Görüş Bildir
Haberler
Artan Tatil Fiyatlarına Karşı Ege Bölgesi'nde Huzuru Ayağınıza Getirecek Kamp Alanları Önerileri

Artan Tatil Fiyatlarına Karşı Ege Bölgesi'nde Huzuru Ayağınıza Getirecek Kamp Alanları Önerileri

Rana Önder
18.06.2022 - 15:07

Yaz tatillerinde kimilerinin tercihi tatil köylerinden yana olurken bazı kişilerde tercihlerini kamp yapmaktan yana kullanıyorlar. Doğa ile iç içe olmak ve daha özgür bir şekilde tatil yapmak bakımından da kamp tatilleri tercih edilebiliyor. Hem yeni yerler keşfetmek hem de diğer tatillere kıyasla çok daha uygun fiyatlı olması bakımından çadır kurmak da tatil planları arasında yerini alabilir. Özellikle ekonominin gittikçe kötüleştiği ve her şeyin fiyatının arttığı bu dönemde tatil planı olarak çadır kurmak da tercih edilebilir. Arkadaşlarınızla, ailenizle ya da tek başınıza gidebileceğiniz Ege Bölgesi'ndeki kamp alanlarından bazılarını listeledik. Ege Bölgesi'nin güzel doğası içeresinde kamp yapmak ve yeni yerler keşfetmek için içeriğe göz atabilirsiniz.

1. Ölüdeniz Kamp Alanı (Muğla)

1. Ölüdeniz Kamp Alanı (Muğla)

Fethiye'de bulunan bu kamp alanında ölüdeniz 'in benzersiz manzarası eşliğinde kamp yapılabilir. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere birçok kamp alanı vardır. Kamp alanı etrafında her türlü ihtiyaca uygun bir tesis bulunur ve WC, elektrik, kafe gibi imkanlar da sunar. Bir yandan doğa içerinde kamp yapmak diğer yandan da şehirden kopmak istemeyenlerin rahatlıkla tercih edebileceği bir kamp alanıdır.

2. Aizanoi Antik Kenti Kamp Alanı (Kütahya)

2. Aizanoi Antik Kenti Kamp Alanı (Kütahya)

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde bulunur. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yerini alan bu antik kentin yalnızca %10'luk bir kısmı gezmeye açıktır. Hem antik kenti gezip hem de kamp yapabileceğiniz bir alandır. Kamp alanı antik kentin içeresinde değil dışında bulunur. Yakınında sosyal tesis olmadığı için kamp için tercih edilecekse yiyecek içecek gibi gerekli malzemelerin götürülmesi gerekecektir.

3. Aksazlar Koyu Kamp Alanı (Muğla)

3. Aksazlar Koyu Kamp Alanı (Muğla)

Fethiye'de hem sahil kenarında hem de çam ağaçları altında bulunan bir kamp alanı vardır. Toplu taşıma ile kolay bir şekilde ulaşılabildiği gibi sahili de yürümek için oldukça elverişlidir. Duş ve denize girme yerleri, WC ve elektrik, yiyecek-içecek imkanları vardır. Sığ ve ılık bir denize sahiptir ayrıyeten kamp alanının yanındaki tesisler sayesinde de yeme-içme ya da diğer gereksinimler de kolayca halledilebilir.

4. Club Amazon Kamp Alanı (Muğla)

4. Club Amazon Kamp Alanı (Muğla)

Marmaris ve Datça arasındaki Bördübet isimli bölgede yer alıyor. İçerisinde Bungalov ve karavan dahil olmak üzere birçok konaklama çeşidi var. Kendi evinizde gibi hissedeceğiniz son derece huzurlu bir atmosfere sahip olan bu kamp alamı aynı zamanda yıldızların altında sinema izleme, 5 çayı, yıldızları izleme, bisiklet turu gibi etkinliklere de sahiptir. Aynı zamanda sığ bir gölün yanında konumlanması bakımından da denize kano ile ulaşım imkanı da vardır. Doğa içerisinde huzurlu bir tatil için tercih edilebilecek yerlerden bir tanesidir.

5. Arapapıştı Kanyonu Kamp Alanı (Aydın)

5. Arapapıştı Kanyonu Kamp Alanı (Aydın)

Kemer Barajı'nı besleyen Akçay, Muğla, Denizli ve Aydın sınırlanın kesiştiği yerde bulunan bir kanyondur. Kanyona giderken dar ve virajlı bir yolu vardır ancak hem tarihi geçmişi hem de doğa güzelliği bakımından gidenlerin hayran kaldığı bir yerdir. Belediye otobüsleri ile de alana ulaşım sağlamak mümkündür. Aynı zamanda kaya mezarlarının da bulunduğu bu kanyondaki gölün kenarında kamp yapılıyordur. Toplu taşıma ve yeme-içme için imkanlar vardır.

6. Bafa Gölü Kamp Alanı (Aydın)

6. Bafa Gölü Kamp Alanı (Aydın)

Aydın'ın Söke ilçesinde bulunur ve hem doğal güzellikleri hem de tarihi ile gidenleri kendisine hayran bırakan bir kamp alanıdır. Köye yakın olduğu için yemek yeme gibi gereksinimlerde ve toplu taşımada sıkıntı yaşanmayan bir alandır. Sessiz sakin ama huzurlu bir kamp tatili geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği bir yer.

7. Belcekız Plaj Kampı (Muğla)

7. Belcekız Plaj Kampı (Muğla)

Ölüdeniz 'in hemen yanında Fethiye'de yer alan pürüzsüz kumları ve derin dalgalı deniziyle bilinen bir alandır. Sahil kenarında herhangi bir yere ücretsiz bir şekilde çadır kurma, duş ve WC gibi imkanlara sahiptir. Yürüyüş yapma, elektrik, soyunma kabinini gibi imkanların olmasının yanı sıra yeme-içme yerleri bulunmadığı için kişi tarafından getirilmesi gerekir.

8. Bonjukbay Camping (Muğla)

8. Bonjukbay Camping (Muğla)

Muğla-Marmaris yolu üzerinde bulunur ve bungalov ile konaklama imkanı olduğu gibi çadır da kurma alanlarına sahiptir. Konsept olarak sağlıklı beslenme ve bunun felsefesini benimseme, doğa ile içi içe olma ve bir nevi zihinsel arınmayı hedefleyen bir işletmedir. Duş, WC, Wİ-Fİ, denize girme alanları gibi bir çok imkanı bulunan bu işletme ücretlidir. 3 öğünde konaklayan kişilerle beraber yenir ve masa tenisi, voleybol, yoga gibi aktiviteler de mevcuttur.

9. Akdeniz Kamping (Muğla)

9. Akdeniz Kamping (Muğla)

Bir diğer adı da Cemil'in Yeri'dir ve Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yer alır. Temiz, salaş aile ile de kamp yapılabilecek bir yerdir. Yemek ve bulaşıkların yıkanması konusunda imkanları bulunan ve çam ağaçları altında yer aldığı için sabah güneşinin yakmadığı bir çadır alanıdır. Çocuklar için salıncak ve oyuncaklar bulunurken aynı zamanda güvenli ve huzurlu bir yer olması bakımından da ailecek tercih edilebilecek bir kamp alanıdır.

10. Tarihi Clandras Köprüsü Kamp Alanı (Uşak)

10. Tarihi Clandras Köprüsü Kamp Alanı (Uşak)

Uşak'ın Karahanlı ilçesinde bulunan Frigyalılardan kalma tarihi bir köprünü orada bulunan Banaz Çayı'nın kenarında kamp yapılır. Bu alanda işletmecilerin uygun olarak belirttiği alanlarda ücretsiz bir şekilde kamp yapılabilir. WC, çeşme, gece aydınlatması ve otopark imkanı vardır. Tesis içerisinde; büfe, havuz ve mangal hizmeti de bulunur.

11. Darboğaz Kamp Alanı (Muğla)

11. Darboğaz Kamp Alanı (Muğla)

Fethiye'ye 25 km uzaklıkta bulunan direkt kara yolu ile ulaşılamayan bir konumdadır. Koya ulaşabilmek için bir yerden sonra 1 km yürümek gerekir ancak tüm seslerden uzak olması ve  durgun mavi denizi dolayısıyla tercih edilebilecek bir yerdir. WC, yeme içme gibi gereksinimler yakınlardaki yerleşim yerlerinden karşılanabilir. Ücretsiz bir kamp alanı olan bu yer; doğa yürüyüşü sevenler, insanlardan uzak tatil yapmak isteyenler ve yüzmeyi sevenler tarafından tercih edilebilir.

12. Delikli Koy Kamp Alanı (İzmir)

12. Delikli Koy Kamp Alanı (İzmir)

Alaçatı'da bulunan masmavi denizi ve bembeyaz kayları ile insanı büyüleyen bir yerdir. Yol, WC gibi bir çok imkanı yoktur ancak sessiz sakinliğiyle ve verdiği huzur ile tercih edilen bir yerdir. Tam sahile çadır kurup hem Deliklikoy'un ılık denizine girebilir hem de sörf gibi deniz sporlarını yapabilirsiniz.

13. Dereköy Kamp Alanı (İzmir)

13. Dereköy Kamp Alanı (İzmir)

İzmir'de Kemalpaşa'da doğa içeresinde bulunan bir kamp alanıdır. Herhangi bir ulaşım imkanı olmadığı için özel araçlarla gidilmesi gerekir ve ücretsiz bir şekilde çadır kurulabilir. Teknolojiden uzak doğa içeresinde huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği bir alandır.

14. Dikili Kamp Sahili (İzmir)

14. Dikili Kamp Sahili (İzmir)

İzmir'de bulunan bu kampa alanında bir yandan denize girip diğer yandan da sahil yürüyüşleri yapabilirsiniz. Ulaşım bakımından da zor olmayan Dikili'de birçok ücretli ve ücretsiz olmak üzere kamp alanı bulunur.

15. Dilek Yarımadası Kamp Alanı (Aydın)

15. Dilek Yarımadası Kamp Alanı (Aydın)

Kuşadası'nda bulunan adanın 15 km devam eden sahilinde kamp yapılabilir. Bu alanda kamp yaparken bir yandan da Zeus Mağarası'nda yüzebilir, bisiklet sürebilir ve kuşları gözlemleyebilirsiniz. Kamp alanı Milli Park'ın içerisinde yer aldığı için kamp yapmak için jandarmadan izin almak gerekir. Ancak izin alıp kamp yaptığın zamanda Milli Park içerisindeki aktivitelerden yaralanıp berrak denize girebilirsiniz.

16. Kula Peri Bacaları Kamp Alanı (Manisa)

16. Kula Peri Bacaları Kamp Alanı (Manisa)

Kula Peri Bacaları özel jeolojik oluşumu ve doğal güzelliği ile gidenleri kendisine ve ambiyansına hayran bırakan bir yerdir. Sit alanı olarak kabul edilir ve sit alnın dışında bulunan yerler kamp yapmak için elverişlidir.

17. Eber Gölü Kamp Alanı (Afyonkarahisar)

17. Eber Gölü Kamp Alanı (Afyonkarahisar)

İnsan eli değmemiş, şehrin 50 km uzaklığında bulunan doğal kuşların yaşadığı bir bölgedir. Ücretsiz bir şekilde kamp kurma imkanı sunan bu alan aynı zamanda doğa fotoğrafçıları tarafından da tercih edilen bir yerdir. Kamp alanında ateş yakmak yasaktır ve duş, yeme-içme gibi imkanları yoktur ama doğayı gözlemlemek açısından oldukça elverişli bir yerdir.

18. Eşen Göleti Kamp Alanı (Denizli)

18. Eşen Göleti Kamp Alanı (Denizli)

Denizli'de bulunan bu kamp alanı ücretsiz bir şekilde göl kenarında çadır kurabilme imkanı tanır. Elektrik, su, WC gibi imkanlar vardır ancak yeme-içme konusunda herhangi bir yer yoktur. Dolayısıyla yiyeceklerin giden kişi tarafından temin edilmesi gerekir. Ek olarak kamp alanına ulaşım toplu taşıma ile de ulaşılabilir.

19. Cennet Kamping (Muğla)

19. Cennet Kamping (Muğla)

Fethiye'de bulunur ve sahil kenarındadır. Ücretli bir konaklama yeridir ve WC, elektrik, WI-FI duş gibi imkanları vardır ancak yemek yeme imkanı yoktur. Doğa yürüyüşü ve mangal yapama olanakları da olan bu yerde hem zeytin ağaçları hem de çam ağaçları altında keyifli bir kamp yapılabilir.

20. Hipo Camp (İzmir)

20. Hipo Camp (İzmir)

İzmir'in Menderes ilçesinde bulunan kamp alanı genel itibariyle pahalı bulunan bir yerdir ancak içerisinde market, mutfak, duş gibi ihtiyaçları giderebilecek birçok imkan bulunuyor. 24 saat güvenlik, çocuk alanları, bulaşık yıkama yerleri ve emanet kasaları ile birlikte birçok imkan sunar. Ailecek ya da arkadaşlarla kalınabilecek güvenli ücretsiz elektrik bağlantısı sağlayan bir kamp alanıdır.

21. Hitit Kabartması Kamp Alanı (İzmir)

21. Hitit Kabartması Kamp Alanı (İzmir)

Kemalpaşa ilçesinde bulunur ve Ege Bölgesi'nin en eski tarihi anıtları arasında yerini alan bu bölge hem ormanlarda kamp yapmayı sevenler hem bireysel kamp yapmak isteyenler tarafından tercih edilir. Bölgede herhangi bir tesis veya market bulunmaz.

22. Honaz Dağı Kamp Alanı (Denizli)

22. Honaz Dağı Kamp Alanı (Denizli)

Kamp alanı Honaz Dağı Milli Parkı içeresinde yer alır. İlçe merkezinden yürüyerek ya da taksiye binerek kamp alanına ulaşım sağlanabilir. Kamp yaparken bir yandan dağ yürüyüşü, yoga, bisiklet turu gibi aktiviteler diğer yandan da dağcılık ve masa oyunları gibi etkinlikler yapılabilir.

23. İngiliz Burnu (İzmir)

23. İngiliz Burnu (İzmir)

Foça'da bulunan kamp alanında henüz tesisleşme olmadığı için elektrik, su, yemek gibi olanaklar yoktur. Ancak doğal güzelliğiyle ve gün batımıyla gidenleri kendisine hayran bırakan sahilinde ücretli bir şekilde çadır kurulabilir. Issız bir yerdir ve etrafında başka herhangi bir yapı bulunmaz.

24. İnlice Plajı Kamp Alanı (Muğla)

24. İnlice Plajı Kamp Alanı (Muğla)

Fethiye ilçesine bağlı olan Göcek'te bulunan bir halk plajı olmasının yanı sıra ücretsiz bir şekilde çadır kurulabilen kamp alanıdır. Kamp alanına yakın tesislerden yemek ihtiyacının giderilebilmesini yanı sıra duş, WC, sahil, elektrik imkanları da bulunuyor.

25. Işıklı Göl Kamp Alanı (Denizli)

25. Işıklı Göl Kamp Alanı (Denizli)

Çivil ilçesinde bulunan göl kenarında kamp yapma imkanı sunan bir mekandır. WC, su, elektrik, yürüyüş yerleri gibi olanaklarının olmasının yanı sıra ateş ve mangal da yakabileceğiniz eşsiz manzarasıyla insanları büyüleyen bir kamp alanıdır.

