Bakan Selçuk: 'Uzaktan Eğitim, İnternet Üzerinden ve TRT Aracılığıyla Verilecek'
Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitime 1 hafta ara verildiğini, sonraki 1 haftada ise uzaktan eğitim yapılacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, haftalık ders programlarının yapılandırılarak internet üzerinden ve TRT ile televizyondan gerekli eğitim desteğinin sunulacağını söyledi.
Ziya Selçuk'un uzaktan eğitime ilişkin açıklaması 🎥
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan ve okulların 16-23 Mart arası tatil edilmesi, 23-30 Mart arası uzaktan eğitim verilmesi kararının alındığı “Koronavirüs zirvesi” sonrası açıklamalarda bulundu.
Selçuk, 23-30 Mart arasında haftalık ders programlarının yeniden yapılandırılarak internet ve televizyon ekranlarından sunulacağını belirtirken, gerekli altyapıyı hazırladıklarını söyledi.
Tatilin özel okullar ve bakanlığa bağlı kreşler ile anaokulları için de geçerli olduğunu söyleyen Selçuk'un açıklamaları özetle şöyle:
'Milli Eğitim Bakanlığının ücretsiz olarak sunduğu uzaktan öğrenme sistemiyle dünyada ilk kez ulusal ölçekte özel olarak hazırlanan televizyon, internet ders programlarıyla model ülke olmaya hazırdır.
“16-30 Mart arasındaki 2 haftalık tatilde öğrencilerimizin ilk 1 haftayı evlerinde geçirmelerini rica ediyoruz. 23 Mart'tan itibaren sunacağımız alternatiflerle uzaktan eğitim başlayacaktır.
'Elazığ depremi sonrası öğrencilerimizin telafi eğitiminde kolaylık sağlayan eğitim bilişim ağımızla ders ortamını evlere taşıyacağız.
'Eğitim Bilişim Ağı kullanımında bütün operatörlerden ücretsiz 3 GB internet erişimi sağlanacaktır.
'Eğitim Bilişim Ağının tümüyle yenilenen yüzüyle bu süreçte de önemli bir rol üstlenerek ders ortamını evlere taşıyacak. Bu konuda öğrencilerimizin eğitiminin uzaktan eğitimle sürmesini sağlayacak.
'Haftalık ders programları yapılandırılarak, Eğitim Bilişim Ağı ile internet üzerinden, TRT ile televizyondan gerekli telafi eğitim desteği sunulacak.
"Uzaktan eğitime başlarken ailelerimizi bilgilendireceğiz"
'Hangi teknolojiyle hangi içeriği vereceğimize ilişkin bir altyapı hazırladık. Öğretim kademelerine göre hangi araçla, tam gün mü yarım gün mü ne şekilde olacak bunlarla ilgili de tüm altyapı hazırlıklarımız tamamlanmış vaziyette.
“Öğrencilerimizin tercih edeceği internet ve TRT ekranlarından, farklı kanallardan kendi derslerini alabilme imkanı olacak. Velilerimiz ve öğrencilerimiz eğitim bilişim ağında neler yapacaklarını takip edebilirler. İlkokul 1. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerimiz için hazır hale getirilmiştir. Öğrencilerimiz isterlerse televizyondan, isterlerse internet bağlantılı cihazlardan derslerine devam edebilirler. TRT kanallarındaki ders programlarıyla ilgili tüm ayrıntılar duyurulacaktır.
'TRT'de mevcut kanallar üzerinden değil, yeni kanallar üzerinden sabahçı ve öğlenci olarak çizelgeye uyacağı ve dersleri izleyebileceği birkaç kanaldan söz ediyoruz. Mevcut kanallarda araya sıkıştırılmış bir ders olarak değil, belirli programları yapılmış bir plan dahilinde sunacağız.
'İlkokul öğrencilerimiz bahsettiğimiz televizyon kanallarından ve eğitim bilişim ağından yararlanacaklar. Bütün içeriklerimiz senkron ya da asenkron olarak düzenlenmiş vaziyette. Ortaokul ya da liseye geçtiğimizde hangi platformdan izleyeceklerine dair çizelgede içerikleriyle birlikte var. 7/24 mü, yarım gün mü ayrıntısını tanımlıyoruz.
'Bu içeriklere erişecek herkese ücretsiz internet imkanı sağlanmıştır. Tüm sınıflar düzeyinde zorunlu tatil tamamlandığında yüz yüze telafi programı uygulanacaktır. 23 Mart haftasında uzaktan eğitime başlarken teknik ayrıntılar konusunda ailelerimizi ayrıca bilgilendireceğiz.'
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Şu işe bak gözle görülmeyecek kadar küçük bir cisim ülkeyi ne hâle soktu amk, ulan coronavirus... Uzaktan eğitimi hızlı bir şekilde hazırladığı için de milli... Devamını Gör
Ne derseniz deyin çaba takdire değer. Beklenenden fazla ihtimam gösterilmesi beni sevindirdi. Eleştirmek için eleştirmenin anlamı yok. Muhalif olun ya da olm... Devamını Gör
Yurt dışında yaşıyorum, ve hiç bir zaman Türkiye'deki sistem ve uygulamaları eleştirmekten çekinmedim. Fakat kısa bir süre içinde uzaktan eğitim platformunu ... Devamını Gör