Görüş Bildir
Haberler
Atıf Yılmaz Kimdir, Neden Öldü? Atıf Yılmaz Nereli, Eğitimi Ne?

Atıf Yılmaz Kimdir, Neden Öldü? Atıf Yılmaz Nereli, Eğitimi Ne?

Özge Tepe
05.05.2022 - 13:45

5 Mayıs 2006 yılında Ülser nedeniyle kaybettiğimiz ünlü yönetmen, yapımcı ve senarist Atıf Yılmaz'ın ismi 100'den fazla yapımda yer alıyor. Başarılı bir eğitim hayatına sahip olan Atıf Yılmaz Batıbeki, 80 yıllık yaşamına onca şey sığdırıyor. Peki Atıf Yılmaz kimdir, nereli? Atıf Yılmaz neden öldü, eğitimi ne? Ölüm yıldönümünde Atıf Yılmaz hakkında merak ettiğiniz tüm detayları bu içerikte derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Atıf Yılmaz Kimdir?

Atıf Yılmaz Kimdir?

Tam adı Atıf Yılmaz Batıbeki. 9 Aralık 1926 tarihinde Mersin'de doğdu. Ailesi Elazığ ilinin Palu ilçesinden göçtü. Kürt kökenli olan Atıf Yılmaz, ortaokula kadar Mersin'de okudu.

Liseye geçince İstanbul Işık Lisesi'ne kaydoldu. Burada yatılı okuyan Atıf Yılmaz daha sonra Adana Erkek Lisesi'ne yazıldı.

Daha sonra Kabataş ve Haydarpaşa liselerinde okumaya devam eden Atıf Yılmaz, Mersin'e de lise açılınca buraya geri döndü.

Mersin Lisesi'ni bitirdiğinde üniversite eğitimine hız kesmeden devam etti. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi onun yükseköğrenimini aldığı kurumlardır.

Atıf Yılmaz Kariyer Yaşamı

Atıf Yılmaz Kariyer Yaşamı

Atıf Yılmaz, yönetmenlik kariyerine Kanlı Feryat ile başladı. Bundan öncesinde de yardımcı yönetmenlik, film eleştirmenliği ve senaryo yazarlığı yaptı.

Orhan Günşiray ile birlikte Yerli Film isimli bir prodüksiyon firması kurdu. Bu sayede çalışmalarının hızını da artırmış oldu.

Birçok yerde görev alan Atıf Yılmaz, Yerli Film kapanınca ADAF'ı; burası da dağılınca Yeşilcam Filmcilik'i açtı.

Mimar Sinan Üniversitesinde akademisyenlik yapan Atıf Yılmaz, en son 2004 yılında Eğreti Gelin isimli filmi yönetti.

Atıf Yılmaz Neden Öldü? Atıf Yılmaz Evli mi?

Atıf Yılmaz Neden Öldü? Atıf Yılmaz Evli mi?

Atıf Yılmaz, yaşamında 3 kez evlendi. İlk evliliği Nurhan Nur ile 1952 yılındaydı. 10 yıl evli kaldıktan sonra 1967 yılında Ayşe Şasa ile evlendi. 6 yıl evliliğin ardından boşandılar. 1974 yılında Deniz Türkali ile evlendi ve vefat edene kadar evliliklerini sürdürdüler.

Atıf Yılmaz, geçirdiği ülser hastalığı nedeni ile hayatını kaybetti. 2006 yılında İstanbul'da vefat eden Atıf Yılmaz, geriye bizler için pek çok film bıraktı.

Bunlara da göz atın:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın