Görüş Bildir
Haberler
Avrupa'nın Geleceği Yunanistan'ın Ellerinde

Avrupa'nın Geleceği Yunanistan'ın Ellerinde

Gökçen Şahin
04.07.2015 - 21:25 Son Güncelleme: 06.07.2015 - 10:57

Sonucu Ne Olursa Olsun, Yunanistan Krizi Avrupa'yı da Etkileyecektir

Sonucu Ne Olursa Olsun, Yunanistan Krizi Avrupa'yı da Etkileyecektir
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Yunanistan son zamanlarda tüm dünyanın da izlediği üzere, gerçekten zor bir durum içerisinde. İnsanlar bankalara hücum etmiş akabinde de bankaların açılması durdurulmuştu. IMF'e olan yükümlülüklerin yerine getirilememesi de Yunanistan'ın kriz batağına iyice sürüklenmesine neden oldu. Daha sonra referandum yapılması gündeme geldi. Asıl sebeplerinden birisi de Yunanistan'ın Euro birliğinden ayrılma çabalarının hızlandırılması idi. Tüm bunların yanında halkın finansal anlamda perişan halde olması da cabasıydı. Acil olarak gerçekleştirilen üst düzey toplantıların ve planların çoğu da işe yaramaz olarak nitelendirilmişti.

Yaşanan kaos Yunanistan için Euro bölgesinden ayrılmanın felaketle sonuçlanacağının bir kanıtı da oldu. Avrupa'nın kalanı içinse, Yunanistan'ın Euro bölgesinden ayrılması çeşitli riskler taşımakta. Avrupa'nın güney doğusundaki ekonomik olarak çöküş içerisinde olan Yunanistan'ı da göz önünde bulundurduğumuzda olması daha da kesinlik kazanan risklerdir bunlar. Ancak Avrupalı'lar bu konu hakkında çok da endişe duymuyorlar. Bunun nedeni ise Yunanistan'ın Euro bölgesinden çıkması halinde Euro bölgesinin ekonomik açıdan daha istikrarlı bir vaziyet alacağı şeklinde bir düşünceye sahip olmaları. Ancak bu şekilde düşünüyor olmaları kendileri için üzücü çünkü Yunanistan'ın Euro bölgesinden ayrılması Avrupa'nın geri kalanının nispeten de olsa istikrarlı hale gelmesini sağlamayacak.

Krizin etkilerini sadece Yunanistan için düşünmediğimiz zaman ve etki alanının daha fazla olabileceğini ele aldığımızda da, Euro üzerinden gelecek başka tehditlerin de kaçınılmaz olduğunu göreceğiz. Bununla birlikte, Yunanistan'ın Euro bölgesinden ayrılması Euro'nun değiştirilemez olmadığına bir kanıt olacak ve kimse de bu ayrılmalara neden olan faktörlerin ne olduğunu tam olarak bilemeyecek, borçlu ve alacaklı tarafların arasındaki malum kutuplaşmayı da çözemeyecektir. Eğer Euro, gerçekleştirilmesi gereken reform ihtiyacıyla yüzleşmezse Yunanistan krizi kasvetli günlere davetiye çıkaracaktır ve bu da zamanla önce Euro'nun dolayısıyla da Avrupa Birliği'nin mahvolmasına yol açacaktır.

Europe’s future in Greece’s hands

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın