Görüş Bildir
Haberler
B-SUV Segmentine Yenilik Getiren Yıldız: Kona'nın Türkiye Macerası Başladı

B-SUV Segmentine Yenilik Getiren Yıldız: Kona'nın Türkiye Macerası Başladı

Hyundai, Türkiye'de bugün satışa sunulan Kona modeliyle B-SUV segmentine yeni bir tasarım ve teknoloji anlayışı getiriyor. Yeni Kona'nın tanıtımı, dün Gürcistan'ın Batum kentinde yapıldı. Bu özel etkinlikte, Kona'nın yenilikçi tasarımı ve üst düzey teknolojik özellikleriyle ilgili detaylar basın ve otomobil tutkunlarıyla paylaşıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İç tasarım

İç tasarım

Önceki nesile göre 60 mm daha uzun dingil mesafesi, 77 mm daha uzun diz mesafesi ve ikinci sıradaki koltuklarda 11 mm daha yüksek baş mesafesiyle sınıfında en iyi değerleri sunuyor. İkinci sıradaki omuz mesafesi ise 1.402 mm ile sınıfının en geniş iç mekanına sahip olduğu açıklandı. Bu sayede, Hyundai Kona, uzun yolculuklarda ve günlük kullanımda bile rahat bir deneyim sunuyor ve yolcuların konforunu en üst düzeye çıkarıyor.

Dış tasarım

Dış tasarım

Hyundai, hızla yükselen B-SUV segmentinde tüketicilerin ilgisini çekmek için yeni Kona modelinde farklı tasarım ögeleri ve üst düzey sürüş dinamikleri sunuyor. Ön ve arka bölümde pürüzsüz bir görünüm sağlayarak dikkat çeken Kona, çizgi şeklindeki aydınlatma grubu ile köpek balığı benzeri bir burun tasarımından başlayarak yumuşak bir şekilde eğim gösteren bagaj kapağına kadar çarpıcı bir siluet sunuyor.

B-SUV modelin sportif karakteri, entegre ön ve arka lambalara sahip çamurluk eklentileriyle daha da vurgulanıyor. Kama oranlarına sahip yan paneller, tavan hattından arka spoylere kadar uzanan karakteristik krom çıta ile zenginleştiriliyor. Özel olarak tasarlanmış çok kollu 18 inç jantlar ise Kona'nın tüm versiyonlarında bir ilk olarak sunuluyor, bu da otomobilin çekici görünümünü tamamlıyor.

Yeni elektrikli son çeyrekte gelecek

Yeni elektrikli son çeyrekte gelecek

Hyundai, elektrifikasyon alanında standartları yeniden belirleyen tamamen elektrikli versiyonuyla 2023 yılının son çeyreğinde müşterilerin beğenisine sunmayı planlıyor. Kona modeliyle birlikte, B-SUV segmentinde daha etkin bir rol oynamayı hedefleyen Hyundai, tek bir gövde altında 3 farklı motor tipini zengin donanım seçenekleri ve akıllı teknolojilerle sunuyor.

Hyundai Kona ne kadar?

Hyundai Kona ne kadar?

Türk tüketiciler, yeni Kona modelinde 4 farklı motor seçeneğiyle karşı karşıya kalacaklar. İçten yanmalı benzinli motor seçenekleri, 120 beygirlik (200 Nm tork) 1.0 litrelik T-GDi Elite DCT ile başlıyor. Daha fazla performans arayanlar için ise 198 beygir (265 Nm tork) gücündeki 1.6 T-GDi N Line modeli öne çıkıyor. Yeni Hyundai Kona 1.0 T-GDi Elite versiyonu 1 milyon 612 bin TL, 1.6 Hibrit versiyonu 1 milyon 795 bin TL ve Kona 1.6 T-GDi N Line ise 1 milyon 826 bin TL fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Kullanıcılar, yakıt ekonomisine önem veriyorsa 141 PS'lik kombine çıkışa ve 265 Nm'ye kadar torka sahip 1.6 lt GDi Hibrit versiyonunu tercih edebilecekler. Turbo versiyonlarında 7 ileri Çift Kavramlı Şanzıman (7DCT) kullanılarak performans ve verimlilik sağlanırken, hibrit versiyon 6 ileri Çift Kavramlı Şanzıman (6DCT) ile donatılmış olarak sunuluyor. Hyundai Kona, N Line versiyonunda dört tekerlekten çekiş sistemiyle gelirken, diğer seçenekler önden çekişli olarak satın alınabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın