Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Asus Zenfone 2 Lazer Ayrıntılı İnceleme
Asus Zenfone 2 Lazer Ayrıntılı İnceleme
2014 yılında Zenfone 4-5-6 ile çok iyi bir başarı yakalayan Asus firması birkaç ay önce de dünyanın ilk 4 GB belleğe sahip telefonunu ülkemizde (Güzelim Türkiye’mde) tanıtımını yapmıştı. Tanıtımdan sonra yeni modellerin de geleceğini biliyorduk zira bizim ülkemizden önce birkaç ülkede Zenfone Selfie , Zenfone 2 Deluxe , Zenfone 2 Laser (inceleyeceğim telefon) modellerini tanıtımı çoktan yapılmıştı. Sadece ne zaman bizim piyasaya girecek onu bilmiyorduk, neyse ki artık biliyoruz. 21 Eylül itibari ile Asus Shop üzerinden ön siparişe giren akıllı telefonun 5 inç- 5,5-6 inç inç olmak üzere üç tane modeli bulunmakta. İncelemesini yaptığım Zenfone 2 Laser modeliyse 5,5 inç ekrana sahip olan model. Akıllı telefon adını lazer odaklama teknolojisine sahip olmasından dolayı alıyor. Kameralarda daha hızlı odaklama ile daha iyi fotoğraflar elde etmenize imkân tanıyor. İsterseniz telefonu daha yakında tanıyalım.
Ekran 5.5 inch HD 1280x720p IPS Kapasitif Ekran
OS Android Lollipop 5.0.2 with Asus ZenUI
CPU 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 410 dört çekirdek
Ram 2GB
Depolama 16GB (10.08GB boş alan)
Kamera 13MP Laser Auto-Focus (arka), 5 MP (ön)
Bağlantı Wi-Fi, 3G/4G/2G, GPS, Bluetooth, microUSB
Batarya 3,000mAh
Boyutlar 152.5 x 77.2 x 10.9mm
Ağırlık 170 grams
Fiyat
Asus ZenFone 2 Laser 5 inç (ZE500KL) 1.2 GHz: 899 TL
Asus ZenFone 2 Laser 5.5 inç (ZE550KL) 1.2 GHz: 999 TL
Asus ZenFone 2 Laser 6 inç (ZE600KL) 1.5 GHz: 1099 TL
Asus Zenfone 2 Laser
Kulaklık
Şarj kablosu ve şarj başlığı
Kullanım kılavuzu ve garanti belgesi
Tasarım
Asus Zenfone 2 Laser görünüm ve kullanım hissi açısından amiral gemisi Zenfone 2 ile aynı diyebiliriz. Aslında her iki cihaz önden görüldüğü zaman herhangi bir farkını söylememiz zor. 5,5 inçlik ekranın alt kısmına önceki modellerde olduğu gibi 3 adet kapasitif tuş yerleştirilmiş. Bu tuşlar karanlıkta aydınlatmalı değil ama gümüş rengi ile karanlıkta görülebilir kılıyor. Ön kamera, ışık sensörleri ve bildirim ışıkları ekranın üst kısmına konumlandırılmıştır.
Telefonun çerçevesi oldukça az ekran çerçeve oranı %72 civarı. Zenfone 2 Laser’ in ses tuşları Zenfone 2 ile aynı olup kameranın altına konumlandırılmış. Güç tuşu telefonun üst kısmına yerleştirilmiş. Bu size ilk başta ulaşılabilirliği zor kılsa da Asus ekrana çift dokunmada açma ve kapama özelliğini ekleyerek bu sorunu ortadan kaldırmış. Bir süre sonra güç tuşunun olduğunu unutup telefonu sadece ekrana çift tıklayarak açıp kapatırsınız muhtemelen. Aslında bakacak olursak artık donanım düğmeleri geri bildirim de geri kaldığını söyleyebilirim. Diğer üreticiler de yavaş yavaş ekrana çift dokunmada açma ve kapama özelliğini eklemeye başladılar. 170 gram ağırlığı ile uzun kullanımda eli yormuyor.
Telefonun arka tarafı mat görünümlü plastik yüzeye sahip. Telefonun kapağını çıkardığımızda 2 adet 4G desteği olan sim kart yuvası bir adet hafıza kartı yuvasını görüyoruz. Burada en büyük farklılık şüphesiz pilinin çıkarılabilir olması. Ayrıca bu gördüğüm ilk çıkarılabilir pile sahip Zenfone modeli oldu. Zenfone 2 Laser ele kolayca sığacak boyutta eli küçük olan kullanıcılar için kullanımda biraz zorluk çıkarabilir. Elleri küçük olup zorluk yaşayan olursa telefonun üst çekmece bölümünde tek el modu eklenmiş ve bu sayede bu sorunda çözülmüş.
Ekran
Telefonun ekranı bütçe dostu cihazlarda standart hale gelmiş olan HD (720×1280) çözünürlüğe sahipken bu çözünürlük 5,5 inçlik ekrana sığdırılmış. Bu ekran 294 ppi piksel yoğunluğu ile orta derece canlı renkler sunuyor. Normal ışıkta zorluk çekmezsiniz fakat güneş ışığında telefon ekranı çok sönük duruyor ve kullanımda biraz zorluk çıkarıyor. Ekran hasarlara daha dayanıklı olması için Gorilla Glass 4 koruma ile geliyor. Fiyatına göre kendi standartlarında ki diğer telefonlara nazaran üst seviye bir korumayla geliyor.
Donanım
Asus Zenfone serisi Intel Atom işlemcilerle biliniyor fakat bu modelde 64 bit 1,2 GHz hızında 4 çekirdekli Snapdragon 410 işlemci kullanılmış. Grafik işlemcisi ise Adreno 306 tercih edilmiş. Kombinasyon fiyat noktasında adil bir anlaşma ve tatmin edici bir performans sunuyor. Bu model 16 GB depolama alanına sahip ve 10,8 GB kullanılabilir alan sunuyor. Micro SD kart ile 64 GB’ta kadar yükseltilebiliyor. Bu alan ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa OTG desteği ile USB bellek bağlayabilirsiniz. Diğer donanımlara baktığımız zaman WiFi 802.11 b/g/n, 4G LTE / 3G HSPA+, Bluetooth 4.0 ve GPS bulunuyor. Son olarak Zenfone 2 Laser 3000 mAh bataryaya sahip.
Yazılım
Asus Zenfone 2 Laser oldukça özelleştirilmiş ZenUI arayüzüne sahip Android 5.0.2 lolipop ile çalışıyor. Telefonla beraber bir sürü uygulama geliyor. Örneğin Share Link, Do it Later, Asus Email, Browser, Mini Movie, Whats next, SuperNote, Çocuk Modu, etc…. Bunlardan sadece birkaçı. Bu kadar uygulama olması güzel bir şey ama diğer yandan telefonu fazla uygulama fazla yük anlamına da geldiğini belirtmekte fayda var. Bu kadar fazla uygulamayı dilerseniz silebilir dilerseniz yine Asus’un sunmuş olduğu otomatik başlatma uygulaması ile telefon açılışında başlatmak istediğiniz uygulamaları seçebilirsiniz. Bu sayede telefonu fazla yükten kurtarmış olursunuz.
Performans
Asus Zenfone 2 Laser fiyat performans olarak iyi sonuçlar veriyor. Snapdragon işlemci tüm bilgi işlem gereksinimlerine hallettim ve 2GB RAM multitasking ihtiyaçlarının çoğu için yeterli oldu.
Oyun performansını ölçmek için Dead Trigger 2 , Asphalt 8: Airborne ve Modern Compat 4: Zero Hour oyunlarını denedim. Grafiksel anlamda yoğun olan oyunlarda biraz kekeledi diyebilirim. Oyun performansı hakkında daha detaylı inceleme için çekmiş olduğum oyun oynama videolarına Youtube kanalım bakarak anlayabilirsiniz.
Kamera
Zenfone 2 Laser bu fiyatlarda laser odaklama ile gelen tek akıllı telefon olma özelliğinde. Arka kamera da bulunan 13 megapiksel çözünürlüğündeki sensör laser odaklama ile 0,3 saniyede cisme odaklamanıza imkan veriyor. F/2.0 diyaframa sahip kamera gün ışığı koşullarında iyi detaylandırma, doygunluk ve kontrast seviyeleri ile güzel sonuçlar sunuyor.
Çoğu bütçe dostu akıllı telefonda olduğu gibi çok iyi görüntüler yakalamak biraz güç. Asus kamera meraklıları için Piksel Master adını verdiği ve daha iyi fotoğraflar yakalamanız için bir sürü mod eklemiş kamera yazılımına. Bu modlar arasında manuel mod ile ISO, odak, sahne v.b bir sürü ayarı elle ayarlayabilirsiniz.
Kamera aynı zamanda çok detaylı fotoğraflar çekmeniz için 4 görüntüyü birleştirip Multiframe Fusion teknolojsi ile süper çözünürlükte fotoğraflar oluşturmanızı sağlıyor. Cep dostu fiyatı ile kamera severleri memnun edebilecek bir cihaz. Aşağıda Zenfone 2 Laser ile çekilmiş birkaç fotoğrafı görebilirsiniz.
Batarya
Pili konusunda Asus’un bu modelde kendini geliştirdiğini söylemek isterim. Arama, müzik, sosyal ağda dolanma, oyun, kamera gibi işlemlerde 14 saat boyunca kullanabildim. Tek şarjla 16 saate yakın bir süreye kadar kullanmanız mümkün. Şarjı bir günü rahatlıkla çıkarıyor. Diğer modellerine nazaran çıkarılabilir pili sayesinde değiştirme işlemi basit olacağından pil yönünden hiçbir sorun yaşamayacağınızı garanti edebilirsiniz. Yani kısaca pil konusunda iyi sonuçlar verdi diyebilirim.
+Artılar
Uygun fiyat
Uzun ömürlü pil
Çoklu görev gereksinimleri
Lazer odaklama
-Eksiler
ZenUI arayüzü biraz daha iyileştirilmeli
En iyi tasarlanmış phablet olduğu iddia ediliyor ama tam olarak değil.
=Genel Sonuç
Lazer odaklama, iyi pil ömrü ,ekran, yazılım ve performans açısından bin lira altı kategoride alınabilecek en iyi akıllı telefonlardan bir tanesi diyebilirim. Eğer iyi fotoğraflar yakalamak istiyorsanız, büyük ekranlı bir cihaz arıyorsanız ve aynı zamanda pil konusunda sıkıntı çıkarmayacak bir akıllı telefon almak isterseniz Asus Zenfone 2 Laser ’i tavsiye edebilirim. Asus Zenfone 2 Laser hakkında merak ettiğiniz tüm soruları yorum atarak sorabilirsiniz. Tüm sorulara cevap vereceğimden emin olabilirsiniz.
Google+:)
Yorum Yazın