onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Başarılı ve Gelecek Vadeden Startup’larda Bulunması Gereken 7 Özellik!

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Başarılı ve Gelecek Vadeden Startup’larda Bulunması Gereken 7 Özellik!

mrshankly
26.10.2022 - 16:33

Baktığımızda, bir çok başarılı startup aynı özellikleri paylaşıyor. İşte başarılı ve gelecek vadeden startuplarda bulunması gereken 7 özellik!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Ürün-Pazar Uyumu

Müşterilerin gerçekten istediği bir ürün veya hizmeti satmak önemlidir. Pazar, sattığınız şey için ödeme yapmaya istekli olmalıdır. Basit ve bariz görünüyor ancak birçok girişim, ürün-pazar uyumunu sağlamakta zorlanıyor.

Başlangıçta iyi karşılanan bir ürününüz veya hizmetiniz olabilir ancak daha sonra başarılı olmak için ihtiyacınız olan destek düzeyine sahip olmadığını anlayabilirsiniz. Başarılı girişimler, bir ilk fikrin veya ürün konseptinin, ortaya çıktıkça ayarlanması gerekebileceğini bilir. Varsayımlarını sürekli olarak test ederler ve gerektiğinde rotayı değiştirirler. Ürün-pazar uyumunu ne kadar erken yakalarsanız, başarı için temeliniz o kadar iyi olur.

2. Küçük Test Pazarlarıyla Başlamak

Ürün veya hizmetinizin büyük bir pazara hitap ettiğini bulmanız, her şeyi ele almanız gerektiği anlamına gelmez.

Büyük bir pazar payını kapsayan bir ürüne ihtiyacınız var, yoksa asla büyük bir şirkete ölçeklenemezsiniz. Ancak, sürecinize ince ayar yapmak için küçük başlayın ve büyüyerek devam edin.

Küçük bir pazarla başlamanın klasik bir örneği Facebook'tur. Mark Zuckerberg, siteyi Harvard'da  başlattı ve ardından birkaç Ivy League üniversitesi daha eklendi. Daha sonra platform, kapılarını ülkede .edu e-posta adresi olan herkese açtı. Facebook dünyayı ele geçirmeden çok önce, şirket sürekli yenilik yapıyor ve geri bildirimlere uyum sağlıyordu.

3. "Yıkıcı" Fikirler

Başarılı girişimler, yıkıcı fikirlere dayanır. 

Yıkıcı teknoloji, sonunda daha yerleşik olanların yerini alan yeni pazar ve değer ağları yaratır. Bu nedenle, başarılı bir girişimin itici faktörü, birinin kendi patronu olmak istemesinden daha fazlasıdır - bu, hedef pazarları için 'yeni bir normal' tasavvur eden biridir. Onları mevcut rakipler, endüstri standartları ve normlar karşısında öne çeken bu tutkudur.

Elbette, bir fikri gerçekten yıkıcı yapan şey tartışmaya açıktır. Genel olarak, bir başkasını (müşterilerinizi) memnun ederken aynı anda birisini (rakiplerinizi) rahatsız eden bir şey olarak genelleyebiliriz.

4. Şirket Kültürü Oluşturmak

Forbes'a göre, bir şirketin ilk iki yılında çalışanlarının yüzde 50 ila 60'ı muhtemelen işten ayrılır. Peki bırakma sebepleri?

Genellikle kültürle doğrudan ilişkili olan kötü yönetime bağlıdır. Geleneksel olarak konuşursak, bir kültür, bir topluluk tarafından paylaşılan bir dizi inançtan başka bir şey değildir. Bu nedenle, bir ofis kültürü esas olarak yönetimin işin nasıl (ve neden) yapıldığına ilişkin varsayımlardan oluşur:

İşletme ve birey olarak kimiz?

Neye inanıyoruz / neyi savunuyoruz?

İş arkadaşlarımızla ne kadar yakın olmalıyız?

Köpeklerin ofise girmesine izin verilmeli mi?

Bunun gibi soruların cevapları nihayetinde girişiminizin kültürünü belirler. Ürün geliştirmeyi ve müşteri kazanımını hızlandırmak için sürekli baskı altındayken, pek çok kurucunun kültürü ihmal etmesine şaşmamalı. Güçlü bir kültür geliştirmek, nihayetinde bir şirket olarak değerlerinizi netleştirmek ve ardından bu değerleri ofis politikalarından çalışma ortamına kadar her şeye aşılamakla başlar. Bu nedenle birçok kurucu, geleneksel ofis ortamları yerine ortak teknoloji çalışma alanlarını tercih ediyor. Sınırlı zaman ve kaynaklarla, çoğaltmak istediğiniz kültürün içine kendinizi aşılamak akıllıca bir harekettir.

5. Geribildirimi Ciddiye Almak

Başarılı girişimlerin bir diğer özelliği de geri bildirime uyum sağlama yetenekleridir. Geri bildirim ister yatırımcılardan, danışmanlardan, danışmanlardan veya müşterilerden gelsin, başarılı girişimler, ürün, hizmet veya iş modellerini geliştirmeye yardımcı olmak için geri bildirimlerden değer elde eder. Nihayetinde, ne zaman döneceğinizi ve ne zaman yerinizi tutacağınızı bilmek dengeleyici bir eylemdir.

Bilgili kurucular, akıl hocaları ve danışmanlarla erkenden bağlantılar kurarlar, hatalarından ve başarılarından ders almak için kendilerinden önce gelenlerle ilişkiler geliştirirler. Bu bağlantıları kurmanın en iyi yollarından biri birlikte çalışmaktır. Teknoloji merkezli bir çalışma alanında zaman geçirin ve karşılaştığınız zorlukları anlayan kişilerle bağlantı kurun.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Odaklı Olmak

Özellikle küçük bir ekiple sıfırdan başlarken, aynı anda çok fazla projeyi üstlenmek kolaydır. Ne yazık ki, bu girişiminizi öldürebilir.

'Bir startup'ta ani ölüm nedeni paranın bitmesi gibi görünse de, bunun altında yatan neden genellikle odak eksikliğidir.'

7. Topluluk Kurmak

Son olarak, en başarılı girişimler, müşteri edinmenin ötesinde düşünür ve topluluk oluşturmaya yönelik çalışır. Yerleşik emsalleri gibi onlarca yıllık marka sadakatine güvenemedikleri için kolları sıvarlar ve hedef pazarlarıyla etkileşime girerler.

Neyse ki, bugün bağlı topluluklar oluşturmak için birçok farklı platform var. Sosyal medya platformları, çevrimiçi forumlar ve Slack gibi mesajlaşma uygulamaları, potansiyel müşterilerle doğrudan etkileşim kurmak için uygun araçlardır. Zorlayıcı kısım? İlk etapta insanların ilgisini çekmek.

Sonuçta ortaya çıkan şey, pazarınızın en çok neye değer verdiğini bilmek ve bu değerler etrafında bir sohbeti kolaylaştırmaktır. Piyasa değerlerinizin ne olduğunu nasıl anlarsınız? Sorarak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın