Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Ayasofya Kararının Etkileri Devam Ediyor: Yunan Şirketlerinden Türk Mallarına Boykot Çağrısı

Ayasofya Kararının Etkileri Devam Ediyor: Yunan Şirketlerinden Türk Mallarına Boykot Çağrısı

Türkiye'nin Ayasofya'nın statüsünü müzeden camiye dönüştürmesi kararı sonrasında Atina ve Ankara arasında başlayan söz düellosu devam ediyor. Yunanistan, Türkiye'ye yaptırım uygulanması için başlattığı diplomatik girişimi yoğunlaştırırken Yunan firmaları, Türk mallarına yönelik boykot kampanyası başlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Amerikanın Sesi'nin haberine göreYunanistan'ın ticaret alanındaki önce gelen temsilcilerinden Vassilis Korkidis, Türkiye'ye Ayasofya kararı nedeniyle acilen yanıt verilmesini savunanlar arasında. Yunan hükümetinin Ayasofya'nın statü değişikliğine karşılık verme konusunda devam eden çabalarının farkında olduklarını kaydeden Korkidis, bu çabalar somut hale gelene kadar Yunan şirketlerinin Türk ortaklarıyla ticareti vakit kaybetmeden boykot etmeye başlaması gerektiğini kaydediyor.

'868 ve 869 numaralarını taşıyan ürünleri almayın'

'868 ve 869 numaralarını taşıyan ürünleri almayın'

Yunan tüketicilerin de boykot kampanyasına katılması gerektiği görüşünde olan Korkidis, ithal ürünlerin üzerindeki barkodlarda 868 ve 869 numaralarını taşıyan Türk mallarının bir an önce boykot edilmesi gerektiğini söylüyor.

Türkiye'nin Yunanistana ihracatı yıllık 1 milyar 200 milyon dolar

Türkiye'nin Yunanistana ihracatı yıllık 1 milyar 200 milyon dolar

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ticari ilişkiler, iki ülke arasında uzun yıllardır devam eden gerginliklere rağmen son dönemde büyük ölçüde arttı. Yunanistan Türkiye'ye yılda 1 milyar 600 milyon dolar tutarında ihracat yapıyor. Türkiye'nin Yunanistan'a ihracatının tutarıysa 1 milyar 200 milyon dolar.

Yunan kamuoyunun Türk mallarına yönelik boykot çağrısını izleyip izlemeyecekleri, özellikle Corona virüsü pandemisinin Yunan ekonomisini karmaşaya sürüklediği göz önünde bulundurulduğunda net değil.

Ancak uzmanlara göre Ayasofya'nın yeniden cami olarak hizmete açılmasının Yunan kamuoyunda yarattığı öfke ve üzüntü kısa vadeli ticari kazanımların daha büyük kayıplarla silinmesi anlamına gelebilir.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Ayasofya ikili ilişkilerdeki gerginliğin son noktası

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
141
59
20
15
9
6
2
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Yunan şirketleriyle kalmaz bu iş.... Yavaş yavaş Avrupa ülkeleride Bu topa girer.... ..... 🤪😡🐧

cyanide

Bizim mallarımız mı varmış?

Pasif Kullanıcı

😂😂

Samoa Tiger

Fare dağa küsmüş dağ bi siktir git demiş. Bi siktir git be yunanistan. Boykot edecekmiş. Cürmünüz ne la sizin. Ağa babalarınız olmasa adaları daha dün satmış... Devamını Gör

Atakan Er

Öyle diyorsunda yunan bize 1.6 milyar dolar ticareti var. Bizim 1.2. Nasıl olacak bu iş? Onlar toplasan 15 milyon biz 85 milyon