Görüş Bildir
Haberler
Avrupa'nın Gitmek İçin Can Atılan En Güzel 7 Plajı

Avrupa'nın Gitmek İçin Can Atılan En Güzel 7 Plajı

idioteque
11.04.2015 - 14:27 Son Güncelleme: 11.04.2015 - 14:48

Yazın en güzel anlarının geçirildiği harika plajlar sadece Amerika'da ya da diğer kıtalarda değil. Avrupa'da da kendine özgü çok güzel plajlar mevcut. Bu içeriğimizde onlara değindik. Yaz planları yapmaya başlayanlar için, farklı alternatifler sunabiliriz belki. İçerikte bir tane de ülkemizden bir plaj var ki, dillere destan..

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/thrilli...

7. Ses Illetes Plajı, Formentera/İspanya

7. Ses Illetes Plajı, Formentera/İspanya

Formentera adasında bulunan bu plaj, yakınlarındaki İbiza kadar hareketli olmasa da, sakinliğiyle bile kendini tercih ettirebilir. Plaj muazzam görünümüyle adeta Karayipler'den fırlamış gibi. İnce kumları ve turkuaz deniziyle, İbiza'nın yanında daha romantik bir tatil planı için düşünülebilir.

6. Porthcurno Plajı, Cornwall/İngiltere

6. Porthcurno Plajı, Cornwall/İngiltere

İlk başta şaşırıyoruz aslında. Çünkü İngiltere'yi hep sisli, yağışlı olarak biliriz ama bu orada da çok güzel plajlar olmayacağı anlamına gelmiyor elbette. Porthcurno da bu plajlardan biri. İngiltere'nin güneyindeki Cornwall'da bulunan bu şirin köyün, harika bir de plajı var. Beyaz kumlarda güneşlenmeyi önerirdik ama malumunuz İngiltere burası.. Buraya giderseniz şemsiyeyi eksik etmeyin.

5. Myrtos Plajı, Kefalonia/Yunanistan

5. Myrtos Plajı, Kefalonia/Yunanistan

Komşunun doğa harikası plajlarını hep duymuşuzdur. Aramızda şanslı olanlar gidip görmüştür bile. Myrtos da onlardan sadece birisi. Ege Denizi'nin görülmeye değer güzelliğini bir de komşumuz Yunanistan'ın olduğu yakadan deneyimlemenizi öneriyoruz. Yalnız dikkat, su birden derinleşiyormuş. Acemi yüzücüler sözümüz size; suyun güzelliğine kapılıp gitmeyin. ☺

4. Tavşan Plajı, Lampedusa/İtalya

4. Tavşan Plajı, Lampedusa/İtalya

TripAdvisor sitesinin muhteşem olarak tanımladığı plajlardan biri daha. Aynı zamanda Tavşan Plajı, 2013 yılında kullanıcıların oy kullanabildiği bir websitesinde, dünyanın en iyi plajı da seçilmiş. Demek ki görülmesi gereken bir şeyler var.. Lampedusa, İtalya'ya bağlı adalardan biri. Coğrafik olarak Tunus'a daha yakın. Haliyle sıcaklık ortalamaları hakkında endişeniz olmasın.

3. Fuerteventura, Kanarya Adaları/İspanya

3. Fuerteventura, Kanarya Adaları/İspanya

Miami'deki plajlara kıyasla, daha sessiz sakin bir tatil yapmak istiyorasanız, Kanarya Adaları ve akabinde Fuerteventura Plajı da alternatif listenizde bulunmalı. Avrupa'nın gizli kalmış cennet köşelerinden birisi olan Kanarya Adaları'nda geçireceğiniz bir tatil hiç unutulmaz olurdu herhalde. Ek bilgi: Otelinizden Afrika görünüyormuş. 😊

2. Vik Plajı, Vík í Mýrdal/İzlanda

2. Vik Plajı, Vík í Mýrdal/İzlanda

Vik Plajı'nı diğerlerinden farklı kılan özelliğini hemen farketmişsinizdir zaten. Siyah kumlarıyla hemen dikkat çekiyor. Ayrıca denizi de oldukça dalgalı. Listeye dahil etmemizin sebebi, görsel açıdan müthiş bir manzara sunması. Diyeceğimiz o ki, gidecekseniz yüzmeye gitmeyin, dalgalar sizi alt edebilir. Kıyı şeridinde bulunan mağaraları keşfe çıkabilirsiniz ya da kutup martılarını seyre dalabilirsiniz.

1. Kaputaş Plajı, Kaş/Antalya

1. Kaputaş Plajı, Kaş/Antalya

Listenin son plajı bizden. Avrupa'nın diğer muhteşem sahillerine gitmeden önce, gidilecek ilk yer yüzyıllardır yanıbaşımızda, Kaş'ta. Plaja karayolundan 187 basamak inilerek ulaşılıyor. Paylaştığımız fotoğrafın üstünde Antalya yazmasa, acaba kaç kişi Türkiye'de yer aldığını tahmin edebilirdi? Yurtdışındaki diğer plajları keşfe çıkmadan, ülkemizde yer alan güzellikleri bilmek, değerlendirmek fena olmaz hani? Maddi olarak da daha uygun olacaktır. 😊

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
2
1
0
0
0