26. Karagöl Milli Kamp Alanı (İzmir)

26. Karagöl Milli Kamp Alanı (İzmir)

Menemen ilçesinde ücretli bir şekilde kalabileceğiniz bir kamp alanıdır. Çadır, karavan alanları, büfe, restoran, WC, duş ve mangal imkanları bulunur. Çocuklar için de alan barındırması bakımından ailecek de gitmek için tercih edilebilecek bir kamp alanıdır. Kamp alanının tek sıkıntısı ulaşım yolunun virajlı olmasıdır.

27. Kargı Koyu Kamp Alanı (Muğla)

27. Kargı Koyu Kamp Alanı (Muğla)

Sahil kenarında Datça'da bulunan bir kamp alanıdır. Bir yandan kamp yaparken diğer yandan da Datça'nın doğası içerinde bulunan Kargı koyunun denizine girebilirsiniz. Kamp alanına yakın yiyecek tesisleri vardır ve duş ile WC de kamp alanı içeresinde bulunuyor. Doğa yürüyüşü sevenlerin de tercih edebileceği bir kamp alanıdır.

28. Kayıhan Göynüş Vadisi ve Kaya Kiliseleri Kamp Alanları (Afyonkarahisar)

28. Kayıhan Göynüş Vadisi ve Kaya Kiliseleri Kamp Alanları (Afyonkarahisar)

Arog filminin de bir kısmının çekildiği bir vadidir ve kalabalık ortamlarda tatil yapmayı sevmeyenlerin tercih edebileceği bir kamp alanıdır. Su olmadığı için kampa giden kişilerin suyu ve yiyecek gibi gereksinimleri kendilerinin gidermesi gerekir.

29. Kelebekler Vadisi Kamp Alanı (Muğla)

29. Kelebekler Vadisi Kamp Alanı (Muğla)

Fethiye'de bulunur deniz manzaralı bir yerde kamp yapmak isteyenlerin tercih edebileceği bir kamp alanıdır. Ücretli bir kamp yeridir ve WC, duş, elektrik, Wİ-Fİ, ücretsiz otopark ve daha birçok imkanı vardır. Kelebek vadisin eşsiz doğası ve manzarası üzerine kurulmuş bir yerdir. Restoran, market ve yürüyüş parkurları bulunan bu kamp alanı huzurlu, sakin bir kamp tatili için tercih edilebilecek bir kamp alanıdır.

30. Knidos Antik Kenti Kamp Alanı (Muğla)

30. Knidos Antik Kenti Kamp Alanı (Muğla)

Datça'da bulunan bu antik kent hem tarihi hem de benzersiz doğası ile gidenleri kendisine hayran bırakan bir antik kenttir. Aynı zamanda antik kentin kendisine ait masmavi, berrak bir koyu vardır. Kamp alanında çamaşır yıkma yeri, duş, WC, buzdolabı, pişirme yeri, tenis kortu gibi birçok imkanı vardır ve burada ücretli bir şekilde konakla vardır.

31. Domaniç Dağları Kamp Alanı (Kütahya)

31. Domaniç Dağları Kamp Alanı (Kütahya)

Domaniç'te kent ormanı içerisinde yer alıyor. Kamp alanı içeresinde günlük ihtiyaçların karşılanabileceği bir tesis yoktur. Dolayısıyla gelecek kişilerin bunu göz önünde bulundurarak gitmesi gerekir. Kamp alanı içerisinde; bisiklet turu, manzara seyri ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteler yapılabilir.

32. Palamutbükü Kamp Alanı (Muğla)

32. Palamutbükü Kamp Alanı (Muğla)

Palamutbükü, Datça'nın doğasının en iyi hissedilebileceği yerlerden bir tanesidir. Hem sessizlik içerisinde hem de tesislerden uzak olmaması bakımından tercih edilebilecek bir yerdir. Ücretsiz bir şekilde kamp yapılabilecek bu alanda market, kafe, duş, WC ve elektriğe ulaşım imkanı da vardır. Güvenli, huzurlu ve tesislerden de uzak olmayan bir kamp alanıdır.

