Görüş Bildir
Haberler
Başarılı Bir Kariyer Yolculuğunun Başındaki Öğrencilere İlham Verecek 14 Film

etiket Başarılı Bir Kariyer Yolculuğunun Başındaki Öğrencilere İlham Verecek 14 Film

Öğrencilik hayatı, sabah erken kalkıp derslere koşturduğun, sınav haftalarında kahveyle uykusuzlukla savaş verdiğin, 'Bu dersler benim ne işime yarayacak ki?' diye sorguladığın o inişli çıkışlı ama bir o kadar da özel bir dönemdir. Bu dönemde bazen bir yol göstericiye, bazen de bir moral kaynağına ihtiyaç duyabilirsin. İşte tam da bu noktada devreye giren filmler var! Hayallerine giden yolda sana motivasyon sağlayacak, umut verecek, 'Ben de yapabilirim!' dedirtecek 14 filmi senin için derledik. Hazırsan, başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. The Pursuit of Happyness (Umudunu Kaybetme)

Will Smith'in başrolde olduğu bu film, her öğrencinin 'Pes etmek mi? Asla!' demesi gereken anlarda ilham kaynağı olacak. Chris Gardner'ın yaşadığı zorluklar, kendi hayatında yaşadığın sıkıntıların yanında belki de hiç kalacak ama onun azmi, senin de sınavlara çalışırken, staj için gece gündüz başvuru yaparken ya da mezuniyet sonrası iş ararken motivasyonun olacak. Başarı, inatla gelen bir yolculuktur ve bu film, o yolda yürümek isteyen herkes için bir rehber niteliğinde.

2. Good Will Hunting (Can Dostum)

Derslerde sıkıldığın ve “Ben bu matematikle ne yapacağım ki?” diye düşündüğün anlar oldu mu? Belki sen de Will gibi gizli bir dehasındır ve bunu henüz keşfetmedin! Matt Damon ve Robin Williams’ın unutulmaz performanslarıyla izleyiciye duygusal bir yolculuk sunan bu film, kendini tanıma ve potansiyelini keşfetme yolunda sana ilham verecek. Will’in hikayesi, yeteneklerini fark etmenin ve onları en iyi şekilde değerlendirmenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Belki de senin de içindeki deha bir gün ortaya çıkacak!

3. The Devil Wears Prada (Şeytan Marka Giyer)

Staj yaparken ya da ilk işine başladığında bir patronun “Miranda Priestly” kadar zorlayıcı olursa ne yapardın? Anne Hathaway’in canlandırdığı Andy, moda dünyasının acımasız yüzüyle karşılaştığında, öğrenci hayatından profesyonel hayata geçişin ne kadar zor olabileceğini görüyoruz. Ancak bu film, aynı zamanda kendini ve kariyer hedeflerini bulma yolunda sana önemli dersler verecek. Hayatta bazen çok çalışman, bazen ise kendini tanıman gerekir. Moda dünyasıyla ilgilenmesen bile, bu filmden çıkaracağın çok ders var!

4. Dead Poets Society (Ölü Ozanlar Derneği)

'Carpe Diem' yani 'Anı yaşa!' mottosunu hayatımıza kazandıran bu film, Robin Williams’ın unutulmaz öğretmen karakteriyle, eğitim hayatının sadece derslerden ibaret olmadığını, aynı zamanda hayatı anlamlandırmak için bir fırsat olduğunu gösteriyor. Keating Hoca’nın sınıfındaki öğrenciler, geleneksel sınırların dışına çıkmayı ve kendilerini ifade etmeyi öğreniyor. Sen de sınavların arasında kaybolduğun bir anda, bu filmi aç ve kendine hatırlat: Hayat sadece akademik başarılarla değil, aynı zamanda dolu dolu yaşanan anlarla anlam kazanır!

5. Forrest Gump

Hayatta karşılaştığın zorluklar karşısında umutsuzluğa kapılmak mı? Asla! Forrest Gump’ın koşmaya devam etmesi gibi, sen de pes etmeden, yılmadan, her gün bir adım daha atmaya devam etmelisin. Üniversitedeki o zor sınavlar, bitmeyen proje ödevleri ve staj arayışları, aslında seni geleceğe hazırlayan önemli adımlar. Bu film, hayatın ne kadar tahmin edilemez ve aynı zamanda ne kadar güzel olduğunu gösteriyor. Sen yeter ki yolundan sapma, hayat seni şaşırtmaya devam edecek!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Erin Brockovich

6. Erin Brockovich

Julia Roberts’ın müthiş performansıyla hayat bulan Erin Brockovich, kimsenin önemsemediği bir davayı sahiplenip tüm zorluklara rağmen adalet için savaşan sıradan bir kadının sıra dışı öyküsünü anlatıyor. Bir öğrenci olarak, bazen dersler, projeler ve hayatın diğer yükleri arasında kaybolmuş hissedebilirsin. Ancak Erin’in hikayesi, sıradan insanların bile büyük şeyler başarabileceğini gösteriyor. Azimle çalışmanın ve asla vazgeçmemenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlayacaksın.

7. Joy

Jennifer Lawrence’ın canlandırdığı Joy Mangano, günlük hayatta karşılaştığı sorunlara çözüm bulmaya çalışan ve bu çözümleri ticari başarıya dönüştüren bir kadının gerçek yaşam öyküsünü anlatıyor. Üniversitedeyken veya mezun olduktan sonra, kendi işini kurmak, bir şeyler icat etmek ya da yeni bir fikirle fark yaratmak isteyebilirsin. Joy, bu süreçte karşılaşacağın zorlukları ve pes etmemen gerektiğini hatırlatacak. Kim bilir, belki sen de bir gün kendi buluşunla dünyayı değiştirebilirsin!

8. Whiplash

Bazen bir hocanın seni zorladığını ve beklentilerinin çok yüksek olduğunu düşünebilirsin. Ancak Whiplash, gerçek başarının ve mükemmeliyetin ne demek olduğunu gözler önüne seriyor. Andrew’in davul çalmada gösterdiği azim, bir alanda mükemmel olmanın ne kadar zor ama bir o kadar da ödüllendirici olduğunu anlatıyor. Bu filmi izledikten sonra, belki de derslerine veya yeteneklerine bakış açın tamamen değişecek. Başarı, çoğu zaman kanın akana kadar çalışmayı gerektirir, unutma!

9. The Social Network

'Bu fikri ben de bulabilirdim!' demişsindir kesin. Mark Zuckerberg’in Facebook’u kurarken yaşadığı zorluklar, başarı yolunda karşılaşacağın engellerin sadece birer basamak olduğunu gösteriyor. Üniversitedeyken aklına gelen çılgın bir fikir belki de seni bir sonraki büyük başarıya götürecek. The Social Network, hem teknolojinin gücünü hem de bir fikrin ne kadar değerli olabileceğini anlatıyor. Belki de bir gün senin de hikayen böyle bir film olur, nereden bilebiliriz?

10. The Intern (Stajyer)

10. The Intern (Stajyer)

Staj yaparken 'Benim ne işim var burada?' dediğin anlar oldu mu? Peki ya kariyerine yeniden başlamaya karar verdiğinde ne yapacaksın? Robert De Niro’nun canlandırdığı Ben Whittaker, yaşın sadece bir sayı olduğunu ve her yaştan insanın yeni şeyler öğrenebileceğini gösteriyor. Kariyer değişiklikleri, yeni başlangıçlar ya da farklı alanlara yönelmek seni korkutmasın. Hayat boyu öğrenmeye açık ol, çünkü her yeni deneyim, senin için bir fırsat olabilir!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Moneyball

Brad Pitt’in canlandırdığı Billy Beane, beyzbolda devrim niteliğinde bir değişiklik yaparak analitik düşüncenin ve veriye dayalı kararların ne kadar güçlü olabileceğini gösteriyor. Bir öğrenci olarak, derslerinde veya gelecekteki iş hayatında analitik düşünmenin, verilerle çalışmanın ve yenilikçi olmanın önemini kavramak isteyebilirsin. Bu film, başarıya giden yolun sadece yetenekten değil, aynı zamanda stratejik düşünme ve verilerden geçtiğini anlatıyor. Eğer sen de bir gün büyük bir karar vereceksen, bu filmden alacağın derslerle daha sağlam adımlar atabilirsin.

12. A Beautiful Mind (Akıl Oyunları)

John Nash’in matematik dünyasındaki dehası ve aynı zamanda zihinsel sağlıkla mücadelesi, hayatın ne kadar karmaşık ve aynı zamanda ne kadar güzel olabileceğini gözler önüne seriyor. Üniversite hayatı boyunca bazen zihinsel olarak yorulabilir, sınav stresinden ve gelecek kaygısından bunalmış hissedebilirsin. Ancak John Nash’in hikayesi, zorluklarla başa çıkmanın ve en karanlık anlarda bile pes etmemenin ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor. Zekanla, çalışkanlığınla ve azminle neler başarabileceğini düşün!

13. The Wolf of Wall Street (Para Avcısı)

Leonardo DiCaprio’nun canlandırdığı Jordan Belfort’un çılgınca yaşadığı lüks hayat, bir yandan başarılı bir kariyerin büyüsünü gösterirken, diğer yandan hırsın tehlikeli sınırlarını gözler önüne seriyor. Öğrencilik hayatında 'Büyük paralar kazanmak istiyorum!' dediğin anlar olduysa, bu film sana iş dünyasının hem cazip hem de tehlikeli yanlarını anlatacak. Unutma, hırs iyidir ama ahlak kurallarını aşmak her zaman kötü sonuçlar doğurur. Para her şey değildir; önemli olan dengeli bir başarı yakalayabilmek!

14. The Secret Life of Walter Mitty (Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı)

Hayatın monotonluğuna kapıldığın, derslerin ve sorumlulukların arasında kaybolduğun anlar oldu mu? Walter Mitty, rutin iş hayatından sıyrılıp içindeki maceraperesti keşfeden bir karakter. Belki sen de hayal kurmayı ihmal ediyorsun ve sadece dersler, sınavlar ve gelecek kaygılarıyla meşgul oluyorsun. Bu film, hayallerini gerçekleştirmek için ilk adımı atmanın ne kadar önemli olduğunu ve içindeki keşfetme tutkusunun seni ne kadar ileri götürebileceğini anlatıyor. Hayatını sadece güvenli sularda geçirme, hayallerine yelken aç!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
1
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın