Görüş Bildir
Haberler
'BaşıBozuk' / Muhammed Ali POLAT

'BaşıBozuk' / Muhammed Ali POLAT

Muhammed Ali Polat
25.02.2014 - 04:03 Son Güncelleme: 25.02.2014 - 16:44

'BaşıBozuk' / Muhammed Ali POLAT

Muhammed Ali Polat’ın kalemiyle ele alınan “BaşıBozuk” adlı kitap sevginin değerini bir kez daha kanıtlama iddiasıyla yakında raflarda yerini alacak.

Oldukça ilgi çekici bir ismi olan kitap, girişi de bir hayli ilgi çekiyor! Muhammed Ali Polat kitap isminin geldiği asıl anlamı “savaşta cephenin en önünde yer alan toplama, maaşsız Osmanlı ordusu anlamına geldiğini belirtiyor. Romandaki başkarakter Elenora’nın ise tutkusunun bu düzensizliği ifade ettiğini ve bu yüzden romanını adlandırdığını söylüyor.

Aslında çoğumuzun dozunu tutturmayı bilemediğimiz bir kavram olan “fedakârlık” romanda tam işlenen duygu olsa gerek ki bilhassa sevdiklerimiz söz konusu olunca ama hep bizler fedakârlık yapan taraf olursak, karşımızdakinin gözünde kendi değerimizi yitirmek gibi bir son hazırlarız. 

Özellikle imkânsız olana yönelmemizi sağlayan ve her zamanda seçimler arasında imkânsızı kovalayan insanoğlunun bazı şeyler için neleri feda edebileceği işleniyor romanda. Sadece fedakârlığın tek taraflı olmayacağını, olursa da tıpkı tek taraflı cesaret, tek taraflı mücadele gibi kendi kendimize yaşamış oluyoruz. Bütün bunları kaleme alan, sevgiye doyuran, yalnızlığı damarlarınızda akan kanda hissedeceğiniz, kendinizi yalnız bırakmamak için tek kaldığınızda ayna karşısında kendinizi tek bırakmayacağınız “yalnızlık üzerine başyapıt, roman”. Kitabın konusunda ise şaşırtan son sürpriz ise kitabın sonunda yer almakta.

Kısa süre içerisinde raflardaki yerini alacak olan “BaşıBozuk” kitabı, sevginin değerini bir kez daha kanıtlayacak Muhammed Ali Polat’ın kalemiyle.

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/yasam/kulturs...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın