Görüş Bildir
Haberler
Ayak Detoksu Nasıl Yapılır? Ayak Detoksu Tarifleri…

Ayak Detoksu Nasıl Yapılır? Ayak Detoksu Tarifleri…

Şebnem Sucu
13.09.2021 - 11:23

Ayak detoksu yapmak ayaklarınızın rahatlamasını, şişliklerin giderilmesini ve kolay yoldan bakımını sağlar. Giderek popülaritesi artan ayak detoksları, günümüzde bazı sağlık ve güzellik merkezlerinde hatta evde bile yapılabilmektedir. Ayaklarınızı sıcak ya da ılık suda dinlendirerek yapabileceğiniz ayak detoksu, günün tüm yorgunluğunu ve stresini atmanız için harika bir alternatiftir. Sıklıkla ihmal edilen ayaklar için detoks uygulaması aynı zamanda ayaklarınızın görünümünü de önemli ölçüde iyileştirmektedir. Peki, ayak detoksu nasıl yapılır? İşte ayak detoksu tarifleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Detoks dendiğinde akıllara ilk olarak vücuttan zararlı maddelerin atılımı gelmektedir. Farklı birçok etkenden dolayı vücutta zamanla toksinler birikir ve bunlar idrar, dışkı ve ter yolu ile dışarı atılırlar. Ancak ayak detoksunun toksinleri dışarı atma gibi bir etkisi yoktur. Ayak detooksu yalnızca ayak sağlığınızı korumaya ve ayaklarınızdaki mevcut sorunları iyileştirmeye ve rahatlamaya yardımcı olur. Ayaklarınızı temizlemek, yenilemek ve görünümlerini iyileştirmenize yardımcı olacak ayak detoksu için yapmanız gerekenler son derece basit işlemlerdir. Peki, ayak detoksu nasıl yapılır? İşte ayak detoksu tarifleri...

AYAK DETOKSU NASIL YAPILIR?

Ayağınızda açık yaralar ya da enfeksiyon bulunmuyorsa sıcak bir ayak detoksunun faydalarından yararlanmanız için hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Bunun için pahalı ürünlere ihtiyacınız da yok. Hem güvenilir hem de etkili doğal ürünler ile evinizde ayak detoksu yapabilirsiniz. İşte ayaklarınızdaki dolaşımı canlandıracak ve tüm vücudunuzu gevşetecek ayak detoksu tarifleri…

EPSOM TUZU İLE AYAK DETOKSU

Epsom tuzu ve sirke ile ayaklarınızı ölü derilerden arındırabilirsiniz. Aynı zamanda koku şikayetlerinizi ortadan kaldırabilir ve ayaklarınızın derinlemesine temizliğini sağlayabilirsiniz. Bu iki harika malzemenin bir araya gelmesi ile ayaklarınız daha güzel bir görünüme kavuşabilir.

Bunun için 1 lt. suyun içerisine 2 çorba kaşığı sirke ve 1 çorba kaşığı epsom tuzunu eklemeniz gerekiyor. Ayaklarınızı sıcağa yakın bu su içerisinde 35 dakika bekletmelisiniz. Daha sonra ayaklarınızı kurulayın ve masaj yaparak ayaklarınıza nemlendirici uygulayın.

DENİZ TUZU VE KARBONATLA AYAK DETOKSU

Yine bu detoks tarifi de ayaklarınızın hem bakımını hem de sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur. 

Ayağınızı yakmayacak sıcaklıkta suyu leğene dökün ve içerisine 1 bardak karbonat, 1 bardak deniz tuzunu ekleyin. Deniz tuzu ve karbonat suyun içinde eridikten sonra bu suyun içerisinde ayaklarınızı 40 dakika bekletin. Haftada 1-2 kere yapmaya devam edin.

LİMON, ZEYTİNYAĞI VE KAYA TUZU İLE AYAK DETOKSU

Sıcak suyun içine 1 adet limon suyu, 1 avuç kadar kaya tuzu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve karıştırın. Suyun içerisinde ayaklarınızı 25 dakika beklettikten sonra havlu yardımı ile ayaklarınızı iyice kurulayın. 

AĞIZ GARGARASI İLE AYAK DETOKSU TARİFİ

İçeriğindeki antiseptik özelliği ile ayaklarınıza kolay bir şekilde detoks uygulamanıza yardımcı olacak bu yöntemi haftada 1,2 kere uygulayabilirsiniz.

2 kapak kadar ayak gargarasını leğenin içine ekleyin ve sıcak su doldurun. Bu pratik yöntemle ayaklarınızı temizleyebilir, dinlendirebilir ve olası mantar problemlerini ortadan kaldırabilirsiniz.

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın