Görüş Bildir
Haberler
Ayrılık Acısı, Aşık Olma Sevinci... Duyguların Her Anına Müziğin Eşlik Etmesindeki 12 Sebep

etiket Ayrılık Acısı, Aşık Olma Sevinci... Duyguların Her Anına Müziğin Eşlik Etmesindeki 12 Sebep

Begüm
03.10.2022 - 22:00

Müzik sandığımızdan çok daha kuvvetli... Üzüldüğümüzde, ağladığımızda, keyif duyduğumuzda kısacası pek çok duyguyu yaşadığımızda kulaklığımızı takıyor veya hoparlörden bir müzik açıyoruz. İşte duygularımıza müziğin eşlik etmesindeki sebepler!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. İlişkinizin bağlılığını tam olarak anlatan şarkılar bulursunuz.

Birbirinize olan sevginiz şarkıda geçen sözler ile oldukça uyuşur, bundan dolayı da o şarkı size çok daha anlamlı gelir. Sanki her cümlesi size ithafen yazılmıştır.

2. Ağladığınızda şarkının sözleri ruhunuzu sarar.

Yaralarınızı iyileştirir, ruhunuzu dinlemenize ve anlamanıza yardımcı olur. Şarkıyı dinledikçe kendinizi daha iyi ve güçlü hissedersiniz. Bu şarkılar size yalnız olmadığınızı hissettirir.

3. Duygularınızı ifade etmek için yardımcı olurlar.

Duygularınızı açıklamanızı da kolaylaştırırlar. Bazen boğazınızda düğümlenen, söylemek istediğiniz her şey şarkılarla dökülür...

4. Kendini daha güçlü ve iyi hissetmen için sana gaz verirler.

Şarkıların bu etkisi çok ama çok iyi değil mi? Şarkıya bağırarak eşlik ettiğinizde her şey daha iyi bir hal alır. Kendinizi daha iyi hissedersiniz ve bir şeyler yapabileceğinize dair inancınız artar.

5. Bazen söyleyemediklerini duyurmana yardımcı olur.

Senin ağzından o kelimeler çıkmaz ama şarkılar her şeyi anlatır... Hiçbir şey söylemenize gerek kalmaz ama ruhunuz dinleniz ve mutlu olursunuz. O yüzden şarkılar konuşmadan da iletişim kurmamızı sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. En mutlu anlarınıza eşlik eder.

Ve o şarkıyı dinledikçe o anlar daha değerli olur. Anılar ile şarkılar eşleştiğinde, her o şarkıyı dinlediğinizde aklınıza o an gelir. Sanki o anı ölümsüzleştiren bir şey olur.

7. Motivasyonunuzu artırır.

Arabada, duşta şarkı söylerken yüksek enerjiye bürünürsünüz. Daha yüksek sesle söylediğinizde kendinize gelirsiniz ve daha fazla motivasyonunuz artar. Hayattan da daha fazla zevk alırsınız.

8. Bu dünyadan kopup gidersiniz.

Dertlerin olduğunda müziğini açtıktan sonra olduğun yerden bambaşka dünyalara ışınlanırsınız. Düşünceleriniz arasında öylece dolanırken bulursunuz kendinizi.

9. En heyecanlı anların ateşini yükseltir.

İşte bu en keyiflilerindendir! Heyecanlı anlarınıza eşlik eden şarkılarla anın keyfini çıkarırken enerjiniz ve istekleriniz de yükselir. En romantik ve ateşli anlarınıza şarkılar eşlik eder.

10. Bir şarkı iki kişiyi birbirine bağlar.

Ve o şarkı sizin olur... Her dinlediğinizde ikinize özel gibi gelir ve çok fazla anlam ifade eder. Aşkınıza başından sonuna kadar eşlik eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Hüzünlü müzikler üzüntümüzden kaçmamıza yardımcı olur.

srv.onedio.com

Unuturuz üzüntümüzü... Başka bir duygu durumuna geçeriz. Bazı şarkılar yaralarımızı sarar ve ruhumuzu iyileştirir.

12. Aşık olduğunuzda duygularınızı tamamlar.

Tam olarak nasıl hissettiğinizi anlatır o şarkılar. Eksik duygularımızı tamamlarken daha da anlamlı şeyler hissetmemize yardımcı olurlar.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
afrodit06

Aşk acısında, sevinçte, dansta müzik herşeyi tamamlıyor hayatımızda napalım :(