Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Anne Bana Kızma! Bilim İnsanları Sümük Yemenin İnsan Sağlığına Faydalı Olduğunu Buldu

etiket Anne Bana Kızma! Bilim İnsanları Sümük Yemenin İnsan Sağlığına Faydalı Olduğunu Buldu

Çocukken parmağımızın ucu bile burnumuza değse anne babamız hiç sektirmeden 'Tü, kaka, pis!' gibi müdahelelerde bulunurdu. Meğer sümüğümüzü yemenin bize birçok faydası varmış. Çeşitli bilim insanlarının çalışmaları sonucu ortaya çıkan bu haberi sizler için Ladbible'dan derledik.

Kaynak: http://www.ladbible.com/now/weird-app...
İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Harvard Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsündeki profesörler burundaki mukusun iyi bakteri bakımından oldukça zengin olduğunu ortaya çıkardı.

Yapılan araştırmalara göre, sümükte dişlerde çürük oluşmasına sebep olan bakteriden koruma sağlayan tükürük musinleri bulunuyuor. Ayrıca sümüğün içinde bulunan mukusun solunum yolları enfeksiyonlarına ve mide ülserlerine karşı savunma oluşturacağı konusunda da somut deliler de var.

Aslında bu çalışmalara liderlik eden araştırmacılar, sakız veya diş macunu şeklinde üretilebilen sentetik mukus yapımı konusunda bilimsel araştırmalar yapıyordu.

Aslında bu çalışmalara liderlik eden araştırmacılar, sakız veya diş macunu şeklinde üretilebilen sentetik mukus yapımı konusunda bilimsel araştırmalar yapıyordu.

Kidspot'un araştırmasına, sümük aslında dişlerimize çok iyi gelen ve kötü bakterilere karşı engel oluşturan mukus oluşumuna yardımcı faydalı bakterilerin kaynağı.

Avustralyalı akciğer sağlığı uzmanı Profesör Doktor  Friedrich Bischinger'e göre burunlarını karıştıran bireyler sağlıklı, mutlu ve muhtemelen bedenleriyle bir uyum içerisinde oluyor..

'Burnunuzu karıştırdıktan sonra elinizde kalan kuru kalıntıları yemek, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmenin mükemmel bir yoludur. Tıbbi olarak mantıklıdır ve yapılması gereken doğal bir şeydir. Burun bakterilerin toplandığı bir filtredir bu bakteri bağırsaklara ulaşana kadar sizin için harika işlere yarayan bir ilaç gibi olur.'

Peki bu bahsi geçen iyi bakteriler neler?

1) Cilt bakterisi 

Micrococcus luteus, 2013 yılında Norveçli araştırmacılar bu bakterinin cilt kanserini tetikleyen frekansları emdiğini buldu.

2) Mide bakterisi

Bifidobacterium animalis bağırsaklarda yaşar. Bağışıklık sistemini güçlendirir, tümör oluşumuyla savaşır, sindirime yardımcı olur ve kolesterolü düşürebilir. 

3) Süt ürünü bakterisi

Streptococcus thermophilus bir probiyotik olarak kullanılır, karın ağrılarını ve kasılmalarını, ishali ve laktoz intoleransını hafifletir.

Kanada Saskatchewan Üniversitesi'nden biyokimya profesörü Dr. Scott Napper ise araştırmaların sonucunu şöyle değerlendirdi,

Kanada Saskatchewan Üniversitesi'nden biyokimya profesörü Dr. Scott Napper ise araştırmaların sonucunu şöyle değerlendirdi,

'Doğa bizi bize iyi gelecek şeyler yapmaya içgüdüsel olarak itiyor örneğin belirli yiyeceklere. Yani mesela içinizden burnunuzu karıştırıp sümüğünüzü yemek geldiğinde belki de doğayı dinlemelisiniz. Evrimsel bir perspektiften bakıldığı zaman, gerçekten çok pis koşullarda evrim geçirdiğimizi görüyoruz, yani belki de bütün çevremizi ve davranışlarımızı steril tutmak bizim yararımıza değildir.' 

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Böylece sizlere bilim insanlarından gelen bir sıradışı araştırma sonucunu da objektif olarak sunmuş olduk.

Sümük yeme konusunda son kararı elbette size bırakıyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
322
156
156
61
45
40
38
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Boran Ilgaz Taşcı

ben 5 6 yaşından beridir yiyioum halada yemeye devam ediyorum

semiramis

tüektim şeklini de yazar mısınız. günde kaç öğün ne sıklıkla miktarı ne kadar ya da aç karına mı???

Gülsüm

oldu olacak gidip bokunuzu yiyin, muhtemelen fazla bakteri içerdiği için kesin o da çok sağlıklıdır (!)