33. Pamucak Plaj Kampı (Muğla)

33. Pamucak Plaj Kampı (Muğla)

Marmaris'te bulunan ücretsiz bir şekilde kamp yapılabilen bir alandır. Hem sahil kenarında hem çam ağaçları altında bulunan; elektrik, yiyecek, ve sosyal tesisler bulunduran huzurlu bir çadır kurma yeridir.

34. Sazlıca Plajları Kamp Alanları (İzmir)

34. Sazlıca Plajları Kamp Alanları (İzmir)

Foça'da bulunan içerisinde; otopark alanı, duş, WC, büfe, restoran, piknik alanı, elektrik, buzdolabı ve mangal yerleri bulunduran bir kamp alanıdır. Huzurlu ve sessiz-sakin bir alanda çadır kurmak isteyenlerim tercih edebileceği bir yerdir.

35. Spil Dağı Kamp Alanı (Manisa)

35. Spil Dağı Kamp Alanı (Manisa)

Kış aylarında buz tutan gölün üzerine kamp kurulsa da yaz aylarında da hem yabani doğası hem de orman içeresindeki huzuru ve serinliği bakımından tercih edilen bir mekandır. Seyir tepeleri, yabani atları, ve piknik alanlarıyla bilinen bir kamp alanıdır.

36. Su Uçan Şelalesi (İzmir)

36. Su Uçan Şelalesi (İzmir)

Menemen'de bulunan şelale Çukurköy Şelalesi, Türkmenköy Şelaleleri ve Karakuzu Şelalesi isimleriyle de bilinir. Bölge doğal alan olduğu için etrafında herhangi bir işletme bulunmaz. Elektrik, Wİ-Fİ, market, duş, WC, gibi olanakları yoktur ancak doğa içerisinde her şeyden uzaklaşarak kamp yapmak isteyen tercih edebileceği güvenli bir bölgedir.

37. Taşyaran Vadisi (Uşak)

37. Taşyaran Vadisi (Uşak)

Taşyaran Vadisi Tabiat Parkı içerisinde yer alır. Kamp alanı içeresinde WC, seyir trası, içecek yerleri, yemek yeme yerleri ve piknik alanı bulunuyor. Taşyaran Vadisinin içeresinde doğa ile kalarak huzurlu bir tatil yapmak isteyenlerin tercih edebileceği bir kamp alanıdır.

38. Turnalı Boncuk Koyu Kamp Alanı (Muğla)

38. Turnalı Boncuk Koyu Kamp Alanı (Muğla)

Menteşe'de bulunan toplu taşıma ile de kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz bir alandır. Çadır kampı ücretlidir ancak içeresinde birçok imkan barındırması bakımından tercih edilebilecek sakin, denize sıfır huzurlu bir kamp alanıdır.

39. Ulubey Kanyonları Kamp Alanları (Uşak)

39. Ulubey Kanyonları Kamp Alanları (Uşak)

Ulubey'de bulunan kanyon Dünya'nın en büyük ikinci kanyonudur. Doğa içeresinde hem eşsiz bir manzarada kamp yapmak hem de doğa yürüyüşü yapmak açısından tercih edilebilecek bir çadır alanıdır. Ayrıyeten yiyecek-içecek, telefon çekmesi bakımından iyi olan bir yerdir.

40. Emet Umutlu Köyü Sarısu Yaylası Kamp Alanı (Kütahya)

40. Emet Umutlu Köyü Sarısu Yaylası Kamp Alanı (Kütahya)

Emet'te bulunur ve toplu taşıma imkanı yoktur. Ancak yürüyüş yeri, mangal yakma alanı, WC gibi olanakları vardır. Tamamen doğa içeresinde suyun kenarında rahat, sessiz ve huzurlu bir doğa kampı yapmak isteyenlerin çadır kurabileceği bir alandır.

Siz hangi kamp alanlarını eklerdiniz?

İlginizi Çekebilir.👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın