Görüş Bildir
Haberler
Bant İle Eyeliner Nasıl Çekilir?

Bant İle Eyeliner Nasıl Çekilir?

Şebnem Sucu
01.10.2021 - 11:03

Eyeliner kirpik diplerine çizgi çekmek suretiyle tasarlanan bir çeşit göz kalemidir. Hiç kuşkusuz makyajda son derece önemli rolü bulunan eyeliner, ifadeyi değiştirir ve görünüme çarpıcılık katar. Kadınlar arasında oldukça popüler olan eyeliner, kusursuz bir göz makyajının olmazsa olmazıdır. Bu açıdan şimdiye dek birçok eyeliner süreme tekniği ile karşılaştık ve denedik. Ancak bu işlemi hala bant ile denemeyenler olduğunu düşünüyoruz. Peki, bant ile eyeliner nasıl çekilir? İşte bant ile eyeliner çekmenin tüm ayrıntılarını sizler için haberimizde bir araya getirdik…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Hemen hemen her kadının gündüz ve gece makyajında uyguladığı eyeliner, nasıl görünmek istediğine bağlı olarak farklı şekillerde sürülür. bu nokta da dramatik, naif, nostaljik ya da çarpıcı bir görünüme kavuşmak bir eyeliner uygulaması ile son derece basit bir hal alır. Eyeliner uygulamasında kaşık, kalem gibi araçlara yeni bir uygulama metodu olan bant uygulaması eklendi. Kolay bir yöntem olduğundan bant ile eyeliner nasıl çekilir sorusu araştırma konusu oldu. İşte bant ile eyeliner çekmenize yardımcı olacak ipuçları…

Bant İle Eyeliner Nasıl Çekilir?

Bant İle Eyeliner Nasıl Çekilir?

Düzgün bir çizgide bant ile eyeliner çekmek için adım adım yapmanız gerekenleri şu şekilde sıraladık;

• İlk olarak bandın yapışkanlığını azaltmak ve çıkarırken sıkıntı yaşanmasını önlemek için bandı başka bir noktaya yapıştırın.

• Bandı yüzünüze uygun bir biçimde yerleştirin. Bu aşamada bandı burun kenarından göz kenarına doğru yapıştırabilirsiniz. 

• Şimdi ise bandı takip ederek açılı bir kuyruk çizmeniz gerekiyor.

• Bu işlemi tamamladıktan sonra göz pınarına doğru düz bir hat çekilmelidir. 

• Son olarak kuyruk ile birleştirdiğinizde eyeliner çekme işleminiz tamamlanmış olacaktır.

Eyeliner Çekmenin Püf Noktaları

Eyeliner Çekmenin Püf Noktaları

İster bant ile ister kalem ile her ne ile eyeliner çekerseniz çekin aşağıdaki püf noktalar sayesinde daha kolay eyeliner çekebilirsiniz;

• Eyeliner ürününü çekmeden önce göz kapağınıza concealer ya da far bazı uygulayın. Böylelikle eşit renkte bir cilt görünümü yakalayabilirsiniz. 

• Eyeliner çekmeye yeni başlayanlar için keçe uca sahip kalem formlu eyeliner kullanıma daha uygundur.

• Göz şeklinize göre eyeliner çekmek daha etkili görünmeniz açısından faydalı olacaktır.

• Eyeliner çekerken bakmanız gereken nokta tam karşısıdır. Gözleriniz kapalı vaziyette eyeliner uygulamak çizgilerin bozulmasına neden olabilir.

• Eğer hata yaparsanız kulak pamuğu ile temizleyebilirsiniz.

• Eyeliner çekerken kolunuzu mümkün olduğu kadar sabit tutmaya özen gösterin. Böylelikle daha iyi sonuçlar almış olacaksınız.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın