Görüş Bildir
Haberler
Almanya’da Yaşayan Gurbetçilerin Türkiye’deki Yakınlarına En Çok Gönderdikleri 10 Şey

Almanya’da Yaşayan Gurbetçilerin Türkiye’deki Yakınlarına En Çok Gönderdikleri 10 Şey

İŞBANK ParaGönder
13.04.2023 - 12:14 Son Güncelleme: 24.04.2023 - 17:57

Hepimiz Almanya'da yaşayan bir akrabaya sahip olduğumuz için her zaman şanslı hissederdik. Bir de üstüne gurbetten gelen hediyeler olunca sevinçten havalara uçardık!

Peki aramızda Almanya’da yaşayan gurbetçilerin bize gönderdikleri hediyeleri hatırlamayanlar var mı? 🥰

1. Nesillerdir dilimize “Alaman çikolatası” olarak yerleşen bol fındıklı çikolatalar!

Her kuşağın bir kere dahi olsa mutlaka övgüyle bahsettiği o şey Almanya'dan gelen eşsiz çikolatalardan başkası değil! Memlekette çikolata mı kalmadı diyenlerin yediğinde bir daha vazgeçemediği o lezzet... Ah şimdi olsa da yesek! 🍫

2. Yabancı marka kıyafetler...

Almanya’da yaşayanlar gencinden yaşlısına herkes için küçüklü büyüklü birçok şey gönderiyor. Türkiye'de görece daha pahalı olan marka kıyafet ve ayakkabı da bunlardan biri. Yakınlara hoş bir armağan niteliğinde!

3. Elinden her yemek gelen evimizin şefi "Airfryer"

Gurbetçilerin memleketlerine en çok gönderdikleri eşyalar arasında her eve lazım olan Aifryer ve sarı bezler, meyve bıçakları gibi çeşitli mutfak araç ve gereçlerini söylemezsek olmaz! Memlekette Airfryer mı kalmadı demeyin gurbetten gelen bir başka oluyor! 😂

4. Teknoloji harikası olarak görüntülenen mikserler!

Mutfak robotundan elektrikli süpürgeye, kahve makinesinden MP3 çalara kadar sayısız son teknoloji aletler gurbette akrabası olan insanların evlerinde yerini alırdı. Sırf o eşyayı göstermek için evine çağırıp arkadaşına, komşusuna hava atanlarımız hala var!

5. Oynamak için uykusuz kaldığımız oyuncak bebekler!

Çocuklar için gönderilen ve onlar için vazgeçilmez olan oyuncaklar bu listede yerini almazsa olmazdı. Belki de sarı saçlı konuşan bebeklerle onlar sayesinde tanıştık desek pek de yanlış olmaz!

6. Misafirlere ikram edilecek kahve...

Almanya'da gelen kahveleri misafir gelse de içsek diye hayaller kurardık. Çünkü o kahve misafirler gelmeden açılmazdı! 'Almancı akrabası' sayesinde yeni lezzet keşiflerine yelken açmayan yoktur herhalde!

7. Son model telefonlar!

Türkiye'de henüz satışa çıkmayan ya da çok yüksek fiyatlarda satışa çıkan son model telefonlara akrabası sayesinde sahip olmayan aramızda yoktur diye düşünüyoruz. 😅

8. Türkiye'de henüz satışı olmayan ve merak edilen kozmetik malzemeleri...

Henüz satışı olmayan ya da bizim ülkemizde satışa çıkmayacak olan pek çok ürünün yanında en çok gönderilen şeylerden biri de parfümdü. Türkiye’de satışı yapılmayan pek çok farklı ürünü Almanya'da yaşayan Türkler sayesinde deneyimleme fırsatı yakaladık desek abartmış olmayız!

9. "Bunu burada bulamazsın..." deyip çevremize hava attığımız futbol topları...

Oynamaya kıyamayacağımız sanki eşi benzeri bulunmazmış gibi olan futbol topları hediye olarak gelince sevinçten havalara uçardık! Çevremize havasını attığımız futbol topları o kadar kıymetliydi ki sokağa çıkarmak şöyle dursun, bir yerine zarar gelir diye evde bile oynamaya yüreğimiz el vermezdi. 😅

10. Yakınlara ihtiyaç doğrultusunda gönderilen "PARA"

Almanya'da yaşayan birçok Türk insanının Almanya'ya gitmesindeki önceliği ailesinin refahını arttırmak diyebiliriz. Bu durumda da Türkiye'ye en çok gönderilen şeylerden birinin de para olması tabii ki kaçınılmaz oluyor.

Şimdi Türkiye’deki yakınlarına Almanya’dan para göndermek çok kolay!

Şimdi Türkiye’deki yakınlarına Almanya’dan para göndermek çok kolay!

Şubeye gitmene gerek kalmadan, istediğin zaman, kolayca para transferini gerçekleştirebileceğin, İŞBANK güvencesiyle geliştirilmiş mobil uygulama “ParaGönder” her an yanınızda!