Bakteri ve Virüs Arasındaki Farklar Neler? İnsanı Hasta Eden Hangisi?
Bakteri ve Virüs Arasındaki Farklar Neler? İnsanı Hasta Eden Hangisi?
Bakteri ve virüs, mikroorganizmaların iki farklı türüdür. Bakteriler, tek hücreli canlı organizmalardır ve hücresel yapıya sahiptirler. Kendi metabolizmalarını gerçekleştirerek enerji üretebilir, besinleri sindirebilir ve çoğalabilirler. Virüsler ise çok küçük ve bulaşıcı genetik materyale sahip olan mikroorganizmalardır. Genellikle de DNA veya RNA adı verilen genetik materyal ile protein kabuğundan oluşurlar. Her ne kadar bakteriler ve virüsler canlıları hasta etmekte ortak bir role sahip olsalar da, aslında bu iki yapıyı birbirinden ayıran birçok farklı özellik vardır. Dolayısıyla biz de bu içerikte sizlere bakteri ve virüsler arasındaki farklardan bahsedecek ve bu iki yapının neden hastalığa sebep olduğunu anlatacağız.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bakteri ve virüs, mikroorganizmaların iki farklı türüdür ve insanlar üzerinde hastalıklara neden olabilen patojenlerdir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bakteriler, kendi metabolik işlevlere sahip tek hücreli organizmalardır. İnsan vücuduna girdiklerinde çeşitli enfeksiyonlara neden olabilirler.
Virüsler ise çok daha basit yapıya sahip parçacıklardır ve kendi başlarına yaşayamazlar. Bir konak hücreye ihtiyaç duyarlar ve bu hücrenin içinde çoğalırlar.
Genel bağlamda hem bakteriler hem de virüsler insanlarda hastalıklara neden olabilen mikroorganizmalardır.
Hastalıklara neden olma
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yapısal özellikler
Bağımsızlık
Boyut
Antibiyotik duyarlılığı
Tedavi seçenekleri
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın