onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan Yeni Düzenleme! Bankalarda Ne Değişecek?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan Yeni Düzenleme! Bankalarda Ne Değişecek?

GNS
21.12.2021 - 22:07

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) gündeme gelen konulardan biri olan bankaların sermaye yeterlilik rasyolarının hesaplanması konusunda yeni düzenlemeye dair bir açıklama yayınladı. Yılbaşıyla birlikte değişime gidilecek uygulamaların yanı sıra BDDK kur ortalaması uygulamasına devam etmeye karar kıldı. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankaların sermaye yeterlilik rasyoları hesaplanması konusunda yeni bir düzenleme yayımladı. Düzenleme doğrultusunda son dönemde yaşanan döviz kuru hareketlilikleri ile kur değişimlerinin sermaye yeterliliği oranına etkilerini azaltmak için bazı esnekliklere gidildiği belirtildi.

BDDK'da Yeni Düzenleme

BDDK'da Yeni Düzenleme

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) sermaye yeterliği hesaplamasındaki kur ortalaması uygulamasının devam etmesine karar verdi. Sermaye yeterlilik hesabında 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren, 31 Aralık 2021 tarihi itibariyle gerçekleşen son 252 iş gününe ait Merkez Bankası döviz alış kurlarının basit aritmetik ortalamasının kullanılması suretiyle devam ettirilmesine karar verildi.

Düzenlemede sermaye yeterliliği rasyosu hesaplamasına ilişkin başka düzenlemeler de yapıldı. Buna göre KOBİ, tanımına ilişkin sınır, yurt içi yerleşik KOBİ’ler açısından 150 milyon liradan 220 milyon TL'ye çıkarıldı.

Perakende kredi limiti 7 milyon liradan 10 milyon liraya yükseltildi.

KOBİ Tanımı Kullanılacak

KOBİ Tanımı Kullanılacak

Yurt dışı yerleşik KOBİ'ler açısından KOBİ'nin bulunduğu ülkenin bankacılık otoritesinin sermaye yeterliliği hesaplamasında kullandığı KOBİ tanımının kullanılmasına karar verildi.

Düzenlemeye göre bankaların sahip olduğu menkul kıymetlerden 'Gerçeğe Uygun Değer Farkı Diğer Kapsamlı Gelire Yansıtılan Menkul Değerler' portföyünde bulunanların net değerleme farklarının negatif olması durumunda bu farkların sermaye yeterlilik rasyosu için kullanılacak özkaynak tutarında dikkate alınmama imkanı tanınmasına karar verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın