Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Akşam Yemeğinde Kurbağa Bacağı Tercih Edenlere 10 Lezzetli Yemek Önerisi

Akşam Yemeğinde Kurbağa Bacağı Tercih Edenlere 10 Lezzetli Yemek Önerisi

Buldumbuldum
25.02.2014 - 14:03 Son Güncelleme: 25.02.2014 - 16:14

Dünya üzerinde bin bir kültür çeşidinden doğan nice güzel yemekler, nice güzel mutfaklar vardır. Bunlar bir tanesi de tabi ki aziz Türk Mutfağıdır. Her ne kadar güzel yemeklerimiz olsa da, tabi ki  farklı lezzetler denemek isteyen elitistlerimiz de yok değil. Özellikle son gözdeleri kurbağa bacağı yemeği ise hayli ilgi çekmektedir. :)  Bulgarlar tarafından pek bir sevilen, sirke ve şarapta dinlendirilerek pişirilen, kırmızı şarapla pek bir güzel olan kurbağa bacağı, Bebek'te arkadaşlarla lüks bir restaurantta yemek için ideal. (!)

Bunun yanında tipik Türk insanın yemeye doyamadığı; yol üstünde ekmek arası, lavaş, pide yada normal olarak Allah ne verdiyse götürdüğü, birbirinden lezzetli 10 yemekle karşınızdayız efenim. Bir kurbağa bacağı olmasa da, yemeyip de yanında yatacağınızın garantisini verebiliriz...

1-) Lahmacun

1-) Lahmacun

'Lehmacun' olarak da tabir edilen bu güzide yemeğimiz, İtalyan pizzasına taş çıkarır. Arapça'da etli hamur demektir. 2 - 3 milim kalıklıkta ki ince hamura koyulan karışım üstüne yayılarak taş fırında pişirilir. Ana vatanı Urfa'dır... Tüm Türkiye'ye mal olmuş, hepimizin gönlünde taht kuran bir yemektir kendileri... Gerçek bir lahmacunsever közlenmiş patlıcanla yeneceğini iyi bilir. :)

2-) İçli Köfte

2-) İçli Köfte

Aslen Arap mutfağına ait olup orijinal adı 'Kibbe' olan içli köfte, dünyanın 8. harikasıdır. Türkiye'de Osmaniye, Adana, Urfa, Adıyaman, Hatay, Mardin, Malatya, Diyarbakır gibi yörelerde bolca yapılır. Becerikli annelerimizin elinden bir sanat eseri gibi şekillendirilen bu köfte, haşlanması ve kızartmasıyla adeta ikiz kardeş gibidir.

3-) Çiğ Köfte

3-) Çiğ Köfte

'Çi köfte' kıyılmış çiğ et, salça, soğan, maydanoz, bulgur ve isot ile yoğurularak yapılan, yoğuranı yoran, yoğruldukça ağızları sulandıran dehşet bir yiyecektir. Şanlıurfa yöresine ait olan çiğ köfte, yağsız ve sinirsiz dövülen etten yapılır. Buz yada su ile yoğurulur, tavana atılıp patlatılarak olup olmadığı  kontrol edilir. :)

4-) İskender

4-) İskender

Delicesine bir aşk bu... Kitleleri peşinden sürükleyen, 'Büyük İskender'i bile gölgede bırakan bu kebap türü cızır cızır yanan yağında dökülmesiyle volkan olur patlar. İskender kebabının eti, Uludağ'da kekik yiyen koçlardan elde edilir. Şişten kesilen et, daha önce sıcak tabağa konmuş lavaş ekmeğin üstüne dizilir ve daha sonra muhteşem sos üzerinde gezdirilir. En son sıcak kızdırılmış yağ ile de zirve yapılır. :)

5-) Adana Kebabı

5-) Adana Kebabı

Ahhh ahh olsa da yesek dediğimiz, Adana mucizesi kebap, Türkiye'nin en sevilen yemeklerinden biridir. Adanayı adana yapan yaylalarda yetişen koçlardan alınan ettir. Bu et zırh denilen bıçak ile doğranır ve isot, biber salçası ve kuyruk yağı ile yoğurularak şişe dizilir. Meşe odununda cızır cızır pişen 'Edena Kebap' ustalar tarafından servis edilir. Ocak başında Adanalıların 'acı' dedikleri şalgam ile mükemmel bir ikilidir. Doğadaki bir Adanalı 1,5 kebap yeyip, 3 acı içip, üzerine 2 şırdan çekebilmelidir. :)

6-) Kokoreç

6-) Kokoreç

Gerçek lezzetseverlerin sanat için yediği kokoreç, en kral yiyeceklerden bir tanesidir. Sokakta yenileni makbuldür. Kokoreç Yunanca, 'kokorotsi' kelimesinden gelir, yani mısır koçanı... Kokorecin iç kısmı bumbardan, üstüne sarılan et ise kuzunun iç bağırsağından yapılır. Mangala yatay biçiminde dizilen kokoreç kesilir ve baharatlanarak yenir. Bir kokoreç müdaviminin mutlaka sürekli gittiği bir kokoreççisi vardır. Türkler tarafından o kadar sevilir ki, şarkısı bile yapılmıştır. :)

7-) Cağ Kebabı

7-) Cağ Kebabı

Kırmızı etin gücü adına! Kuzu ve keçi etinden yapılan cağ kebabı dillere destan lezzetiyle tüm Türkiye'ye yayılmıştır. Erzurum'un Tortum, Uzundere, Oltu ve Olur ilçelerinde ve Artvin'in Yusufeli ilçesine aittir. Diğer adı ise, Bico'dur. Terbiye edilen et şişe dizilir ve yatık biçimde ateş üzerine konulur. Cağ adını ise şişlerinden alır. Yemeğe doyamayacağınız bu lezzet, bambaşka bir dünyadır. :)

8-) Ciğer

8-) Ciğer

Ciğer, ciğerlerimiz... Biz Türkler ete en düşkün milletlerden bir tanesiyiz. Bu nedenle pek çok eti pek çok değişik şekilde yeriz. Örneğin ciğer 2 şekilde yenir. Birinci, Edirne ciğeridir. İnce ince doğranır, una ve baharata bunalır ve kızgın yağa atılır. Trakya'nın en taze hayvanlarından alınır. İkincisi ise, genelde Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da sabah yada sabaha karşı yenilen ve mangalda yapılan şiş çöp ciğerdir. Kısacası; 'Ciğer de mi yemıyakk!'

9-) Kavurma

9-) Kavurma

Tipik bir Türk ailesinin Kurban Bayramı sabahında olmazsa olmazı Kavurmadır.  Yeni kesilen hayvanın eti kuşbaşı olarak doğranır ve iyice haşlanır, daha sonra tuzlanarak pişirilir. Küplere veya tencerelere basılan kavurma kışa saklanır. Ekmeksiz bile yenecek olan bu mükemmel yemek, tipik pazar kahvaltısında kendini yumurtanı yanında bulur, bazen de tostun içinde. :)

Kavurmayı Böyle Yapanlarda Yok Değil :)

Kavurmayı Böyle Yapanlarda Yok Değil :)

10-) Tantuni

10-) Tantuni

Tan-tu-ni... Kızgın sacda bulunan yağ ve kırmızı toz biberin içine et ve kuyruk yağı eklenir. Çevrile çevrile pişirilirken üzerine coss eden su atılır. İşte o anda zaten siz çoktan bayılırsınız. :) Mersin'in göz bebeği olan tantuni lavaşa bir güzel sarılarak ikiye katlanır ve şalgam eşliğinde yenilir. Bu güzide yemeğimiz için kalkıp Mersin'e bile gidilir. :)

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
Dünyada çok popüler olan ancak Türkiye'de bulunmayan en ilginç ürünler BuldumBuldum.com ile sizlerle
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
3
3
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Epru Yurtseven

azıma layık uuffffffffffffffffffffffffffff

Abigail Dersion

Hepsini severim ama kavurma çiğ köfte dışında

Erdem Çelik

Ulan kurbağa bacağı tarifi ararken nerelere geldim, canımı çektirdiniz lan! Şimdi işin yoksa bunları yapan yer bul da, sipariş et de vs... (Kurbağa bacağı ta... Devamını Gör