Görüş Bildir
Haberler
Altı Parti Lideri Bir Araya Geldi: Toplantıda Dört Gündem Maddesi Öne Çıkıyor

Altı Parti Lideri Bir Araya Geldi: Toplantıda Dört Gündem Maddesi Öne Çıkıyor

Türkiye’ye Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem vaadinde bulunan CHP, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi liderleri dördüncü kez bir araya geldi. Toplantıda 4 gündem maddesi öne çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem vaadinde bulanan altı siyası parti dördüncü kez bir araya geldi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu buluştu.

Masada dört gündem maddesi bulunuyor

Masada dört gündem maddesi bulunuyor

Halk Tv'de yer alan habere göre, toplantının öne çıkan 4 gündem maddesi şöyle:

  • Seçim güvenliği için parti temsilcilerinden oluşan komisyonun hazırladığı rapor ve önerileri toplantının öncelikli gündem maddelerinden biri. Seçmen listelerinin kontrol edilmesinden seçim gecesi sandıkların beklenmesine, sonuçların tasnif edileceği dijital altyapıdan sandık üyelerinin dağıtılmasına kadar bir dizi önlemin hayata geçirilmesi için yapılacak organizasyonun ayrıntıları ele alınacak.

  • Parlamenter sisteme geçiş sürecinin temel prensipleri ele alınacak. Bu kapsamda liderlerin ortak imzasıyla 28 Şubat 2022'de yayınlanan 'Yarının Türkiye'si için... Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' başlıklı deklarasyonun altının doldurulması için yapılması gerekenler konuşulacak.

  • Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı belirlenmese bile adayın açıklanacağı takvimin netleştirilmesi yönündeki talebi masanın gündem maddelerinden biri.

  • Altılı yapının içinden farklı seçim ittifaklarının çıkma ihtimali, resmi gündem başlıkları arasında olmasa da liderlerin konuşması beklenen konulardan biri. İttifak olasılıklarının masanın parlamenter sisteme geçiş ve ortak cumhurbaşkanı adayı belirleme yönündeki iradesini etkilememsi ise altı partinin ortak tavrı olarak öne çıkıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
12
11
9
9
2
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

CHP'li olmama rağmen son günlerde çok can sıkıcı olaylara tanık oluyoruz. Canan Kaftancıoğlu'nun savunulması, Aynur Doğan'in desteklenip konsere çıkarılması,... Devamını Gör

UMUT BARIŞ KAYA

İnşallah Kardeşim. Seninle tam olarak aynı fikirdeyim. Ve muhalif parti savunucularının büyük bir çoğu da bizimle aynı fikirde. Halk ağzında “iki ucu da bok... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bu muhalefetten benim hiçbir beklentim kalmadı. İktidar neyse bunlar da odur. Daha güçlü, daha dirayetli, daha inandırıcı ve daha iyi bir parti veya oluşum ş... Devamını Gör

asgoodasitgets

AKP'nin ilk başa geldigi günleri düşünüyorum ve sebebi halkın eskilerden bikmasi ve yeni herkesi kucaklayan bir partiye oy vermek istemesiydi. Çünkü öyle söy... Devamını Gör