Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücret İçin Son Dakika Açıklaması: Asgari Ücret Ara Zam Olacak mı, Kaç TL Olacak?

Asgari Ücret İçin Son Dakika Açıklaması: Asgari Ücret Ara Zam Olacak mı, Kaç TL Olacak?

Yeni yılın başında yapılan asgari ücret zammı, henüz daha dört ay tamamlanmadan yüksek enflasyon karşısında adeta eridi. İşçi sendikaları, asgari ücrette ara zam beklentisine girerken, hükümet kanalında ise kafa karıştırıcı açıklamalar geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ayın son günlerinde yaptığı açıklamada; “Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla da bunun vakti aralıktır.” ifadesini kullanmıştı. AK Parti cephesinden asgari ücret ile ilgili yeni açıklama geldi. Peki, asgari ücret artacak mı? Asgari ücret ara zam olacak mı? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Türkiye’de yeni yılla birlikte yapılan zam sonrası asgari ücret 4 bin 250 liraya yükseltilmişti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayında yıllık enflasyonun yüzde 54,44'den yüzde 61,14'e yükseldiğini açıkladı. Vatandaşlar arasında ise enflasyonun çok daha yüksek olduğu inancı hakim. Hal böyle olunca asgari ücret için ara zam iddiaları da gündeme geldi.

Asgari Ücret Ara Zammı Olacak mı?

Asgari Ücret Ara Zammı Olacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu ile ilgili yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;

Ben vatandaşıma onu aldatacak, yani yapmayacağımız veya yapamayacağımız bir şeyi söylemeyi doğru bulmam. Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla da bunun vakti aralıktır. Vakti geldiğinde de asgari ücretle sorumlu olan sendikalar ve Çalışma Bakanlığım otururlar konuşurlar, adımı atarız. Durum bu.

Asgari Ücrette Son Dakika Açıklaması

Asgari Ücrette Son Dakika Açıklaması

Hükümet kanalından asgari ücret için son açıklama ise AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’dan geldi.

Hamza Dağ; “Asgari ücretle ilgili bir irade ortaya koyduğunuz herkes kendi çalışanlarına bir artış koymuş oluyor ve insanların alım gücünü bir seviyede tutmaya çalışıyoruz. İlgili bakanlıklarımız şu anda takip ediyor, gelen verilere göre zaten temmuz ayında memurlarla ilgili bir gündem var, asgari ücretle ilgili aralık ayında konuşuluyor. Ama gelen verilerin enflasyonun altında kaldığını görürsek, gerekirse müdahale yapmaktan çekinmeyiz' ifadelerini kullandı.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın