2 haftada ilimizde neredeyse hiç yeni vakaya rastlanılmamıştır. Süreç boyunca tedavi gören 73 hastamızın tamamı (bu hafta taburcu olacak 2 hastamızla birlikte) taburcu olmuştur' denildi.

"Sıfırlanmanın sevincini yaşarken 1 günde önemli sayıda artış yaşandı"

Valilikten yapılan açıklamda şu ifadelere yer verilerek önlemlerin devam etmesinin gerektiği vurgulandı:

'Vaka oranının neredeyse sıfırlanmasının sevincini yaşarken maalesef, bu hafta başında bir gün içerisinde vaka sayısında önemli bir artış yaşanmıştır. Tüm uyarılara ve alınan tedbirlere rağmen ne yazık ki risk taşıyan vatandaşlarımızın şehir merkezinde, ilçesinde ve köyünde akraba ziyaretlerinde bulunduğu, başta yakınları olmak üzere birçok vatandaşımızı tehlikeye attığı görülmüştür. Alınan tedbirlerin göz ardı edilmesi, dikkatsizlik ve uyarılara aldırış edilmemesi, bu zamana kadar yapılan tüm çalışmaları ve çabaları boşa çıkaracaktır. Lütfen bu salgın döneminde eş, dost ve akraba ziyaretlerini bir müddet erteleyelim. Alınan tedbirlere uyalım ki; eş, dost ve akrabalarımızla daha nice bayramları ve güzel günleri sağlıklı bir şekilde birlikte yaşayalım.'

Benzer bir durum Bursa'nın Keles ilçesinde de görüşmüştü

Benzer bir durum Bursa'nın Keles ilçesinde de görüşmüştü

İlçenin Belediye Başkanı Mehmet Keskin, görülen son vakaların evlerde verilen iftar yemeklerinden kaynaklı olduğunu açıklamıştı. Keskin, toplu iftar ve sahurun yasaklanmasına rağmen ilçede kalabalık iftar programlarının düzenlenmesine tepki göstermişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
202
27
16
16
10
6
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enzo Scifo

Siz bizim milelete soyle azaldi boyle azaldi demeye devam ettikce 2. Dalga cok yakindir. Tedbiri elden birakmamak lazim burasi Turkiye.

İki virüs var biri CEHALET diğeri CORONA .. İkisi de bir birini kovalıyor olan bize oluyor ...

Pasif Kullanıcı

Birbirlerine gidip yemek yiyince tanrıya nasıl bir amaçla ibadet edilmiş oluyor ki zaten

denemecelersss

pippi bir yerinden element uydur ibadet değil. Türk gelenek örf ve adetlerinden dolayıdır. Sülale olarak birlikte akşam yemeği yemek.